Victoria

Cafeïneshots, street art en twaalf apostelen in hip Victoria

Victoria is klein maar fijn, en er is meer dan genoeg te ontdekken. De zuidelijke deelstaat is ideaal voor cultuurliefhebbers en fijnproevers, die vanuit de hele wereld de goede koffie en culinaire hoogstandjes in Melbourne en omstreken komen proeven. Victoria is niet zo woest en weids als buurstaten Zuid-Australië en Nieuw-Zuid-Wales, maar heeft nog steeds genoeg mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals rotsklimmen en meerdaagse wandelingen door nationale parken. Rondom Melbourne vind je goede surfstranden, waarna de meeste reizigers koers zetten richting Australië’s meest legendarische roadtrip: The Great Ocean Road.

Lees hieronder verder!
 • De skyline van Melbourne
  anemptytextlline
 • Het bekendste graffiti straatje van Melbourne
  anemptytextlline
 • Nationaal park Grampians in Victoria
  anemptytextlline
 • The Grampians National Park
  anemptytextlline
 • Genoeg andere uitzichten langs de Great Ocean Road
  anemptytextlline
 • Kangaroos is Nationaal park Grampians
  anemptytextlline
 • Over de gravel wegen door Grampians NP
  anemptytextlline
 • Lege wegen door Grampians NP
  anemptytextlline
 • great ocean road roadtrip
  Roadtrip langs Great Ocean Road
  anemptytextlline
 • Autorijden in Australië
  anemptytextlline
 • Great Ocean Road is Roadtrip heaven
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Great Ocean Road de mooiste route in Victoria
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Victoria

Melbourne – zit geheel terecht in een concurrentiestrijd met Sydney verwikkeld: welke van de twee is de beste stad down under? Qua inwoners is Melbourne de tweede stad van Australië, maar wat betreft leefbaarheid staat de stad op de absolute nummer één: Melbourne voerde zeven jaar lang de ranglijst aan van world’s most liveable cities. Misschien komt het door de goede koffie; de stad staat bekend als coffee capital van Australië (en volgens sommigen zelfs van de wereld). Melbourne is ook de kunsthoofdstad van het land, met kleurrijke straatkunst en het oudste museum van Australië. Horecaliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Smith Street en Brunswick Street in de wijk Fitzroy, waar je bijna struikelt over de tot in de puntjes geperfectioneerde koffietentjes en barretjes. St. Kilda is bijna even hip, een strandwijk waar je uitzicht hebt op de skyline van Melbourne en de dag heerlijk afsluit met een biertje aan het strand.

Great Ocean Road – is een van de meest iconische roadtrips ter wereld. De adembenemende route van 243 kilometer begint iets ten westen van Melbourne, en brengt je door woeste natuur langs het randje van de oceaan, die hier nooit ver weg is. Vanuit Melbourne begint de weg in Torquay, een kustplaatsje met Bell’s Beach als hotspot voor surfers. Het icoon van de Great Ocean Road is de beroemde rotsformatie The Twelve Apostles. De enorme kalkstenen rotsen doemen recht uit de ruige oceaan op. Dit deel van de Great Ocean Road wordt ook wel de Shipwreck Coast genoemd, en in de wilde golven zijn al heel wat boten gezonken (naar verluidt meer dan zeshonderd..!). Naast de twaalf apostelen kom je langs de prachtige rotsformaties London Arch (tot 1990 London Bridge, wanneer het middenstuk van de “brug” afbrokkelt in zee), Loch Ard Gorge en The Grotto.

Wilsons Promontory – wordt liefkozend The Prom genoemd en is een van de mooiste plekjes van Victoria. Het nationale park is zeer geliefd onder locals door de prachtige stranden en bushwalks die je er kunt doen, die variëren van één tot drie dagen. Naast de spectaculaire natuur vind je er veel (Australische) wilde dieren, waaronder emoes, wallabies en kangoeroes.

The Grampians – is een goede bestemming als je vanuit Melbourne de Great Ocean Road gereden hebt of vanuit Zuid-Australië komt. Het nationale park biedt prachtige vergezichten over uitgestrekte eucalyptusbossen, vaak vanaf spectaculaire rotsformaties. De meeste uitkijkpunten in het park zijn makkelijk bereikbaar en je kunt een aantal 4x4 routes door het park rijden. Maar het park te voet verkennen kan natuurlijk ook. Hike naar de MacKenzie Falls of maak een wandeling langs vijfduizend jaar oude rotstekeningen van Aboriginals. Het is ook dé plek in Victoria om te rotsklimmen en abseilen.

Alpine National Park – is een onontdekt stukje Victoria dat door de meeste toeristen wordt overgeslagen. Zoals de naam al zegt vormt dit gebied de Australische alpen, met Mount Bogong als hoogste piek in Victoria (1.986 meter). Verwacht een totaal ander Australië dan je gewend bent, met bloeiende alpine weides in de zomer en skipistes in de winter.

Yarra Valley – is de wijnregio van Victoria en goed bereikbaar vanuit Melbourne. Je komt hier niet alleen voor de wijn, maar ook voor het lekkere eten en de prachtige omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram