Marokko Reisroutes

Welk deel van Marokko ga jij ontdekken?

Als je op de kaart kijkt verwacht je niet dat Marokko waanzinnig groot is. Wij hebben ons regelmatig verkeken op de afstanden. Ga je een rondreis maken door Marokko? Stem je reisroute dan goed af op de tijd die je in Marokko kan doorbrengen. Uit onze eigen ervaring hebben wij onderstaande reisroutes opgesteld voor jouw Marokko rondreis. We willen je met deze reisroutes alvast op weg helpen om de mooiste delen van Marokko te ontdekken. Welke reisroute past het beste bij jouw plannen?

 

Tip: De reisduur bij elke route is een minimumaantal dagen. Je kunt zelf bepalen om de reisduur langer te maken, dit raden we je wel aan. 😉

Reisroute Marokko Zuid
Reisroute Zuid-Marokko

Reisroute Zuid-Marokko

Reisduur: vanaf 7 dagen

De ideale overwinterbestemming dat is Zuid-Marokko. Dit stuk van Marokko is divers en de route voert langs de Atlantische kust, verscholen bezienswaardigheden in het binnenland en de Sahara woestijn. Je krijgt een goed inkijkje in de traditionele Marokkaanse cultuur en gaat de meest waanzinnige landschappen ontdekken. Met deze reisroute verveel je je geen moment en leer je in rap tempo alle gezichten van Marokko kennen.

Bekijk de reisroute door Zuid-Marokko
Reisroute Marokko koningssteden

Reisroute langs de koningssteden van Marokko

Reisduur: vanaf 5 dagen

Populair in Marokko zijn de vier oude hoofdsteden, beter bekend als de koningssteden. Met deze reisroute nemen we je mee langs alle vier de koningssteden. Rabat, Meknès, Fèz en Marrakesh kennen alle vier een heel eigen karakter. Rabat ligt als enige koningsstad aan de kust en Marrakesh kan als overweldigend ervaren worden. De route is makkelijk in te korten als je beperkt de tijd hebt.

De route langs de Koningssteden
Marokko koningssteden reisroute
Surf reisroute Marokko

Reisroute langs de surfkust van Marokko 

Reisduur: vanaf 7 dagen

Surf lovers opgelet! Marokko is booming en vooral in het najaar en de winter moet je hier zijn voor de golven. Met deze reisroute nemen we je mee langs de epische kust van Marokko. Uiteraard zijn hier de surfspots in opgenomen. Van de populaire plekken zoals Taghazoute tot minder bekende plekken zoals Tifnit. Oh, en natuurlijk Imsouane waar de langste righthander van Marokko de baai binnenrolt.

Ga de golven achterna
Noord-Marokko reisroute

Reisroute Noord-Marokko

Reisduur: vanaf 7 dagen

Avontuur en waanzinnige landschappen zijn twee kenmerken van Noord-Marokko en het Rifgebergte. Maar ook de blauwe medina van Chefchaouen en de witte medina van Tétouan springen eruit als must sees. Ontdek met deze reisroute een ongekend stukje Marokko waar we een roadtrip maken door Ketama en de Middellandse-zee kust opzoeken die kleine baaitjes biedt maar ook grote boulevards waar de Marokkanen over paraderen. Via de Midden-Atlas komt de route ten einde in Fèz waar je zeker een paar dagen wilt city trippen.

Bekijk de hele route in Noord-Marokko
Reisroute Noord-Marokko
Reisroute binnenland Marokko
Marokko reisroute binnenland

Reisroute door het binnenland van Marokko 

Reisduur: vanaf 14 dagen

Ontdek de meest iconische plaatsen in het Marokkaanse binnenland. Deze reisroute neemt je vanuit Marrakesh via Ouarzazatate mee naar de Sahara woestijn. Onderweg trotseer je de bergen van de Hoge-Atlas. Vervolgens reis je door naar het unieke Rifgebergte vol met watervallen. Je brengt niet alleen een bezoek aan de koningssteden Fèz, Meknès en Marrakesh maar ook aan de blauwe parel Chefchaouen. Ja, deze reisroute geeft een goede mix tussen stedelijk Marokko, cultuur en natuur.

De hele route door het binnenland
Marokko camperreisroute

Camperroute door Marokko

Reisduur: vanaf één maand

Neem je eigen camper mee en ga op ontdekkingstocht door dit schitterende land. Pak wel de tijd, want Marokko is veel groter dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Deze reisroute is ideaal voor een eerste keer Marokko, hij gaat nog niet echt van de gebaande paden af en is de ideale kennismaking met de diversiteit die Marokko te bieden heeft. De route neemt je namelijk mee door praktisch het hele land. Zo kun je zelf bepalen welke gebieden je de volgende keer nog beter wilt verkennen.

Volg de complete camperreisroute
Camper reisroute Marokko
© 2022 Reizen in