Vale do Tejo

Barst uit haar voegen door culturele pracht en praal

Lissabon, één van Europa's charmantste steden, is een populaire hotspot in de streek Vale do Tejo. Niet alleen is deze oude stad fantastisch om te bezoeken ook de omgeving is prachtig. In het zuiden liggen uitgestrekte zandstranden tussen de mondingen van de Taag en de Sado en wandelen doe je in het natuurreservaat Serra da Arrábida. Ontdek je het westen van Lissabon dan vind je de badplaatsen Estoril en Cascais aan de Costa de Lisboa. Maar vergeet vooral het noordelijke gedeelte niet want hier is Serra de Sintra gelegen met sprookjesachtige paleizen, romantische rotskusten, kleine vissersdorpen en uitgestrekte wijngebieden.

Culturele pracht en praal zijn volop aanwezig in Vale do Tejo. Een echte cultuur liefhebber haalt hier zijn hart op. Moorse en Romeinse invloeden zijn in verschillende vestingen goed te zien. Obidos was bijvoorbeeld de bruidsschat voor iedere Portugese koningin. Het middeleeuwse ommuurde stadje is nog helemaal intact. Je wandelt met een uurtje langs of over de stadsmuur en kijkt over de hoekige straten die allemaal naar het Castelo lijken te lopen. Hou je van sprookjes? Ontdek de paleizen rondom Sintra. Vooral het Pena Palace is een bezoek meer dan waard. Naast het kleurrijke paleis, waar je als een kind zo blij wordt, is het omliggende park idyllisch. Met gemak breng je hier een dag door. Het Parque Natural de Sintra-Cascais is een natuurgebied dat lonkt om ontdekt te worden. Schilderachtige kleine weggetjes waar auto's elkaar op enkele millimeters passeren, mountainbike routes voor de adrenaline junkies, rots klimmen of heerlijk wandelen. En als je dan toch op onderzoek uit bent rij dan ook naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland en het Euraziatsche continent.

Genoeg te ontdekken in Vale do Tejo en een Portugal vakantie zal hier dan ook nooit vervelen. Maar een stedentrip naar Lissabon is ook niet mis. Het is hier waar de grote stad toch intiem aanvoelt. En wanneer je hier door de stad dwaalt snap je waarom het geldt als een van de mooiste steden ter wereld. Vanaf het Castelo heb je een fascinerend uitzicht over een heldere, lichte huizenzee. Drink een kersenlikeurtje in een van de kleine kioskjes op straat of zoek een plekje langs de waterkant waar genoeg te zien is.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Het kasteel van Obidos
  anemptytextlline
 • Het is druk in Baleal:Peniche
  anemptytextlline
 • De vuurtoren op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • De lang gerekte stranden van Vale do Tejo
  anemptytextlline
 • De platen van Baleal
  anemptytextlline
 • De trap naar het Alcobaça klooster
  anemptytextlline
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Uitzicht langs het Pena Palace
  anemptytextlline