De mooiste watervallen van Australië

Van lieflijke watervalletjes tot klaterend natuurgeweld

Geschreven door: Charlotte

Niet het eerste waar je misschien aan denkt bij Australië, maar down under is zo reusachtig dat ook watervallen niet ontbreken aan de oneindige lijst natuurwonderen. Je vindt ze door het hele land, maar houd er rekening mee dat het in veel gevallen van het seizoen zal afhangen of je ze ook daadwerkelijk kunt aanschouwen. Vooral het tropische noorden staat bekend om haar watervallen, maar ook in het zuiden en westen kan je ze achterna reizen.

Northern Territory: van Litchfield tot Kakadu

Veel reizigers bezoeken Noord-Australië om haar vele watervallen: in de bekende nationale parken Kakadu en Litchfield alleen al ben je wel even bezig voor je ze allemaal gezien hebt. Kakadu is het bekendst en daarmee ook het drukst, maar zeer de moeite waard. De Jim Jim Falls en de Twin falls zijn beiden bijvoorbeeld schitterend.  In het nabijgelegen Litchfield vind je de Florence Falls (waar je ook kunt zwemmen), de Tolmer falls en de Wangi Falls (ook hier mag je een duik nemen).

Tip: veel plekken zijn niet (goed) bereikbaar zonder 4x4, zeker in het noorden van het land. Mocht je van plan zijn een groot deel van je reis in het noorden door te brengen, dan is de aanschaf van een four wheel drive zeker het overwegen waard.

Houd rekening met de seizoenen: de beste tijd om het gebied te bezoeken is de Australische winter, wanneer het in het zuiden van het land een stuk koeler is. Ideaal dus om te overwinteren als je een jaar down under doorbrengt. Van december tot maart/april zijn er veel overstromingen in het gebied, waardoor veel wegen zijn afgesloten en ook de nationale parken minder goed bereikbaar zijn. Beter is het om vanaf mei te gaan, wanneer de watervallen nog volop stromen.

Let op: hoe idyllisch die watervallen er ook uit zien, ga in en rondom Kakadu en Litchfield nooit zomaar het water in, in verband met de vele krokodillen in het gebied.

Lees hieronder verder!
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Watervallen in Tropical Queensland

Bij de hoogste single drop waterval in Australië valt het water maar liefst van 268 meter hoog naar beneden: de Wallaman Falls, gelegen in Girringun National Park (Queensland), waren voor ons een zeer aangename verrassing. Het gebied om de watervallen heen is schitterend, en door de snel optrekkende waterdampen rondom de waterval heb je elke minuut een ander uitzicht. Het feit dat ze bekend zijn maar niet overspoeld door toeristen, maakt het een fijne plek om een nachtje (of twee) door te brengen. Het is even rijden vanuit de highway, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. In het nationale park bevindt zich een fijne camping, een aanrader om een nachtje door te brengen voordat je ’s ochtends de waterval gaat bekijken. Iets meer richting het noorden vind je daarnaast nog genoeg natuurgeweld rondom Cairns: de Josephine falls, de Barron falls en de Windin falls bijvoorbeeld.

Tip: een absolute aanrader om een paar nachten door te brengen in de buurt van Cairns, is Davies Creek national park. Je vindt hier niet alleen watervallen, maar ook een kampeergebied (Upper Davies Creek) dat we persoonlijk tot de fijnste en mooiste kampeerplekjes van Australië rekenen. Privacy middenin de natuur gegarandeerd. Een aanrader!

Zuid-oost Australië, Tasmanië en het Wilde Westen

Ook in de rest van het land zijn watervallen te vinden. Mocht je bijvoorbeeld tijd hebben om the main island te verlaten en Tasmanië te bezoeken, ga dan naar de hoge, spectaculaire Montezuma Falls of de meer elegante Russel Falls, waarschijnlijk de populairste waterval in Tasmanië.

Breng je een bezoekje aan the Grampians national park in Victoria, dan ontkom je er bijna niet aan om ook te gaan kijken naar de Mackenzie falls. Vrij toeristisch, maar daardoor niet minder mooi. In het westen van het land bezoek je de Serpentine falls in de buurt van Perth of het fantastisch mooie Karijini national park, waar de lieflijke watervallen surreëel mooie plaatjes opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram