Marokko Reisroutes

Welk deel van Marokko ga jij ontdekken?

Als je op de kaart kijkt verwacht je niet dat Marokko waanzinnig groot is. Wij hebben ons regelmatig verkeken op de afstanden. Ga je een rondreis maken door Marokko? Stem je reisroute dan goed af op de tijd die je in Marokko kan doorbrengen. Uit onze eigen ervaring hebben wij onderstaande reisroutes opgesteld voor jouw Marokko vakantie. We willen je met deze reisroutes alvast op weg helpen om de mooiste delen van Marokko te ontdekken. Welke reisroute past het beste bij jouw plannen?

Tip: De reisduur bij elke route is een minimumaantal dagen. Je kan zelf bepalen om de reisduur langer te maken, dit raden we je wel aan ;).

Reisroute langs de koningssteden van Marokko

Reisduur: vanaf 5 dagen

Populair in Marokko zijn de vier oude hoofdsteden, beter bekend als de koningssteden. Met deze reisroute nemen we je mee langs alle vier de koningssteden. Rabat, Meknès, Fèz en Marrakesh kennen alle vier een heel eigen karakter. Rabat ligt als enige koningsstad aan de kust en Marrakesh kan als overweldigend ervaren worden. De route is makkelijk in te korten als je beperkt de tijd hebt.

De route tussen de vier koningssteden

Reisroute Zuid-Marokko

Reisduur: vanaf 7 dagen

De ideale overwinterbestemming dat is Zuid-Marokko. Dit stuk van Marokko is divers en de route voert langs de Atlantische kust, verscholen bezienswaardigheden in het binnenland en de Sahara woestijn. Je krijgt een goed inkijkje in de traditionele Marokkaanse cultuur en gaat de meest waanzinnige landschappen ontdekken. Met deze reisroute verveel je je geen moment en leer je in raptempo alle gezichten van Marokko kennen.

Bekijk wat de reisroute door Zuid-Marokko te bieden heeft


Reisroute langs de surfkust van Marokko

Reisduur: vanaf 7 dagen

Surf lovers opgelet! Marokko is booming en vooral in het najaar en de winter moet je hier zijn voor de golven. Met deze reisroute nemen we je mee langs de epische kust van Marokko. Uiteraard zijn hier de surfspots in opgenomen. Van de populaire plekken zoals Taghazoute tot minder bekende plekken zoals Tifnit. Oh en natuurlijk Imsouane waar de langste righthander van Marokko de baai binnenrolt.

Ga de golven achterna

Reisroute Noord-Marokko

Reisduur: vanaf 7 dagen

Avontuur en waanzinnige landschappen zijn twee kenmerken van Noord-Marokko en het Rifgebergte. Maar ook de blauwe medina van Chefchaouen en de witte medina van Tétouan springen eruit als must sees. Ontdek met deze reisroute een ongekend stukje Marokko waar we een road trip maken door Ketama en de Middellandse-zee kust opzoeken die kleine baaitjes biedt maar ook grote boulevards waar de Marokkanen over paraderen. Via de Midden-Atlas komt de route ten einde in Fèz waar je zeker een paar dagen wilt city trippen.

De complete reisroute Noord-Marokko

Reisroute door het binnenland van Marokko

Reisduur: vanaf 14 dagen

Ontdek de meest iconische plaatsen in het Marokkaanse binnenland. Deze reisroute neemt je vanuit Marrakesh via Ouarzazatate mee naar de Sahara woestijn. Onderweg trotseer je de bergen van de Hoge-Atlas. Vervolgens reis je door naar het unieke Rifgebergte vol met watervallen. Je brengt niet alleen een bezoek aan de koningssteden Fèz, Meknès en Marrakesh maar ook aan de blauwe parel Chefchaouen. Ja deze reisroute geeft een goede mix tussen stedelijk Marokko, cultuur en natuur.

Ontdek de hele route door het binnenland