Reisroute, West is best: van Perth tot Broome  

Op avontuur in het onontdekte West-Australië

De grootste en tevens minst bezochte staat van Australië ligt in het woeste, wilde westen. West-Australië is het thuisland van avonturiers en pioniers die graag buiten de gebaande paden treden. Eenmaal het kosmopolitische Perth uit lijkt de wereld hier te stoppen, en zal je amper andere mensen (of überhaupt levende wezens) tegenkomen onderweg. Het fijne aan de eindeloze westelijke kustlijn is dat je maar weinig kaart hoeft te lezen, vanuit Perth zet je simpelweg koers naar het noorden. West-Australië is het decor voor een perfecte roadtrip: je hoeft bijna nergens te betalen voor een kampeerplek en je rijdt hier uren door uitgestrekte outback. Trek minimaal vier weken uit voor deze route, langer is altijd beter.

Perth – Margaret River

600 kilometer (op en neer vanuit Perth), 3-5 dagen

Een reis door West-Australië begint in Perth, een van de meest leefbare steden ter wereld en een fijne plek om de Australiërs en hun laidback manier van leven alvast een beetje te leren kennen. Neem twee dagen de tijd om te acclimatiseren en de stad te ontdekken. Als je een extra dag over hebt is het de moeite waard om naar Fremantle te rijden, een havenstadje dat min of meer aan Perth is vastgegroeid en waar het goed toeven is aan het water. Vanuit Perth of Fremantle zet je koers richting de wijngaarden van Margaret River, een prachtig wijngebied met rollende heuvels en schitterende surfstranden, waar het betoverende Redgate Beach er één van is. Rijd onderweg naar Margaret River nog even door naar Eagle Bay, een fantastisch punt om de oceaan te aanschouwen. In Margaret River blijf je het liefst minimaal twee dagen hangen zodat je op je gemak een paar van de wijngaarden en microbrouwerijen kunt bezoeken die het gebied rijk is.

Route-uitbreiding: heb je nog tijd over? Overweeg dan om helemaal door te rijden naar de zuidelijke kust, en via Albany naar Esperance te rijden.  Vanuit Margaret River kan je ervoor kiezen om volledig langs de kust via Cape Leeuwin te rijden, of door het binnenland via de dichte bossen van Nannup en Manjimup. Vanuit hier rijd je via kustplaatjes Walpole en Albany naar Stirling Range, een spectaculair nationaal park met een paar pittige hikes. Zet vanuit hier koers naar Esperance en Cape le Grand National Park, een fantastisch natuurgebied met hagelwitte stranden waar kangoeroes op liggen te zonnebaden. Australië op z’n best! Pas wel op: deze route lijkt op de kaart van Australië als een kort stukje om, maar is in totaal vanuit Perth en weer terug bijna 2000 kilometer. Trek ongeveer een week extra uit voor deze route.

Route (inclusief uitbreiding): https://goo.gl/maps/y63y6PEqydyGirkR6

Tekst gaat hieronder verder!
 • Heerlijke kust bij Busselton West-Australië
  anemptytextlline
 • De skyline van Perth
  anemptytextlline
 • Ook West-Australië heeft een mooie zonsondergang
  anemptytextlline
 • Lijpe kliffen in Nullarbor
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline