Een roadtrip langs de Great Ocean Road

Surfstranden, twaalf apostelen en de Shipwreck Coast

Geschreven door: Charlotte

Het is een van de meest iconische roadtrips ter wereld, en voor veel reizigers een reden om naar Victoria te komen. The Great Ocean Road is een echte klassieker, een 243-kilometer lange tocht langs de meest bijzondere natuur. Wij nemen je mee op de route vanuit Melbourne, al kan je hem uiteraard ook prima andersom rijden. De route is het hele jaar door mooi, en is in de zomermaanden meestal het drukst.

Van Melbourne tot Torquay

Vanuit Melbourne is het ongeveer een uur rijden naar Torquay, het startpunt van de Great Ocean Road. Het gezellige plaatsje staat vooral bekend om haar surfstranden; het is niet voor niets dat surfmerken als Rip Curl en Quicksilver er ontstaan zijn. In december en januari verdrievoudigt de populatie door de vele vakantiegangers en surfers. Het bekendste strand is Bell’s Beach, een perfecte plek om te zien hoe (professionele) surfers de mooiste golven pakken.

Wist je dat: De Great Ocean Road is aangelegd als permanent oorlogsmonument voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Met de aanleg van de weg werd dan ook gestart in 1919, door soldaten die terug waren gekomen van de oorlog. Het duurde dertien jaar om de route te voltooien.

Torquay tot Apollo Bay via Lorne

Vanuit Torquay begint je roadtrip en zet je koers in de richting van Apollo Bay. Onderweg kan je stoppen in Lorne, een mooi kustplaatsje waar je goed kan surfen. Rondom Lorne is ook genoeg te zien, binnen een straal van tien kilometer vind je meer dan tien watervallen. Het stuk tussen Lorne en Apollo Bay wordt door velen gezien als een van de mooiste delen van de route, door de steile kliffen en rotsen waar de kustweg langs kronkelt. Onderweg stop je nog in Kennett River om koala’s te spotten. Veel mensen overnachten in of rondom Apollo Bay, omdat het ongeveer op de helft van de route ligt (al is de route ook in één dag te rijden).

Tekst gaat hieronder verder!
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline