Nieuw-Zeeland ferry kosten

Alles over de oversteek tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland)

Er is haast niet aan te ontkomen, de ferry oversteek tussen het Noordereiland (Wellington) en het Zuidereiland (Picton) van Nieuw-Zeeland. En eigenlijk is dat helemaal zo erg nog niet, want deze oversteek van gemiddeld drie uur staat te boek als één van de mooiste ferry overtochten ter wereld. Dat is vooral te danken aan de Marlborough Sounds. Er zijn twee grote veerbootmaatschappijen die varen tussen beide eilanden; Interislander en Bluebridge. Samen zijn ze goed voor ruim 20 overtochten per dag. Dit is wel afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Verderop vertellen we je meer over de kosten en wat het slimste is om te doen met een huurauto of gehuurde camper.

De ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland

Maar eerst nog even waarom je deze ferry oversteek niet wilt missen als je in Nieuw-Zeeland bent. Dat het één van de mooiste ferry tochten ter wereld is weet je nu, en dat zou genoeg reden moeten zijn. Maar om het maximale uit de oversteek te halen vaar dan van Wellington naar Picton, de manier waarop de fjorden van de Marlborough Sounds zich dan ontvouwen is een waar genot. De overtochten in de nacht of vroeg in de morgen zijn vaak goedkoper. Toch raden we je aan om iets meer te betalen zodat je kan genieten van de uitzichten vanaf het water.

Van de twee veerbootmaatschappijen vaart Interislander het meest over de Straat Cook (Cook Strait) en heeft de grootste veerboten. Ideaal om niet het gevoel te hebben dat het druk is, of om meer ruimte te hebben voor een wandeling op het schip. Bluebridge is in sommige gevallen goedkoper maar vaart in slecht weer niet. Gelukkig kan je dan vaak kosteloos met Interislander mee.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht