Nieuw-Zeeland ferry kosten

Alles over de oversteek tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland)

Er is haast niet aan te ontkomen, de ferry oversteek tussen het Noordereiland (Wellington) en het Zuidereiland (Picton) van Nieuw-Zeeland. En eigenlijk is dat helemaal zo erg nog niet, want deze oversteek van gemiddeld drie uur staat te boek als één van de mooiste ferry overtochten ter wereld. Dat is vooral te danken aan de Marlborough Sounds. Er zijn twee grote veerbootmaatschappijen die varen tussen beide eilanden; Interislander en Bluebridge. Samen zijn ze goed voor ruim 20 overtochten per dag. Dit is wel afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Verderop vertellen we je meer over de kosten en wat het slimste is om te doen met een huurauto of gehuurde camper.

De ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland

Maar eerst nog even waarom je deze ferry oversteek niet wilt missen als je in Nieuw-Zeeland bent. Dat het één van de mooiste ferry tochten ter wereld is weet je nu, en dat zou genoeg reden moeten zijn. Maar om het maximale uit de oversteek te halen vaar dan van Wellington naar Picton, de manier waarop de fjorden van de Marlborough Sounds zich dan ontvouwen is een waar genot. De overtochten in de nacht of vroeg in de morgen zijn vaak goedkoper. Toch raden we je aan om iets meer te betalen zodat je kan genieten van de uitzichten vanaf het water.

Van de twee veerbootmaatschappijen vaart Interislander het meest over de Straat Cook (Cook Strait) en heeft de grootste veerboten. Ideaal om niet het gevoel te hebben dat het druk is, of om meer ruimte te hebben voor een wandeling op het schip. Bluebridge is in sommige gevallen goedkoper maar vaart in slecht weer niet. Gelukkig kan je dan vaak kosteloos met Interislander mee.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kosten van de ferry in Nieuw-Zeeland

De kosten van de ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland verschillen per seizoen maar zijn ook afhankelijk van het moment van boeken. Zo zijn er vroegboekkortingen ook wel de Saver en SuperSaver aanbiedingen genoemd. Voor de drukke periodes (de Nieuw-Zeelandse zomer) is het aan te raden om van tevoren te boeken. Dit kan eenvoudig online of via jouw reisorganisatie.

Onderstaande overzicht geeft een beeld van wat ongeveer de gemiddelde kosten zijn van een ferry oversteek in Nieuw-Zeeland. Let op, dit zijn geen vaste prijzen en zijn per seizoen verschillend, het is slechts een indicatie.

Wie of wat maakt de oversteek:

 • 1 persoon zonder voertuig, 50 - 70 NZD*
 • 1 persoon met fiets, 110 NZD*
 • 1 persoon met auto, 110 - 175 NZD*
 • 1 persoon met kleine camper, 175 NZD*
 • 1 persoon met grote camper, 240 NZD*

*Gemiddelde kosten enkele reis

Let op: Maak je de overtocht met meerdere personen in een auto of camper dan betaal je, naast de kosten voor de bestuurder en het voertuig, ook per persoon voor de overtocht. Hou rekening met de prijs van '1 persoon zonder voertuig' die er dan per extra persoon bijkomt.

Huurauto of -camper mee op de ferry?

De oversteek is niet goedkoop, de vraag of het wel slim is om een gehuurde auto of camper mee op de ferry te nemen komt daardoor snel bovendrijven. Het antwoord is zo eenvoudig nog niet, want het is van een redelijk aantal factoren afhankelijk. Sommige autoverhuurders houden hun auto's liever op één eiland en geven de voorkeur aan het wisselen van de auto. Of dit voor jou ideaal is, dat is afhankelijk aan de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Ben je aan het kamperen in Nieuw-Zeeland dan is het misschien te veel gedoe. In het geval van een camper is dit bijna altijd te veel gedoe. Overleg daarom met het verhuurbedrijf, wat is voor hun het makkelijkste en wat is goedkoper. In veel gevallen kan de verhuurder ook helpen met het boeken van de tickets, soms nog goedkoper dan wanneer je de tickets zelf boekt. Zelf een auto huren tot Wellington en weer een auto huren in Picton (of andersom) is meestal niet aan te raden. Je krijgt vaak korting voor een langere aaneengesloten huurperiode. Op het moment dat je dus twee auto's huurt, is deze periode onderbroken en dat is zonde! Vergelijk daarom alle opties om zo te bekijken wat een mooie deal is voor jou.

2 comments on “Nieuw-Zeeland ferry kosten”

 1. Goedenavond,
  Graag zou ik willen weten hoe ver van tevoren de ferry geboekt moet worden in het hoogseizoen. Is dit enkele weken of enkele maanden van tevoren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram