Streken Portugal

Vijf streken liggen klaar om ontdekt te worden

Portugal kent vijf streken. Per streek vertellen we je meer over de kenmerken en wat de hoogtepunten zijn die daar te vinden zijn. Laat je verrassen door de unieke eigenschappen en bepaal welke streken jij wilt ontdekken tijdens jouw Portugal rondreis. Het zijn handvaten, neem het mee in je achterhoofd en ga vooral zelf op avontuur op plaats van bestemming!

 

Ontdek de Algarve
Algarve Portugal

De Algarve

In het zuiden van Portugal is de Algarve te vinden en misschien is dit wel de populairste streek van het land. En dat is niet gek want de kustlijn is indrukwekkend met haar kunstachtige rotsformaties. Daarnaast is dit ook het gebied waar de meeste zonuren zijn. Dus voor zonliefhebbers de perfecte plek om te ontspannen. Zelfs in de winter! Voor de avonturiers en roadtrippers is het binnenland van de Algarve zeer de moeite waard.

Ga naar de Algarve
Alentejo Portugal

Alentejo

Het landschap van de streek Alentejo wordt gesierd door veel kurkbomen en landbouwakkers. De glooiende groene heuvels geven een idyllisch beeld. Het is deze streek waar de minste mensen wonen en waar je terug in de tijd stapt. Voornamelijk drijft Alentejo op veeteelt en landbouw. Maar ook uitgestrekte lange stranden met eindeloos uitzicht over de Atlantische Oceaan behoren tot een karakteristiek kenmerk.

Bekijk Alentejo
Evora bezoeken in Portugal
Citytrip Lissabon
Vale do Tejo Portugal

Vale do Tejo

De wereldstad Lissabon is in deze streek te vinden en zeer de moeite waard om te bezoeken. De verdere streek zit ook bomvol met culturele pracht en praal. Zo is niet ver van Lissabon de plaats Sintra te vinden waar sprookjesachtige kastelen het gebied sieren. Een rasechte cultuurliefhebber haalt hier zijn hart op.

Ontdek Vale do Tejo
Beiras Portugal

Beiras

De wind en golven in de streek Beiras maakt de zee voor (wind)surfers een waar paradijs. Maar deze streek is ook de eigenaar van het letterlijke hoogtepunt, de Torre. Rondom deze berg is een prachtig natuurpark te vinden waar menig wandelaar en natuurliefhebber enthousiast van wordt.

Ga naar Beiras
Roadtrip naar Torre Portugal
Rondreizen Portugal
Noord-Portugal

Noord-Portugal

Rivieren en bergen sieren Noord-Portugal. De tweede stad van het land Porto voelt aan als een gemoedelijk groot dorp. Volg Rio Douro om het welbekende portgebied te bezoeken. Hier wordt het land ook dunbevolkter. Stranden en badplaatsen zijn aan de kustlijn van Noord-Portugal goed vertegenwoordigd.

Bekijk Noord-Portugal
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest