De mooiste watervallen van Australië

Van lieflijke watervalletjes tot klaterend natuurgeweld

Geschreven door: Charlotte

Niet het eerste waar je misschien aan denkt bij Australië, maar down under is zo reusachtig dat ook watervallen niet ontbreken aan de oneindige lijst natuurwonderen. Je vindt ze door het hele land, maar houd er rekening mee dat het in veel gevallen van het seizoen zal afhangen of je ze ook daadwerkelijk kunt aanschouwen. Vooral het tropische noorden staat bekend om haar watervallen, maar ook in het zuiden en westen kan je ze achterna reizen.

Northern Territory: van Litchfield tot Kakadu

Veel reizigers bezoeken Noord-Australië om haar vele watervallen: in de bekende nationale parken Kakadu en Litchfield alleen al ben je wel even bezig voor je ze allemaal gezien hebt. Kakadu is het bekendst en daarmee ook het drukst, maar zeer de moeite waard. De Jim Jim Falls en de Twin falls zijn beiden bijvoorbeeld schitterend.  In het nabijgelegen Litchfield vind je de Florence Falls (waar je ook kunt zwemmen), de Tolmer falls en de Wangi Falls (ook hier mag je een duik nemen).

Tip: veel plekken zijn niet (goed) bereikbaar zonder 4x4, zeker in het noorden van het land. Mocht je van plan zijn een groot deel van je reis in het noorden door te brengen, dan is de aanschaf van een four wheel drive zeker het overwegen waard.

Houd rekening met de seizoenen: de beste tijd om het gebied te bezoeken is de Australische winter, wanneer het in het zuiden van het land een stuk koeler is. Ideaal dus om te overwinteren als je een jaar down under doorbrengt. Van december tot maart/april zijn er veel overstromingen in het gebied, waardoor veel wegen zijn afgesloten en ook de nationale parken minder goed bereikbaar zijn. Beter is het om vanaf mei te gaan, wanneer de watervallen nog volop stromen.

Let op: hoe idyllisch die watervallen er ook uit zien, ga in en rondom Kakadu en Litchfield nooit zomaar het water in, in verband met de vele krokodillen in het gebied.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Australie reisroutes
  Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline