Beiras

Historische opgravingen, het hoogste punt van Portugal en kasteeldorpen

Luxe vakantieoorden, rustige zandstranden en de Portugezen vissersplaatsjes wisselen elkaar af aan de kust van Beiras. De wind en golven maken de kust populair bij zowel wind- als golfsurfers. Meer over surfen in Portugal ontdek je hier. Het letterlijke hoogtepunt van Portugal is de Torre gelegen in het gebergte Serra da Estrela. Uitgestrekte vlaktes, Moorse kastelen, middeleeuwse forten en barokke kerken zijn door de hele streek verspreidt.

Coimbra is met de historische universiteit de bekendste stad van Beiras. De stad ademt het studentenleven. Kleine straatjes berg op brengen je uiteindelijk tot aan de op de top gelegen universiteit (één van de eerste van Europa). Onderweg kom je studentikozen barretjes en kroegjes tegen, resten van uitbundige nachten en typische studentenhuizen.

Het nabij gelegen Conimbriga is een must see. Dit is namelijk de grootste Romeinse opgraving van Portugal en de goed bewaarde, fascinerende mozaïekvloeren zijn het absolute hoogtepunt van het bezoek.

Wintersporten in Portugal is nu niet het eerste waar je aan denkt. Maar het kan in Beiras! Het gebergte Serra da Estrela is voor de Portugezen zo nu en dan de plek om een kleine afdaling in de sneeuw te maken. De Torre is met 1993 meter de hoogste berg van Portugal. Het leuke is dat je hier met een (huur) auto of (huur) camper helemaal tot aan de top kan rijden. De weg is prachtig en de vergezichten zijn ongekend. Verder kan je hier in de omgeving heerlijk wandelen en verschillende outdoor sporten ondernemen.

Het gebied Beira Baixa is wat natuur betreft minder indrukwekkend. Het is lagergelegen en bezaaid met kurk- en olijfbomen. Wit ommuurde dorpjes en kasteeldorpjes zijn kenmerkend voor dit stuk van Beiras. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan en er nog steeds op wacht wordt gestaan om indringers te spotten.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Covão dos Conchos op een koude dag
  anemptytextlline
 • De mooiste roadtrip wegen van Portugal
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Studentenstad Coimbra
  anemptytextlline
 • De iconische torens op de Torre
  anemptytextlline