Nieuw-Zeeland klimaat

Bepaal de beste reistijd

Het klimaat van Nieuw-Zeeland verschilt per eiland. Op het Noordereiland is het klimaat voornamelijk subtropisch. Het Zuidereiland is een stuk gematigder. Er is het gehele jaar kans op regen dat ervoor zorgt dat het weer snel kan omslaan. In de zomer en herfst is het weer het meest stabiel (december tot mei). Dit is dan ook de beste reistijd voor een Nieuw-Zeeland reis. Als je niet voor het skiseizoen komt tenminste. Hiernaast is een weersvoorspelling weergegeven van enkele van de grootste steden van Nieuw-Zeeland. Ze staan op volgorde van noord naar zuid. Hoewel het een moment opname is, toont het goed de verschillen tussen beide eilanden (en tussen noord en zuid). Wil je het weer voor andere steden of voor een langere periode zien kijk dan hier.

Het weer in Nieuw-Zeeland kan soms erg verraderlijk zijn, vooral op het Zuidereiland. Houdt het weer dan ook goed in de gaten als je (meerdaagse) wandelingen gaat maken. Ga altijd langs een informatiepunt of kijk op internet naar een weersvoorspelling. Binnen enkele uren kan het namelijk van stralend blauw naar stortregen gaan met soms zelfs overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Het weer op het Noordereiland is gemoedelijker en heeft minder verrassingen in petto. Daarnaast is de temperatuur zoals gezegd vaak een stuk hoger. Een dagje bakken aan het strand is dan ook makkelijker op het Noordereiland.

Bekijk voorbeeld reisroutes

Bekijk het Nieuw-Zeeland reisaanbod
booked.net

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Wil je de beste reistijd bepalen voor jouw Nieuw-Zeeland reis en wil je daarbij rekening houden met het weer in Nieuw-Zeeland? Bekijk dan het onderstaande tabel, hierin wordt per regio de gemiddelde temperatuur, de maximum temperatuur en de gemiddelde neerslag weergegeven. Het zijn natuurlijk indicaties dus als je in Nieuw-Zeeland bent probeer dan ook lokalen weersvoorspellingen in de gaten te houden. Goed weer in Nieuw-Zeeland kan er namelijk voor zorgen dat de ervaring nog mooier wordt!

klimaat-nieuw-zeeland


De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

Bekijk het complete reisaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *