Bellen en internetten in Australië

Bereikbaar blijven down under

In tegenstelling tot wat je zou denken bij een ontwikkeld land als Australië, is het een stuk moeilijker om er bereikbaar te zijn dan op veel andere plekken op de wereld. Het land is zo reusachtig en op veel plekken woont geen hond, waardoor het simpelweg niet mogelijk is om overal telefoonpalen neer te zetten. In de steden zal je met geen enkele provider problemen ondervinden, maar in de outback is het niet ongewoon om honderden kilometers lang geen bereik te hebben. Vanwege de hoge prijzen die je betaalt voor bellen en internetten met je Nederlandse provider in Australië, doe je er goed aan een lokale SIM-kaart te kopen. Zo kun je niet alleen het thuisfront op de hoogte houden van je avonturen, maar is het ook makkelijker voor (toekomstige) werkgevers om je te bereiken, mocht je van plan zijn te gaan werken down under.

Australische providers

De drie grootste providers zijn Telstra, Optus en Vodafone, die elk een eigen netwerk hebben. Alle andere providers zijn bij een van deze drie netwerken aangesloten. Zodra je buiten de stad komt, is Telstra de beste optie. Deze provider biedt de meeste dekking in Australië, met name in de plattelandsgebieden en de outback. Optus is een goede tweede, vooral als je in de stad gaat wonen of daar de meeste tijd zult doorbrengen. Ze zijn goedkoper dan Telstra en hebben vaak goede deals, zoals de extra gigabytes streaming data die je bij een prepaid pakket krijgt zodat je ook down under ongegeneerd kunt Netflixen.

Tip: ben je van plan veel te gaan roadtrippen of ga je graag naar afgelegen plekjes, koop dan een SIM-kaart van Boost. Deze provider maakt (als enige andere provider) gebruik van het hele Telstra netwerk, maar bied meer data voor dezelfde prijs.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • The Grampians National Park
  anemptytextlline
 • WC Camping Nationaal Park
  anemptytextlline
 • Nationaal park Grampians in Victoria
  anemptytextlline
 • Lange lege wegen. Welkom in Australië
  anemptytextlline
 • Chill gratis douches en WCs
  anemptytextlline