Backpacken in Portugal

Dichtbij huis ultieme vrijheid ervaren met een beperkt budget

Exotische verre oorden, palmbomen en uitgestrekte stranden dat is waar je al snel aan denkt bij het woord backpacken. Maar wist je dat ons eigen Europa zich uitstekend leent om te gaan backpacken?! Portugal in het bijzonder. Door het gunstige klimaat kan je er het hele jaar terecht maar misschien nog wel het grootste voordeel, Portugal is vrij goedkoop. Lees hier maar eens wat de kosten ongeveer zijn als je gaat backpacken in Portugal. Daarnaast spreekt de bevolking vrij goed Engels en is de infrastructuur goed geregeld, openbaar vervoer brengt je door het hele land. Treinen voor de grotere stukken en bussen brengen je naar afgelegen gebieden. Hostels zijn door het hele land te vinden, meer kan je niet wensen voor een epische backpacktrip!

Waarom je moet gaan backpacken in Portugal

Portugal is dus ideaal om te backpacken, dat hebben we net kort toegelicht. Maar is dit alleen de reden om ook te gaan? Een goede infrastructuur maakt het backpacken makkelijker maar het land zelf met haar bezienswaardigheden, de cultuur en natuur maken Portugal tot één van de beste backpack landen binnen Europa. De kustlijn is ongekend en dan zeker die van de Algarve en Alentejo. Hier vind je gezelligheid onder locals en andere backpackers terwijl het binnenland een oase is van rust. Met de wereldsteden Lissabon en Porto is een feestje nooit ver weg en ontmoet je mensen vanuit elke windstreek.

Check alvast de goedkoopste vliegtickets naar Portugal

Wees flexibel: De goedkoopste vliegtickets vindt je als je flexibel bent, zowel in data maar ook zeker in vliegveld. Er zit soms een flink prijsverschil tussen Amsterdam en Eindhoven, maar zeker ook tussen Porto, Lissabon en Faro. En juist om hier goed inzicht in te krijgen is Skyscanner zo fijn, met de interactieve kaart zie je direct waar je het goedkoopste op vliegt. Je ziet zelfs in één oog opslag of je Spanje kan mee nemen in je backpack trip!

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Uitzicht langs het Pena Palace
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Pitoresk straatje in Elvas
  anemptytextlline
 • Pitoresk Lindoso samengevat
  anemptytextlline
 • Het is druk in Baleal:Peniche
  anemptytextlline