De Algarve

Kenmerkende kustlijn, schoon zeewater en populaire vakantiebestemming

In het zuiden van Portugal is de populaire streek de Algarve gelegen. De naam vindt zijn oorsprong in het Arabisch, Al-Gharbe. Voor duizenden vakantiegangers is deze streek in het hoogseizoen de plek voor ontspanning. De ingrediënten zon, strand en schoon zeewater zijn de perfecte combinatie, voeg daar nog een indrukwekkende kustlijn aan toe en het recept is compleet.

De kustlijn van de Algarve is 150 kilometer lang. De kenmerkende kalksteen rotsen sieren de kleine baaitjes in het westen van de streek. Het zuidwestelijkste punt van Europa is ook in de Algarve te vinden. Doordat dit punt naar de zon toegewend ligt, heeft de Algarve 3.000 zonuren per jaar en daardoor, het hele jaar door, een zeer mild klimaat. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 22 en 30 graden en in de winter van 15 tot 20 graden. De winter in de Algarve is ook wel te vergelijken met onze lente, niet verkeerd toch?!

Naast de prachtige kust is ook het binnenland van de Algarve de moeite waard om te ontdekken. Bijvoorbeeld de route van Silves naar Loulé is perfect voor een roadtrip. In het voorjaar sieren bloeiende amandelbomen het landschap. Ook zijn de sporen van de Moorse tuinbouwkunst nog goed te zien. Het groene kleurenpalet wordt aangevuld met verleidelijk oranje en heldergeel. De sinaasappel- en citroenbomen zijn rijkelijk gevuld en doet het water in de mond lopen. Het binnenland is dunbevolkt en de kleine dorpjes, gelegen op groene heuvels omringd met grazende geiten, schapen en koeien, worden vaak bewoond door oude baasjes. Het is hier dat de rust en vredigheid zingt in je oren.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De kust rondom Faro
  anemptytextlline
 • De kliffen vanaf Sagres
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Ook dit is een Algarve strand
  anemptytextlline
 • Surfen bij Sagres
  anemptytextlline
 • Oude vissersschepen in de Algarve
  anemptytextlline