Op vakantie naar Portugal

Portugal is een ideaal vakantieland, het hele jaar door

Portugal is misschien wel het meest ideale vakantieland van Europa. Waarom? Je hebt er alles wat je zou kunnen wensen. En dat het hele jaar door. Genieten van heerlijke temperaturen (lees hier meer over het klimaat) terwijl het land voldoende afwisseling biedt om nooit verveeld te raken. Dit alles komt ook nog met het grote voordeel dat Portugal vrij goedkoop is! Een kosten indicatie vind je hier, dus wacht niet langer en bedenk wat jij gaat doen op vakantie in Portugal.

Een vakantie naar Portugal voor iedereen

Of het nu je eerste vakantie is, of je honderdste, Portugal stelt niet teleur. Zolang je zelf maar de juiste keuzes maakt. Om een inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we een aantal mogelijke vakanties naar Portugal op een rijtje gezet. Daarbij een aantal reisorganisaties die jou helpen met het boeken van een Portugal vakantie.

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Uitzicht langs het Pena Palace
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Pitoresk straatje in Elvas
  anemptytextlline
 • Pitoresk Lindoso samengevat
  anemptytextlline
 • Het is druk in Baleal:Peniche
  anemptytextlline
 • Dit is waarom Peneda-Geres zo mooi is
  anemptytextlline
 • Studentenstad Coimbra
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Alentejo staat in bloei
  anemptytextlline
 • Deze wegen schreeuwen ROADTRIP
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Sagres het einde van de wereld?
  anemptytextlline
 • Kom je er nog uit vriend?
  anemptytextlline
 • Mertola van een afstand
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Cultuurvakantie

Portugal kent een enorm rijke cultuur en historie. Het land wordt al duizenden jaren bewoond, zo hebben de Romeinen er bijvoorbeeld heel wat achtergelaten. Tot op de dag van vandaag is dit terug te zien, opgravingen van oude steden en aquaducten maar ook de manier waarop sommige steden en dorpen zijn opgezet. Later waren het de Moren die hun stempel op delen van Portugal hebben gedrukt. Toen waren de Portugezen zelf aan zet met ontdekkingsreizigers die de Nederlanders evenaren dan wel overstijgen. Het mooie van dit alles, deze bezienswaardigheden zijn door het hele land terug te vinden. Het maakt dus niet eens zo veel uit waar je op vakantie in Portugal gaat.

Zonvakantie

Portugal kent in de zomer tot wel 12 zonuren per dag, en zelfs in de winter is het (in het zuiden) prima vakantie vieren. Met schitterende stranden heb je niet meer nodig dan zon en een fijne overnachtingsplek. De rest komt wel goed. Vooral populair onder zonvakantiegangers zijn de Algarve en de kust van Alentejo.

Surfvakantie

Portugal is misschien wel dé surfhotspot van Europa. Vooral in de zomer is het de ideale locatie voor beginnende en meer ervaren surfers. In de winter moet je weten wat je doet want dan worden de golven gevaarlijk hoog. De meest populaire surfgebieden vind je tussen Lissabon en Porto in de streken Vale do Tejo en Beiras. Maar ook de Algarve en Alentejo hebben enkele populaire surfspots, hier moeten de condities wel goed zijn om te kunnen surfen. Meer over surfen in Portugal lees je hier.

Culinaire vakantie

Portugal staat bijna gelijk aan eten, met 850 kilometer kustlijn zijn vis en zeevruchten vaak de ster in het gerecht. Of het nu gaat om de typerende traditionele gerechten uit de verschillende regio's of in een fancy restaurant of een kleine typische tasca. Ga jij op vakantie om lekker te eten? Portugal laat zich graag van zijn lekkerste kant zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram