Australië reisroutes

Doe inspiratie op voor jouw ideale rondreis door Australië

Laat de voorpret beginnen met deze vooropgestelde Australië reisroutes. Het land is megagroot, dus neem ofwel genoeg tijd voor een complete rondreis of kies een specifiek deel van het land. Hieronder vind je vijf verschillende reisroutes, welke je elk een ander uniek deel van Australië laten zien. Ga je voor een jaar of langer? Combineer dan routes of neem de tijd voor de reisroute langs Highway 1. Kies, afhankelijk van je reisperiode, voor een enkele reisroute als je beperkt bent tot een paar weken of maanden. Deze reisroutes zijn ideaal af te leggen met eigen vervoer, check daarom ook zeker onze tips over het autorijden in Australië.

Australie reisroutes
Oost-Australie reisroute
Reisroute Oost-Australie

Reisroute: Oost-Australië 

Duur, ongeveer vier weken

De oostkust van Australië is perfect als je korter (een week of vier) de tijd hebt en heeft reizigers veel te bieden, van fantastische steden tot spectaculaire stranden en dichtgegroeide regenwouden. Wij zetten de hoogtepunten van een roadtrip van Melbourne tot Cairns (of andersom) voor je op een rijtje.

 

Bekijk de Oost-Australië reisroute
Full circle reisroute Australie

Reisroute: Heel Australië (Highway 1)

Duur, anderhalve maand tot een jaar

Weinig landen hebben zulke fantastische roadtrips in de aanbieding als the land down under. “The full circle”, waarbij je de gehele kustlijn van Australië volgt tot je weer uitkomt op het punt waar je begonnen bent, is een van de meest iconische routes wereldwijd. Lees hier de basis voor deze fantastische route. 

 

Ontdek de Highway 1 reisroute
Reisroute heel Australie Highway 1
Reisroute West-Australie
West-Australie Reisroute

Reisroute: West-Australië

Duur, minimaal vier weken

Een roadtrip door West-Australië is niet voor watjes: het is er heet, verlaten, stoffig en stoer. Maar je neemt er ook een verfrissende duik aan de fantastisch mooie kustlijn of in een van de nationale parken die wat meer in het binnenland liggen. Wij nemen je mee langs de enige echte route door de grootste staat van het land.

 

Bekijk de West-Australië reisroute
Australie reisroute Adelaide Sydney

Reisroute: van Adelaide tot Sydney

Duur, twee tot vier weken

Wil je volop van het Australische stadsleven genieten, en daarnaast prachtige natuur ontdekken? Dan is de route van Adelaide naar Sydney een goede optie. We nemen je mee langs alle hoogtepunten van deze route, die je door maar liefst drie staten brengt. 

Ontdek de reisroute Adelaide tot Sydney
Reisroute Australie Sydney Adelaide
Reisroute dwars door Australie
Australie binnenland reisroute

Reisroute: Binnenland van Australië

Duur, twee tot vier weken 

Als je niet genoeg kan krijgen van de rode outback, zit je bij deze roadtrip goed. Een reis van Darwin naar Adelaide staat garant voor groots avontuur en brengt je langs fantastische natuurwonderen. En het beste van alles: je hebt het rijk meestal voor jezelf alleen. In deze reisroute dwars door Australië zetten we de hoogtepunten van het bijzondere binnenland voor je op een rij.

 

Bekijk de reisroute door het binnenland 
© 2022 Reizen in
linkedin facebook