Over Portugal

Ontspannen sfeer, oude historie en brede cultuur

Portugal is het ideale land als je van de oceaan houdt. Niet gek dat dit dé bestemming is voor veel surfvakanties. Geen surfskills? Er is veel meer te zien en doen in Portugal. Het binnenland geeft een inkijkje in hoe het vroeger was, werken op het land omringd door magnifieke landschappen. De populairste trekpleister van Portugal is de Algarve. Het moet gezegd worden, ondanks de drukte, moet je hier echt de kust bezoeken en genieten van de zon.

Weetjes over Portugal
Handige info over Portugal
Leer portugal kennen bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Welke Portugal bezienswaardigheden je allemaal kunt zien? Check onze bezienswaardigheden pagina en struin over de kaart om de hoogtepunten te bekijken. Zo kun je alvast een wishlist maken voor jouw Portugal vakantie. Met een rijke historie, gevarieerde natuur en wereldsteden is er voor elke interesse of behoefte iets te ontdekken.

Bekijk de bezienswaardigheden
Over Portugal klimaat

Klimaat

Met een Mediterraan klimaat is Portugal het hele jaar door een fijn vakantieland. Het behoort zelfs tot één van de warmste landen van Europa. In de zomer zorgt een frisse zeewind voor verkoeling waardoor de temperatuur goed aanvoelt. Wat is voor jou het beste weertype in Portugal?

Ontdek de seizoenen
achtergrond info over Portugal
Goed om te weten over Portugal
Over streken van Portugal

Streken

Portugal bestaat uit vijf zeer gevarieerde streken. Van uitgestrekte stranden, imposante rotsformaties en glooiende heuvels. In het binnenland stap je terug in de tijd en waan je je in misschien wel het authentieke Portugal. Waar oude baasjes en bazinnetjes druk bezig zijn met de dagelijkse taken.

Welke streek ga jij ontdekken?
Over Portugese cultuur

Cultuur

Een heerlijk ontspannen sfeer vind je in Portugal. De Portugezen zijn vriendelijk en een groot deel praat goed Engels. Er wordt veel buiten geleefd en de eetcultuur is belangrijk. Met de meest verse zeevruchten en producten wordt elk gerecht een waar feestje. Helemaal in combinatie met de verschillende wijnen en port.

De Portugese cultuur
Handige weetjes over Portugal
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest