Zuid-Australië

Wijnproeven en outback in de droogste staat van Australië

Zuid-Australië wordt ook wel The Festival State of The Wine State genoemd, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. De sfeer is er relaxed, de hoofdstad Adelaide heeft minstens evenveel cultuur te bieden als Melbourne of Sydney en het is dé plek voor de wijnliefhebber. Veel reizigers doorkruisen Zuid-Australië op een reis van oost naar west of onderweg naar Alice Springs, en zijn er vaak alweer weg na een snel bezoek aan Adelaide en de omliggende wijngaarden. Zonde, als je het ons vraagt. Want Zuid-Australië heeft nog veel meer te bieden. Dramatische kustlijn, historische dorpjes, rode outback en hippe horeca: in de droogste staat van Australië is het prima toeven.

Lees hieronder verder!
 • Central market Adelaide
  anemptytextlline
 • Heerlijke kustlijn van Point Brown
  anemptytextlline
 • De open wegen van Quorn
  anemptytextlline
 • South Australia museum in Adelaide
  anemptytextlline
 • Avond show in Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • Flinders Ranges in Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • Op de ferry in Wellington Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • Zwermen kaketoes in Zuid-Australië
  anemptytextlline
 • Doei zon (Point Brown)
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • Een must: McLaren Vale Winetasting
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Zuid-Australië

Adelaide – is de perfecte plek om van al het goeds dat een stad te bieden heeft te genieten na een lange roadtrip door de outback. Adelaide is “the festival city” van Australië en heeft daarnaast een groot aanbod aan intieme barretjes en hippe restaurants, goede musea (vooral het gratis South Australia Museum is de moeite waard) en een ruim aanbod aan kunst en muziek. Op de fotogenieke Adelaide Central Market proef je gerechtjes van over de hele wereld, voor een taste of Asia ga je naar het nabijgelegen China Town. Voor strand, nog meer barretjes en mensen kijken neem je de tram naar Glenelg, een hippe buitenwijk van Adelaide waar je de dag met een koud biertje aan het water kunt doorbrengen.

Wijnregio’s – Meer dan de helft van de Australische wijn wordt geproduceerd in de wijnregio’s van Zuid-Australië. Je kunt er eindeloos rondrijden van wijngaard naar wijngaard, en bij de mooiste even stoppen voor een (meestal gratis) wijnproeverij en uitleg over de wijngaard. Ten zuiden van Adelaide vind je de prachtige Adelaide Hills, zoals de naam al doet vermoeden een heuvelrijk gebied waar je over kronkelweggetjes en langs schattige huisjes van wijngaard naar wijngaard rijdt. Rondom Adelaide liggen daarnaast Barossa Valley, Clare Valley en McLaren Vale, wijnregio’s met elk hun eigen charme en druivensoorten.

Flinders Ranges – een roadtrip door miljoenen jaren geschiedenis verpakt in rotsen, dat is een reis naar Flinders Ranges. In de prachtige rotsformaties zie je verschillende lagen gesteenten en kun je kleurrijke rots-wallaby’s spotten. De grootste bergketen van Zuid-Australië loopt door dit prachtige nationale park, waar je (4x4) routes kunt rijden in je eigen voertuig of mooie wandeltochten kunt maken. In de zomer kan het hier ontzettend heet worden maar heb je het park meestal voor jezelf alleen, in de winter is het drukker en lopen er stroompjes door de rotsformaties. Ten zuiden van Flinders Ranges ligt het leuke dorpje Quorn en de mooie Warren Gorge, waar je heerlijk kunt kamperen aan de rand van een oude rotskloof.

Eyre Peninsula – de perfecte plek voor liefhebbers van ruige, afgelegen stranden, seafood en de visserij. Als je de Nullarbor overgaat van oost naar west Australië of andersom, kom je vanzelf langs het noorden van het schiereiland. Langs de hele kustlijn liggen spectaculaire stranden die je vaak voor jezelf alleen hebt (zelfs in de Australische zomervakantie). Kampeer gratis in de duinen en zoek de mooiste plekjes uit waar je zolang kunt blijven als je wilt. Als je genoeg hebt van de rust kun je op Eyre Peninsula ook met dolfijnen en zeeleeuwen zwemmen, cage diven met haaien, walvissen spotten en uitstekend uiteten. Andere schiereilanden die de moeite waard zijn in Zuid-Australië zijn York Peninsula en Fleurieu Peninsula, al is het daar meestal wat drukker dan op Eyre Peninsula.

Kangaroo Island – het derde grootste eiland van Australië. Doordat je er alleen komt met een prijzige veerboot (of per vliegtuig) zal niet elke reiziger er een tussenstop maken, maar juist daardoor word je rijkelijk beloond als je besluit de oversteek wel te maken. Langs de 540 kilometer lange kustlijn vind je witte zandstranden waar zeeleeuwen liggen te zonnen en pelikanen op zoek zijn naar hun lunch. Er hangt een relaxte sfeer op het eiland en de bewoners en bezoekers genieten er van lokale wijn, vers gevangen vis en de omgeving. Breng vooral een bezoek aan Flinders Chase National Park, een van de mooiste parken van Zuid-Australië.

Coober Pedy – staat bekend als opaalhoofdstad van de wereld. Coober Pedy is een mijnstadje in de outback waar de meeste mensen niet alleen ondergronds werken, maar vanwege de extreme hitte ook ondergronds wonen. De naam is afkomstig van “Kupa Piti”, een Aboriginal-naam die “witte man in gat” betekent. Als toerist kun je er een rondleiding krijgen in een oude mijn en slapen in een van de ondergrondse hotels. Het is een plek waar je de historie van de mijnbouw van dichtbij kunt meemaken en je kunt voorstellen hoe het was om in de extreme omstandigheden van vroeger te leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram