Kamperen in Portugal

Grote luxe campings tot kleinschalig bij de lokale bevolking

Met je tentje of caravan naar Portugal? Goede keuze, want Portugal is fijn om in te kamperen. Campings zitten door het hele land en zijn vaak het hele jaar geopend. Het weer in Portugal is goed vooral in de zomer is het warm en zonnig. In de winter kan je in de Algarve ook nog genieten van een mild klimaat. Het tranquilo leven in Portugal sluit heerlijk aan bij het kamperen. Lekker op het gemakje de dag doorkomen met leuke activiteiten. Of juist lekker luieren. Het maakt niet uit de faciliteiten van de campings in Portugal zijn ervoor ingericht. Ga jij met de camper door Portugal trekken? Lees hier meer over op onze camper pagina.

ANWB-campings

De welbekende ANWB heeft een in totaal 77 campings in Portugal die aangesloten zijn bij hen. Strandcampings in bijvoorbeeld Albufeira in de Algarve, stadcampings in de schilderachtige steden Lissabon en Porto of wandelen in de bergen waar ook voldoende mogelijkheden zijn om kamp op te slaan. Ben je lid van de ANWB dan krijg je vaak een leden korting bij de aangesloten campings en dat is toch wel fijn!

Glamping campings

Geen zin om zelf te zeulen met een tent of helemaal met de caravan af te zakken naar het zuiden? Glamping campings zijn goed vertegenwoordigd in Portugal en een perfecte manier voor een kampeervakantie met bijvoorbeeld kinderen. De ingerichte tenten zijn voorzien van alle gemakken zoals een eigen keuken, sanitair en vaste bedden.

Kleinschalige campings

Portugal kent een heel aantal kleinschalige campings waar rust en ruimte centraal staat. Vaak zijn het geen grote organisaties maar particulieren die de tent runnen. Je komt in aanraking met de Portugese cultuur en leert de gastvrijheid kennen.

Wildkamperen

Officieel is wildkamperen met een tent niet toegestaan in Portugal. En zeker niet in (nationale) natuurparken. Ook in de Algarve wordt er redelijk streng op gecontroleerd. Het scheelt dat er genoeg afgelegen plekken zijn waar niemand het erg vindt als je wildkampeert, zolang je het maar netjes achterlaat. Dus heb je een rustige plek of strand gevonden en is de verleiding te groot? Zorg dan dat je bij het vallen van de avond je tent opzet en deze vroeg in de ochtend weer is opgeruimd voordat de dag bezoekers komen. En laat geen troep achter! Op deze manier heb je een kans om weg te komen met wildkamperen. Maar pin ons er niet op vast want officieel is het dus niet toegestaan 😉 Ons advies is dan ook om niet rondom toeristische plaatsen te gaan staan, de kans op problemen is hier veel groter. En het mooie van wildkamperen is toch juist dat je echt afgelegen staat, dus neem de niet gebruikelijke route door Portugal als je graag midden in de natuur je tentje op zet.


Let op: Officieel (zeker in de zomer) is het niet toegestaan om een vuurtje te stoken in Portugal. Zorg dat als je gaat BBQ’en je hiervoor een BBQ of een openbare BBQ gebruikt en niet op een openvuurtje kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *