Beiras

Historische opgravingen, het hoogste punt van Portugal en kasteeldorpen

Luxe vakantieoorden, rustige zandstranden en de Portugezen vissersplaatsjes wisselen elkaar af aan de kust van Beiras. De wind en golven maken de kust populair bij zowel wind- als golfsurfers. Meer over surfen in Portugal ontdek je hier. Het letterlijke hoogtepunt van Portugal is de Torre gelegen in het gebergte Serra da Estrela. Uitgestrekte vlaktes, Moorse kastelen, middeleeuwse forten en barokke kerken zijn door de hele streek verspreidt.

Coimbra is met de historische universiteit de bekendste stad van Beiras. De stad ademt het studentenleven. Kleine straatjes berg op brengen je uiteindelijk tot aan de op de top gelegen universiteit (één van de eerste van Europa). Onderweg kom je studentikozen barretjes en kroegjes tegen, resten van uitbundige nachten en typische studentenhuizen.

Het nabij gelegen Conimbriga is een must see. Dit is namelijk de grootste Romeinse opgraving van Portugal en de goed bewaarde, fascinerende mozaïekvloeren zijn het absolute hoogtepunt van het bezoek.

Wintersporten in Portugal is nu niet het eerste waar je aan denkt. Maar het kan in Beiras! Het gebergte Serra da Estrela is voor de Portugezen zo nu en dan de plek om een kleine afdaling in de sneeuw te maken. De Torre is met 1993 meter de hoogste berg van Portugal. Het leuke is dat je hier met een (huur) auto of (huur) camper helemaal tot aan de top kan rijden. De weg is prachtig en de vergezichten zijn ongekend. Verder kan je hier in de omgeving heerlijk wandelen en verschillende outdoor sporten ondernemen.

Het gebied Beira Baixa is wat natuur betreft minder indrukwekkend. Het is lagergelegen en bezaaid met kurk- en olijfbomen. Wit ommuurde dorpjes en kasteeldorpjes zijn kenmerkend voor dit stuk van Beiras. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan en er nog steeds op wacht wordt gestaan om indringers te spotten.

Lees hieronder verder!
 • Covão dos Conchos op een koude dag
  anemptytextlline
 • De mooiste roadtrip wegen van Portugal
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Studentenstad Coimbra
  anemptytextlline
 • De iconische torens op de Torre
  anemptytextlline
 • Deze wegen schreeuwen ROADTRIP
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Beiras
  anemptytextlline
 • Romeinse opgravingen in Conimbraga
  anemptytextlline
 • Ga hiken door het Estrela NP
  anemptytextlline
 • Heerlijk ouderwetse brug
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Met de camper de hoogste berg van Portugal op
  anemptytextlline
 • Mozaiek vloer Conimbraga
  anemptytextlline
 • En waterval in een meer
  anemptytextlline
 • Roadtrip heaven Estrela NP
  anemptytextlline
 • Oude romeinse stad Conimbraga
  anemptytextlline
 • Op roadtrip door het Estrela NP
  anemptytextlline
 • Onze wolf
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Hoogtepunten Beiras

Voor een heerlijke Portugal vakantie kan je terecht in het gebied Beiras. Onderstaande hoogtepunten zijn een paar suggesties. Laat je hier niet door beperken want er is zoveel moois te ondernemen dat we dat hier onmogelijk allemaal kunnen benoemen.

Coimbra - levendige middeleeuwse stad met de historische universiteit als kenmerkend hoogtepunt. Pik een gezellig terrasje mee en geniet van de jeugdige studenten die hier studeren, werken en wonen.

Conimbriga - is de grootste Romeinse opgraving. Het dorp is goed terug te zien. Het hoogtepunt van het bezoek zijn de bijzonder goed bewaarde mozaïekvloeren.

Torre - het dak van Portugal. Imposante vergezichten zijn zowel in de zomer als in de winter alleen al de moeite waard om naar de top van de berg te rijden. Daarnaast zijn er genoeg activiteiten te ondernemen in het omliggende park.

Aveiro - staat bekend als het Portugese Venetië. En wanneer je de kanalen, met gondels, de kleurrijke huizen en gebouwen ziet leg je die link ook. Daarnaast vind je op een steenworp afstand uitgestrekte stranden.

Castelo Rodrigo - gevestigd op een berg en dus van verre al zichtbaar. In totaal zijn er 13 weertorens en staan er op het vestingterrein Moorse cisterne en de ruïnes van het paleis.

Guarda - is op 1075 meter gevestigd. Daarmee is dit de hoogstgelegen stad van Portugal. Tegenwoordig is Guarda een levendige provinciestad waar op het hoogste punt de kathedraal en ruïne van het oude kasteel te vinden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram