Portugal Tips & Tricks

Toch wel handig om vooraf te weten...

Portugal is een ideaal land voor een heerlijke relaxte vakantie overgoten met zon. Maar ook kent het land een rijke culturele geschiedenis die voor je klaarligt om ontdekt te worden. Voor je vertrek is het handig om de onderstaande tips & tricks alvast door te kijken. Zo ken je alvast wat handigheidjes op het moment dat je in Portugal aankomt.

Openingstijden

De openingstijden van winkels, maar vaak ook die van musea en bezienswaardigheden zijn over het algemeen van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00. Tussen de middag is er siesta of tijd voor een uitgebreide lunch. Grote winkelcentra en supermarkten zijn wel de gehele dag geopend. Vaak zelfs tot 23:00, ook op zondag.

Toeristische informatie

Bijna elk noemenswaardig dorp of stad heeft wel een informatiepunt (posto do turismo) voor toeristen. Hier vindt je brochures van activiteiten in de omgeving (van wandelingen tot commerciële activiteiten) en kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het openbaar vervoer. De meeste toeristenbureaus bieden ook gratis gebruik van internet aan.

Elektriciteit

No worries, in Portugal passen de normale Nederlandse (Europese) stekkers. Dus geen gedoe met wereldstekkers of verloopstukken.

Tol

De Portugezen snelwegen kent verschillende tolsystemen. De tol die direct betaald wordt bij een tolpoort en elektronische tol. Hoe dit allemaal werkt met de tol lees je op onze autorijden pagina.

Drinkwater

Het kan erg warm worden in Portugal, vooral in de zomer. Daarom is voldoende water drinken belangrijk. Het leidingwater in Portugal kan over het algemeen gedronken worden. Maar het is wel zo dat het water veel chloor kan bevatten. Dus of het ook echt lekker is, daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Het mineraalwater in flessen is natuurlijk bronwater, erg lekker en overal verkrijgbaar. Van 1,5 liter flessen tot kannen van 6 liter.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De trap naar het Alcobaça klooster
  anemptytextlline
 • Onze wolf
  anemptytextlline
 • Een verscholen prive strand in de Algarve
  anemptytextlline
 • De platen van Baleal
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • camper huren portugal
  Wildkamperen in de Algarve