Over Portugal

Ontspannen sfeer, oude historie en brede cultuur

Home » Europa » Reizen in Portugal » Over Portugal

Bezienswaardigheden

Welke Portugal bezienswaardigheden je allemaal kunt zien? Check onze bezienswaardigheden pagina en struin over de kaart om de hoogtepunten te bekijken. Zo kun je alvast een wishlist maken voor jouw Portugal vakantie. Met een rijke historie, gevarieerde natuur en wereldsteden is er voor elke interesse of behoefte iets te ontdekken.

Klimaat

Met een Mediterraan klimaat is Portugal het hele jaar door een fijn vakantieland. Het behoort zelfs tot één van de warmste landen van Europa. In de zomer zorgt een frisse zeewind voor verkoeling waardoor de temperatuur goed aanvoelt. Wat is voor jou het beste weertype in Portugal?

Streken

Portugal bestaat uit vijf zeer gevarieerde streken. Van uitgestrekte stranden, imposante rotsformaties en glooiende heuvels. In het binnenland stap je terug in de tijd en waan je je in misschien wel het authentieke Portugal. Waar oude baasjes en bazinnetjes druk bezig zijn met de dagelijkse taken.

Cultuur

Een heerlijk ontspannen sfeer vind je in Portugal. De Portugezen zijn vriendelijk en een groot deel praat goed Engels. Er wordt veel buiten geleefd en de eetcultuur is belangrijk. Met de meest verse zeevruchten en -producten wordt elk gerecht een waar feestje. Helemaal in combinatie met de verschillende wijnen en port.