Kamperen in Portugal

Grote luxe campings tot kleinschalig bij de lokale bevolking

Met je tentje of caravan naar Portugal? Goede keuze, want Portugal is fijn om in te kamperen. Campings zitten door het hele land en zijn vaak het hele jaar geopend. Het weer in Portugal is goed vooral in de zomer is het warm en zonnig. In de winter kan je in de Algarve ook nog genieten van een mild klimaat. Het tranquilo leven in Portugal sluit heerlijk aan bij het kamperen. Lekker op het gemakje de dag doorkomen met leuke activiteiten. Of juist lekker luieren. Het maakt niet uit de faciliteiten van de campings in Portugal zijn ervoor ingericht. Ga je met de camper door Portugal trekken? Lees hier meer over op onze camper pagina.

ANWB-campings

De welbekende ANWB heeft een in totaal 77 campings in Portugal die aangesloten zijn bij hen. Strandcampings in bijvoorbeeld Albufeira in de Algarve, stadcampings in de schilderachtige steden Lissabon en Porto of wandelen in de bergen waar ook voldoende mogelijkheden zijn om kamp op te slaan. Ben je lid van de ANWB dan krijg je vaak een leden korting bij de aangesloten campings en dat is toch wel fijn!

Glamping campings

Geen zin om zelf te zeulen met een tent of helemaal met de caravan af te zakken naar het zuiden? Glamping campings zijn goed vertegenwoordigd in Portugal en een perfecte manier voor een kampeervakantie met bijvoorbeeld kinderen. De ingerichte tenten zijn voorzien van alle gemakken zoals een eigen keuken, sanitair en vaste bedden.

 • De trap naar het Alcobaça klooster
  anemptytextlline
 • Onze wolf
  anemptytextlline
 • Een verscholen prive strand in de Algarve
  anemptytextlline
 • De platen van Baleal
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Wildkamperen in de Algarve
  anemptytextlline
 • Lief en schattig Obidos
  anemptytextlline
 • Vervallen treinloodsen
  anemptytextlline
 • Middeleeuws festival in Bragança
  anemptytextlline
 • Alleen die trap al
  anemptytextlline
 • Elke kapel beeld een verhaal uit
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Vrolijke grazers in Alentejo
  anemptytextlline
 • De mooiste roadtrip wegen van Portugal
  anemptytextlline
 • Citroenen plukken bij een ruïne
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kleinschalige campings

Portugal kent een heel aantal kleinschalige campings waar rust en ruimte centraal staat. Vaak zijn het geen grote organisaties maar particulieren die de tent runnen. Je komt in aanraking met de Portugese cultuur en leert de gastvrijheid kennen.

Wildkamperen

Officieel is wildkamperen met een tent niet toegestaan in Portugal. En zeker niet in (nationale) natuurparken. Ook in de Algarve wordt er redelijk streng op gecontroleerd. Het scheelt dat er genoeg afgelegen plekken zijn waar niemand het erg vindt als je wildkampeert, zolang je het maar netjes achterlaat. Dus heb je een rustige plek of strand gevonden en is de verleiding te groot? Zorg dan dat je bij het vallen van de avond je tent opzet en deze vroeg in de ochtend weer is opgeruimd voordat de dag bezoekers komen. En laat geen troep achter! Op deze manier heb je een kans om weg te komen met wildkamperen. Maar pin ons er niet op vast want officieel is het dus niet toegestaan 😉 Ons advies is dan ook om niet rondom toeristische plaatsen te gaan staan, de kans op problemen is hier veel groter. En het mooie van wildkamperen is toch juist dat je echt afgelegen staat, dus neem de niet gebruikelijke route door Portugal als je graag midden in de natuur je tentje op zet.

Let op: Officieel (zeker in de zomer) is het niet toegestaan om een vuurtje te stoken in Portugal. Zorg dat als je gaat BBQ’en je hiervoor een BBQ of een openbare BBQ gebruikt en niet op een openvuurtje kookt.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

3 Reacties

 1. Avatar

  Hoi! Ik ben benieuwd naar die kleinschalige natuur campings! Hebben jullie daar ook een lijstje van?

  Antwoord
  • Lars

   Hey Hannah,
   Kort gezegd, nee helaas niet. Wij zijn ze af en toe met meer geluk dan wijsheid tegengekomen op camper apps als Park4night en Campercontact. Hier en hier lijken er een aantal op te staan. Zoeken op termen in combinatie met Camping Municipal of Parque Municipal de Campismo kan je helpen om kleinschalige gemeente campings te vinden. Succes en veel plezier vast op de camping in Portugal!

   Antwoord
   • Avatar

    Hi, je zult weinig natuurcampings tegenkomen op de camper apps, vanwege de toegankelijkheid. Veel mooie natuurcampings liggen een beetje ´verstopt´ temidden van de natuur. De toegang bestaat vaak uit smalle weggetjes of zelfs onbestrate paden. Of het terrein zelf is hellend, niet altijd makkelijk toegankelijk voor de gemiddelde camper. Zeker met de steeds groter wordende campers, kiezen veel natuurcampings ervoor om op hun site te vermelden dat ze ´niet voor campers en caravans geschikt zijn´ om zo teleurstelling te voorkomen.
    Ook wij, met onze kleinschalige natuur camping glamping (www.quintarural.eu) kunnen enkel plek bieden aan camperbusjes. Er staat overigens best een leuke selectie bij gastvrij portugal en bij de site van rustiek kamperen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *