Nieuw-Zeeland klimaat

Stem aan de hand van het klimaat jouw beste reistijd naar Nieuw-Zeeland af

Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld. De seizoenen lopen hierdoor tegenovergesteld aan die van ons. Dit maakt dat, voor veel reizigers, de wintermaanden de beste reistijd is. Van december tot en met mei is het klimaat het meest stabiel. Het ideale moment voor een schitterende rondreis door Nieuw-Zeeland dus. Maar helaas laat het klimaat van Nieuw-Zeeland zich niet zo makkelijk vangen. De ligging van de verschillende regio’s zorgen voor uiteenlopende weertype. Lees dus nog even door..

Het klimaat van Nieuw-Zeeland

Het overgrote deel van Nieuw-Zeeland kent een zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. Maar er zijn diverse kenmerken die invloed hebben op de weersomstandigheden.
Nieuw-Zeeland bestaat uit meerdere eilanden en het weertype varieert per eiland. Zo zijn de zomers in delen van het Noordereiland subtropisch te noemen. Het Zuidereiland is een stuk gematigder. Hier is het hele jaar door, dus ook in de zomer, kans op regen en stormachtig weer. Doordat het landoppervlakte relatief klein en uitgestrekt is kan het weer binnen enkele minuten compleet omslaan. Hoewel dit ook zeker op het Noordereiland gebeurt is de kans hierop op het Zuidereiland vele malen groter. Daarnaast kent het Noordereiland ook onderlinge verschillen. Zo heeft het noordelijkste deel van Nieuw-Zeeland, Northland, het mooiste weer van Nieuw-Zeeland. Grofweg kan er gezegd worden dat hoe zuidelijker je komt, hoe kouder het wordt.

Let op: Hou de weersverwachtingen tijdens je reis in de gaten. Het weer kan snel omslaan en zo kan je op één dag alle vier de seizoenen voor je kiezen krijgen. Extra belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een hike zoals de Tongariro Alpine Crossing gaat lopen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline