Bellen en internetten in Australië

Bereikbaar blijven down under

In tegenstelling tot wat je zou denken bij een ontwikkeld land als Australië, is het een stuk moeilijker om er bereikbaar te zijn dan op veel andere plekken op de wereld. Het land is zo reusachtig en op veel plekken woont geen hond, waardoor het simpelweg niet mogelijk is om overal telefoonpalen neer te zetten. In de steden zal je met geen enkele provider problemen ondervinden, maar in de outback is het niet ongewoon om honderden kilometers lang geen bereik te hebben. Vanwege de hoge prijzen die je betaalt voor bellen en internetten met je Nederlandse provider in Australië, doe je er goed aan een lokale SIM-kaart te kopen. Zo kun je niet alleen het thuisfront op de hoogte houden van je avonturen, maar is het ook makkelijker voor (toekomstige) werkgevers om je te bereiken, mocht je van plan zijn te gaan werken down under.

Australische providers

De drie grootste providers zijn Telstra, Optus en Vodafone, die elk een eigen netwerk hebben. Alle andere providers zijn bij een van deze drie netwerken aangesloten. Zodra je buiten de stad komt, is Telstra de beste optie. Deze provider biedt de meeste dekking in Australië, met name in de plattelandsgebieden en de outback. Optus is een goede tweede, vooral als je in de stad gaat wonen of daar de meeste tijd zult doorbrengen. Ze zijn goedkoper dan Telstra en hebben vaak goede deals, zoals de extra gigabytes streaming data die je bij een prepaid pakket krijgt zodat je ook down under ongegeneerd kunt Netflixen.

Tip: ben je van plan veel te gaan roadtrippen of ga je graag naar afgelegen plekjes, koop dan een SIM-kaart van Boost. Deze provider maakt (als enige andere provider) gebruik van het hele Telstra netwerk, maar bied meer data voor dezelfde prijs.

Lees hieronder verder!
 • Lange lege wegen. Welkom in Australië
  anemptytextlline
 • The Grampians National Park
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Ook Australië staat vol kerkjes
  anemptytextlline
 • Lijpe kliffen in Nullarbor
  anemptytextlline
 • Chill gratis douches en WCs
  anemptytextlline
 • Voordelen rooftoptent sterrenhemel
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Lege wegen door Grampians NP
  anemptytextlline
 • WC Camping Nationaal Park
  anemptytextlline
 • Over de gravel wegen door Grampians NP
  anemptytextlline
 • Kamperen in een nationaal park
  anemptytextlline
 • Zoek de natuur op in Stirling Range
  anemptytextlline
 • Nationaal park Grampians in Victoria
  anemptytextlline
 • Zwermen kaketoes in Zuid-Australië
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Contract of prepaid plan

Je kunt ervoor kiezen een contract af te sluiten, maar een eenvoudigere optie is het kopen van een SIM-kaart met een prepaid plan. In de mobiele app van je provider kun je maandelijks opwaarderen via je Australische bankrekening of je creditcard. Omdat je overgebleven data vaak kunt meenemen of bonussen krijgt bij het opwaarderen, biedt het veel van dezelfde voordelen die je zou hebben bij een abonnement. Meestal is je tegoed vier weken (28 dagen) geldig.

Het prijsverschil tussen verschillende contracten en providers zit ‘m meestal in de hoeveelheid data; bellen en internetten naar Australische nummers is bij de meeste providers gratis. Een prepaid SIM-kaart koop je bij de supermarkt of telefoonwinkels. Een contract sluit je online af of in een telefoonwinkel.

Gratis WiFi in Australië

Gratis WiFi is in Australië helaas niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. In hostels is het niet ongewoon om extra te moeten betalen voor WiFi of krijg je maar een beperkt aantal MB’s. Goede plekken voor gratis internet zijn bibliotheken, cafés en restaurants. Greyhound biedt gratis WiFi aan boord; een leuk extraatje tijdens een lange busreis. Daarnaast vind je steeds meer gratis hotspots in dorpen en steden.

Offline trucjes

Altijd online zijn is natuurlijk handig, maar moet je in een land als Australië eigenlijk helemaal niet willen. Het enorme land met haar spectaculaire natuur is een perfecte plek om te digital detoxen, en de eindeloze stroom informatie op je telefoon af en toe even te laten voor wat het is. De beste kampeerplekken zullen hoogstwaarschijnlijk ver buiten het bereik van een telefoonpaal liggen, maar zijn dat meestal meer dan waard. Apps als WikiCamps en Maps.me zijn ook offline te gebruiken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt of geen kampeerplek vindt.

Tip: je zou bijna vergeten dat ze bestaan, maar wij gebruikten daarnaast een wegenboek van Hema maps om onze routes uit te stippelen. Gewoon bij de ANWB-winkel te koop in Nederland, of koop hem in Australië zelf. Er staan ook tankstations en kampeerplekken in, met de faciliteiten per camping. Ze specialiseren zich daarnaast in 4x4 routes , off-roaden en off the grid bestemmingen, waar ze speciale kaartenboeken voor hebben. Tourist information centers bieden vaak gratis kaarten aan van de omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram