Portugal klimaat

Een heerlijk mediterraan klimaat maakt Portugal een vakantiebestemming voor het hele jaar

Eén van de factoren die Portugal tot een fijn vakantieland maakt, is het mediterraan klimaat. De Atlantische Oceaan heeft hier een grote invloed op. Zo zorgt het ervoor dat de temperatuur in de zomer lager blijft en in de winter hoger in vergelijking tot landen die op dezelfde breedtegraad liggen. Het weer verschilt per regio in Portugal. Zo kan er in het binnenland, op de hoger gelegen gebieden, sneeuw vallen in de winter. Lees je hier eerst in voordat je beslist waar en in welk jaargetijde je naar Portugal op vakantie gaat.

Het Portugese klimaat

Ondanks dat het weer beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan staat Portugal toch in het rijtje van warmste landen in Europa. Portugal staat vooral bekend om haar warme temperaturen en mediterraan klimaat. Waar het in de zomer droog en warm wordt, is de winter het natte seizoen met een milde temperatuur. Door de lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan is het vaak winderig. Het noorden van Portugal is natter, vooral in de winter, en kouder.

Tip: Vergis je niet want ook in het zuiden (Algarve) kan het in de winter regenachtig zijn en winderig. Zo hebben wij in januari redelijk wat "Hollandse" dagen gehad. Er valt soms zelfs sneeuw!

Tekst gaat hieronder verder!
 • De oude tempel van Evora
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • Het Pena Palace mag je niet missen
  anemptytextlline
 • De vuurtoren op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • portugal cultuur
  Monument voor ontdekkingsreizigers in Lissabon
  anemptytextlline
 • De typische kustlkijn van de Algarve
  anemptytextlline