Portugal Rondreis

Van een schitterende kustlijn tot het uitgestrekte binnenland

Home » Europa » Reizen in Portugal » Portugal Rondreis

Portugal is ideaal voor een rondreis, of het nu met een (huur)auto of camper is. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit geweldige land beter te leren kennen. Zeker als je de tijd neemt, of begint met een klein gedeelte en niet te veel kilometers maakt. Haastig van het ene naar het andere punt rijden past totaal niet bij Portugal, daar zijn de Portugezen te tranquilo voor. Alles gaat op het gemakje en dat is nou precies de ideale uitgangspositie voor een Portugal rondreis.

Een rondreis door Portugal is voor iedereen

Het maakt niet uit waar je van houdt. Lekker eten en mooie steden bezoeken, van het ene naar het andere mooie strand rijden of juist de rust opzoeken in het schitterende binnenland vol wandel mogelijkheden. Rondreizen door Portugal is voor iedereen. Maar het mooiste is dat je, doordat alles relatief dichtbij elkaar ligt, alles kan combineren. Een paar dagen genieten aan het strand, gevolgd door dwalen door de mooiste steden of historische opgravingen om de volgende dag even helemaal niemand tegen te komen op een wandeling in het binnenland.

 • De oude tempel van Evora
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • Het Pena Palace mag je niet missen
  anemptytextlline
 • De vuurtoren op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Monument voor ontdekkingsreizigers in Lissabon
  anemptytextlline
 • De typische kustlkijn van de Algarve
  anemptytextlline
 • Vervallen mijn bij Mina de São Domingos
  anemptytextlline
 • Glooiende landschappen zo ver je kijkt
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Beiras
  anemptytextlline
 • Covão dos Conchos op een koude dag
  anemptytextlline
 • Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Iconische brug van Porto
  anemptytextlline
 • Verkoeling zoeken in de bergen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Auto rondreizen

Portugal heeft voldoende hotels, B&B's en campings om alles op het gemakje met de auto te verkennen. Met AirBnB is er zelfs nog een goed alternatief bijgekomen. Ook met een beperkt budget kun je prima door Portugal rondreizen. Hostels zijn te vinden in de grotere steden en op couchsurfing zijn voldoende hosts te vinden. Een ander alternatief is backpacken in Portugal.

Het enige nadeel is dat een rondreis met je eigen auto, zeker als je beperkt de tijd hebt, niet ideaal is wat afstand en dus tijd betreft. Gelukkig dat er huurauto's bestaan! Een ander goed alternatief is om een vakantie te boeken inclusief autohuur. Dit is binnen Portugal erg normaal, soms vanuit één accommodatie, soms met meerdere accommodaties.

Camper rondreizen

Portugal is een ideaal camperland en rondreizen met een camper is dan ook een erg prettige manier om het land te leren kennen. Er mag praktisch overal overnacht worden (waar niet lees je hier), maar daarnaast zijn er voldoende camperplaatsen en campings beschikbaar. Sommige gratis andere kosten een paar Euro. Of je nu met je eigen camper gaat, of een camper huurt, onvergetelijk wordt het zeker.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

2 Reacties

 1. Fons van Woerkom

  Hoi Lars en Dasja,wij Fons en Inez zijn van plan ±half Juni de tocht naar noord Portugal te maken en zouden graag een Route van jullie willen via zuidwest Frankrijk ook informatie van Camperplaatsen en Campings ,wij houden van de natuur maar wandelen is voor mij Fons niet mogelijk ( 2 rug operaties gehad niet goed gegaan) maar kern gezond met een leeftijd van 83 ,met de camperbus rijden geen probleem . Wij gaan ± 2 en een halve mnd graag wil ik voldoende info , uiteraart tegen vergoeding gr Fons Inez uit Tilburg

  Antwoord
  • Lars

   Super mooi plan Fons en Inez! We hebben contact via de mail.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *