Over Australië

Australië is reusachtig. Van het tropische noorden tot de droge woestijn. Alles over dit waanzinnige land.

Home » Oceanië » Reizen in Australië » Over Australië
klimaat australie

Klimaat

Australië is reusachtig en kent daarom meerdere klimaatzones. Van het tropische noorden tot de droge woestijn, in Australië bestaat het allemaal naast elkaar. Wij zetten de verschillende klimaatzones op een rijtje, vertellen je wat over de extreme weersomstandigheden en geven je inzicht in de beste en slechtste periodes om bepaalde gebieden te verkennen.

australie bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Is het zo ver, ga je eindelijk Down Under? Dan wil je natuurlijk weten welke bezienswaardigheden je allemaal kunt verwachten. En misschien nog belangrijker, welke jij absoluut niet wilt missen. Van unieke spots om wildlife te spotten tot natuurlijk schoon waar je geen genoeg van krijgt. Tel daar de outback, heerlijke (surf)stranden en ontspannen steden bij op en je trekt de conclusie dat Australië een overkill aan bezienswaardigheden aanbiedt.

Staten van Australie

Staten

De staten van Australië zijn groter dan menig Europees land. Welke staat spreekt jou het meeste aan? We geven je een overzicht met daarbij natuurlijk de hoogtepunten per staat. Leer de staten kennen en ontdek welke jij wilt bezoeken tijdens jouw Australië reis.

cultuur australie

Cultuur

Australië bezoek je niet alleen voor de prachtige natuur, maar ook voor haar vriendelijke bewoners en relaxte cultuur. Het is niet voor niets dat veel reizigers in Australië blijven hangen: het leven is er goed en de Aussies weten hoe je moet genieten. Wij vertellen je meer over hun lifestyle en gebruiken, maar ook over hun religies en oorspronkelijke bewoners.