De mooiste stranden van de Algarve

Denk je aan de Algarve dan denk je aan het strand, dit zijn onze favorieten

Home » Europa » Portugal » De mooiste stranden van de Algarve

door | 0 Reacties

Ja, we willen je zeker aanmoedigen om ook het binnenland van de Algarve te gaan zien. Maar we kunnen er echt niet omheen om een paar van onze mooiste stranden in de Algarve met je te delen. Sommige hebben er haast hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat we zijn gaan houden van Portugal. Praia Marinha bijvoorbeeld, waar we in totaal bijna vier weken in de buurt hebben gestaan en elke dag wel even het strand op zijn geweest. Met zo veel mooie standen bij elkaar is het lastig kiezen, daarom is het geen top drie geworden, maar een top vier. Dit zijn onze favorieten stranden van de Algarve. En oh ja, Praia is dus strand in het Portugees. Rij je rond op zoek naar een strand? Volg een bordje Praia en je komt er vanzelf!

Praia da Marinha

Het strand ligt verscholen tussen de hoge kliffen waar de Algarve om bekend staat. Vanaf de parkeerplaats gaat een trap tot aan het goudgele strand. Alleen op deze manier bereik je het strand, de rest is omringd door steile kliffen. Aan de voet van de trap vind je een strandtent (welke gesloten is in de winter) en een wat breder strand. Vervolgens wordt het smaller. Het strand zit vastgeplakt aan de metershoge kliffen. Met vloed is het zelfs niet mogelijk om met droge voeten het hele strand over te lopen. Op nog twee punten wordt het strand wat breder (na het passeren van rotsblokken), maar let dus goed op het getijde want hoewel je hier veilig zit tijdens vloed wordt het lastiger om de trap weer droog te bereiken. Als je eenmaal een plekje hebt gevonden, en het niet te druk is, heb je alleen maar epische uitzichten. Op een azuurblauwe zee, op rotsformaties, kliffen en twee bogen die het resultaat zijn van het constante beuken van de golven.

Tip: Zowel links als rechts van Praia da Marinha vind je nog meer mooie stranden. Loop bijvoorbeeld de Seven Hanging Valleys walk en je komt er enkele tegen. Loop naar links en je komt op een gegeven moment uit bij het volgende mooiste strand, Praia de Albandeira.

Praia de Albandeira

Dit strand is een stuk minder bekend dan Praia da Marinha, maar er schuilt een verborgen schoonheid. Hier vind je één van de mooiste rots bogen van de Algarve, Arco de Albandeira. Een mooie boog vanaf de kliffen maar hij wordt nog mooier vanaf het strand. Ook al lijkt het strand onbereikbaar, met eb is er wel degelijk een mogelijkheid om op het strand te komen. Bij laagwater ontstaat er een doorgang vanaf het kleine strand Albandeira. Deze doorgang neemt je mee naar een (hopelijk voor jou) verlaten strand met schitterend uitzicht op de Arco de Albandeira. Mocht je met hoogwater op het strand aankomen, treur dan niet. Ook zonder strand zicht op de Arco is Praia de Albandeira een fijne plek met een lekker uitzicht.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Praia dos Três Irmãos

De mooiste stranden van de Algarve hebben voor ons altijd meer dan veel goudgeel zand, er moet iets te zien of doen zijn. Enkel zand en zee is niet voldoende. Wat dat betreft zit je in de Algarve meestal goed maar Praia dos Três Irmãos combineert het grote strand met hier en daar een rotspartij waar je uren naar kunt kijken. Met een beetje geluk kan er zelfs gesurft worden! Als je het juiste plekje weet te vinden, en let daarbij op het getijde, kun je je afsluiten voor het grote strand en voelt het alsof je alleen op de wereld bent. En dat terwijl je zo dichtbij alle faciliteiten van Portimão zit.

Praia do Amoreira

Na de stranden met kliffen, rots bogen en eenzame overblijfselen is het tijd voor een ander soort strand. Praia do Amoreira is niet altijd het meest geschikte strand om te zwemmen of surfen, maar dat zijn niet altijd vereisten om een mooie dag op het strand te hebben. Praia do Amoreira is ruig, vooral waar de lava resten bovenkomen en de oceaan in verdwijnen. Met een storm op komst geloof je je ogen al helemaal niet meer. Maar er is ook een zachte kant, volg het strand tot aan de riviermonding en loop stroomopwaarts langs de oevers. De stilte en de uitzichten stralen een kalmte uit die we zijn gaan associëren met Portugal. Ja hier komt alles samen.

Overnachten met de camper: Bij alle stranden is het mogelijk om te wildkamperen, ook al sta je bij Praia dos Três Irmãos iets minder wild dan je zou willen (gewoon op een parkeerplaats naast de boulevard). Bij Praia da Marinha en Praia de Albandeira is het heerlijk overnachten. Volg bij Praia Marinha net voor de parkeerplaats het onverharde pad naar links of rechts, je vindt er heerlijke beschutte plaatsen. Bij Praia Albandeira en Praia do Amoreira ben je helaas beperkt tot de parkeerplaats maar het is er heerlijk rustig (in het laagseizoen).

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals