Op zoek naar de juiste golf

En tussendoor langs de grootste menhir

Home » Europa » Frankrijk » Op zoek naar de juiste golf

door | 0 Reacties

Met het kopen van onze eigen surfboards begint een nieuwe dimensie in onze reis, die van het zoeken naar de juiste golf. Met onze, in totaal twee weken, ervaring kunnen we helaas nog niet overal de zee in en elke golf pakken die we zien. Naast de zoektocht blijven we ook op ontdekkingstocht, onder andere in Locmariaquer.

Menhirs (megalieten) in Locmariaquer

Deze regio in Bretagne barst van de menhirs, in verschillende vormen, maten en opstellingen. De verwijzing aan Asterix & Obelix is snel gemaakt. In Locmariaquer ligt één van de grootste. En inderdaad, deze ooit 18,5 meter hoge 280 ton wegende menhir is in vier stukken gevallen en ligt nu al enkele eeuwen onaangetast. AlsŒ we dit horen, isŒ de keuze snel gemaakt, waarom gaan voor veel kleine menhirs (Carnac) als er ook één grote is!

De menhir ligt weggestopt achter hekken en is een toeristische attractie waarvoor je entree moet betalen. Prima, dan verwacht je ook wat. Helaas valt het allemaal wat tegen. De intro video begint goed, maar als daarin wordt verteld dat één van de aanwezige tombes ooit dienst heeft gedaan als parkeerplaats en volledig is gerestaureerd dan ga je al snel vragen stellen over de authenticiteit. De andere tombe geeft ook niet het gewenste wauw-effect. De menhir zelf is indrukwekkend, vooral het verhaal erbij. Hoe is deze enorme steen hier gekomen? En hoe hebben de mensen van toen hem rechtop kunnen zetten? Vragen waarop nog steeds geen antwoorden zijn. Maar ook hier een puntje van kritiek. Trots wordt er verteld hoe de menhir al sinds jaar en dag onderdeel is van de gemeenschap maar nu mag je er niet eens meer over het gras lopen. Jammer. Door deze kennismaking besluiten we niet naar het gelijksoortige park in Carnac te gaan.

 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de drie maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk maar ontdek het echte Frankrijk aan de hand van onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd en kom niet voor verrassingen te staan.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De kust af op zoek naar surfstranden

In de surfshop is het weer besproken, al snel kwam daar het advies: “go south, as soon as possible. The wheater is so good there, go go go!” Als iemand je dat zo enthousiast meedeelt dan is het zo, dus we gaan zo snel mogelijk richting het zuiden.

Onderweg stoppen we bij meerdere stranden om te kijken of het voor ons te doen is om te surfen. Omdat de winter eraan komt zijn de golven vele malen hoger dan bijvoorbeeld in de zomer. Onze kaart zegt dat er bij Saint-Croix-de-Vie gesurft kan worden. Vol goede moed rennen we het strand op, de stroming is sterk maar er zit voor ons af en toe een goede golf tussen. Na het surfen besluiten we om zoveel mogelijk meters naar het zuiden te maken en rijden we door tot La Rochelle. Na een nachtelijke stadswandeling gaat de route naar het zuiden vroeg in de ochtend weer verder.

Meer geluk bij deze surf spots?

De volgende plek waar we kijken hoe de golven zijn is La Porge. Het is net donker als we aankomen en de sterrenhemel is schitterend maar de golven klinken te hoog. De volgende ochtend zien we het met eigen ogen. Dit is dus zo’n plek waar het in de zomer goed surfen is maar in de winter moet je echt weten wat je doet. De golven zijn imposant.

Lacanau Ocean is hetzelfde verhaal, dit wordt nog maar eens bevestigd door iemand die in de laatste minuut voordat hij het water uitkomtΠzijn board breekt. Hier hebben wij niets te zoeken. Dit herhaalt zich nog een paar keer; Cap Ferret, Mimizan, Messanges Plage, Anglet en Biarritz.

Gelukkig kennen we Hendaye nog van een vorige surfvakantie. Hier komen we uiteindelijk toch een paar dagen aan surfen toe! Het is zoals Typhoon zegt: “Ik kan surfen, mits de juiste baai, mits de juiste tijd, maanstand windrichting en de onderstroom“.

Zelf reizen in Frankrijk?

Ben je enthousiast geworden over Frankrijk en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets