De Algarve

Kenmerkende kustlijn, schoon zeewater en populaire vakantiebestemming

In het zuiden van Portugal is de populaire streek de Algarve gelegen. De naam vindt zijn oorsprong in het Arabisch, Al-Gharbe. Voor duizenden vakantiegangers is deze streek in het hoogseizoen de plek voor ontspanning. De ingrediënten zon, strand en schoon zeewater zijn de perfecte combinatie, voeg daar nog een indrukwekkende kustlijn aan toe en het recept is compleet.

De kustlijn van de Algarve is 150 kilometer lang. De kenmerkende kalksteen rotsen sieren de kleine baaitjes in het westen van de streek. Het zuidwestelijkste punt van Europa is ook in de Algarve te vinden. Doordat dit punt naar de zon toegewend ligt, heeft de Algarve 3.000 zonuren per jaar en daardoor, het hele jaar door, een zeer mild klimaat. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 22 en 30 graden en in de winter van 15 tot 20 graden. De winter in de Algarve is ook wel te vergelijken met onze lente, niet verkeerd toch?!

Naast de prachtige kust is ook het binnenland van de Algarve de moeite waard om te ontdekken. Bijvoorbeeld de route van Silves naar Loulé is perfect voor een roadtrip. In het voorjaar sieren bloeiende amandelbomen het landschap. Ook zijn de sporen van de Moorse tuinbouwkunst nog goed te zien. Het groene kleurenpalet wordt aangevuld met verleidelijk oranje en heldergeel. De sinaasappel- en citroenbomen zijn rijkelijk gevuld en doet het water in de mond lopen. Het binnenland is dunbevolkt en de kleine dorpjes, gelegen op groene heuvels omringd met grazende geiten, schapen en koeien, worden vaak bewoond door oude baasjes. Het is hier dat de rust en vredigheid zingt in je oren.

 • De kust rondom Faro
  anemptytextlline
 • De kliffen vanaf Sagres
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Ook dit is een Algarve strand
  anemptytextlline
 • Surfen bij Sagres
  anemptytextlline
 • Oude vissersschepen in de Algarve
  anemptytextlline
 • Magische oude boom in de Algarve
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • De Algarve heeft ook een ruige kustlijn
  anemptytextlline
 • Terug in de tijd in het binnenland
  anemptytextlline
 • O de Algarve zijn zo mooi
  anemptytextlline
 • De lang gerekte stranden van de Algarve
  anemptytextlline
 • Druk maar prima surfgolf
  anemptytextlline
 • Het Kasteel van Silves
  anemptytextlline
 • Verlaten strand in de Algarve
  anemptytextlline
 • Trotse Portugezen
  anemptytextlline
 • Portugal reizen
  Winderig maar zo mooi
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van de Algarve

Een kleine greep uit de hoogtepunten van de Algarve. Laat je inspireren maar ga ook vooral zelf op onderzoek uit. Er is zoveel moois te ontdekken in de Algarve, dat is haast niet op papier samen te vatten.

Praia da Marinha – is een uniek strand met waanzinnige kalksteen rotsformaties. Je kijkt letterlijk je ogen uit naar de rotsen en met lekker weer is het op het strand heerlijk vertoeven. Let wel op want wanneer het vloed wordt is het strand nog maar beperkt bereikbaar.

Benagil – deze kleine baai is niet ver van Praia da Marinha te vinden. Het dorpje is bekend, omdat vanaf hier de boottochten vertrekken naar grotten en privé stranden. De zeegrotten zijn ook vanaf boven (via een wandeling langs de kust) te bewonderen wanneer je geen boottocht wilt maken.

Cabo de São Vicente – het meest zuidwestelijkste punt van Europa. Op de kaap is ook Europa’s krachtigste vuurtoren gevestigd op 62 meter hoogte. De kliffen zijn machtig en een waanzinnig uitzicht over de Atlantische Oceaan is hier te zien. Dit punt werd vroeger het einde van de wereld genoemd en wanneer je op de kliffen staat snap je waarom.

Praia da Arrifana – waanzinnig strand aan de Atlantische Oceaan. Populaire spot voor surfers waar in de winter de gevorderde extreem hoge golven trotseren. Gaaf om een kijkje te nemen en je te verbazen over de schoonheid van de kustlijn net als de kunsten van de surfers.

Aljezur – klein dorpje waar op de top van een rots de resten van het oude kasteel te zien zijn. Leuk om doorheen te wandelen en de oude Moorse invloeden te ontdekken. In de buurt van Aljezur zijn mooie stranden met hoge kliffen. Het wordt omringd door een nationaal park met duingebieden en kliffen. Het nabij gelegen strand Praia do Amoreira is ook zeker een bezoek waard.

Loulé – is een kleine marktplaats en vooral bekend om de carnavalsoptocht. Maar dit is ook al eeuwen het centrum van de mandenvlechters, zadelmakers en kopersmeders. Voor authentieke en kenmerkende producten moet je hier zijn.

Parque Natural da Ria Formosa – gelegen onder Faro. Het park bestaat uit een wadden- en duingebied, is 35 kilometer lang en 17.000 hectare groot. Talloze trekvogels overwinteren hier. Een ander beschermd gebied Reserva Natural de Sapal staat bekend om de flamingo’s die hier te spotten zijn. Het park ligt in het zoutwinningsgebied van Castro Marim, perfecte condities voor de flamingo’s.

Golfsurfen – kan ook in de Algarve. In de winter kun je hier zelfs extreem hoge (en gevaarlijke) golven vinden. In de zomer ultiem om in de zee een paar golven te pakken met een prachtig uitzicht op de kustlijn van de Algarve. Leer hier meer over surfen in Portugal.Ontdek meer toffe spots

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

2 Reacties

 1. Baudouin

  Dienen wij voor Fao een Covid-test alvorens te vertrekken?

  Antwoord
  • Dasja

   Hallo,
   Hier kunnen wij geen bindend antwoord in geven. Maar wat we gevonden krijgen op de website Visit Portugal is het volgende:
   Flights to and from Portugal
   Air travel to and from Portugal is allowed to:
   – European Union countries;
   – Schengen Associated Countries – Liechtenstein, Norway, Iceland, Switzerland – and the United Kingdom;
   – Australia, Canada, China, South Korea, Georgia, Japan, Morocco, New Zealand, Rwanda, Thailand, Tunisia, Uruguay.
   It is not necessary to present the COVID-19 Test on these flights, unless the destinations are the archipelagos of Madeira or the Azores.

   We adviseren je ook om zelf goed onderzoek te doen en het reisadvies op te volgen dat gegeven wordt vanuit Nederland of België.
   Nederlandwereldwijd.nl

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *