De mooiste stranden van de Algarve

Denk je aan de Algarve dan denk je aan het strand, dit zijn onze favorieten

Geschreven door: Lars

Ja, we willen je zeker aanmoedigen om ook het binnenland van de Algarve te gaan zien. Maar we kunnen er echt niet omheen om een paar van onze mooiste stranden in de Algarve met je te delen. Sommige hebben er haast hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat we zijn gaan houden van Portugal. Praia Marinha bijvoorbeeld, waar we in totaal bijna vier weken in de buurt hebben gestaan en elke dag wel even het strand op zijn geweest. Met zo veel mooie standen bij elkaar is het lastig kiezen, daarom is het geen top drie geworden, maar een top vier. Dit zijn onze favorieten stranden van de Algarve. En oh ja, Praia is dus strand in het Portugees. Rij je rond op zoek naar een strand? Volg een bordje Praia en je komt er vanzelf!

Praia da Marinha

Het strand ligt verscholen tussen de hoge kliffen waar de Algarve om bekend staat. Vanaf de parkeerplaats gaat een trap tot aan het goudgele strand. Alleen op deze manier bereik je het strand, de rest is omringd door steile kliffen. Aan de voet van de trap vind je een strandtent (welke gesloten is in de winter) en een wat breder strand. Vervolgens wordt het smaller. Het strand zit vastgeplakt aan de metershoge kliffen. Met vloed is het zelfs niet mogelijk om met droge voeten het hele strand over te lopen. Op nog twee punten wordt het strand wat breder (na het passeren van rotsblokken), maar let dus goed op het getijde want hoewel je hier veilig zit tijdens vloed wordt het lastiger om de trap weer droog te bereiken. Als je eenmaal een plekje hebt gevonden, en het niet te druk is, heb je alleen maar epische uitzichten. Op een azuurblauwe zee, op rotsformaties, kliffen en twee bogen die het resultaat zijn van het constante beuken van de golven.

Tip: Zowel links als rechts van Praia da Marinha vind je nog meer mooie stranden. Loop bijvoorbeeld de Seven Hanging Valleys walk en je komt er enkele tegen. Loop naar links en je komt op een gegeven moment uit bij het volgende mooiste strand, Praia de Albandeira.

Praia de Albandeira

Dit strand is een stuk minder bekend dan Praia da Marinha, maar er schuilt een verborgen schoonheid. Hier vind je één van de mooiste rots bogen van de Algarve, Arco de Albandeira. Een mooie boog vanaf de kliffen maar hij wordt nog mooier vanaf het strand. Ook al lijkt het strand onbereikbaar, met eb is er wel degelijk een mogelijkheid om op het strand te komen. Bij laagwater ontstaat er een doorgang vanaf het kleine strand Albandeira. Deze doorgang neemt je mee naar een (hopelijk voor jou) verlaten strand met schitterend uitzicht op de Arco de Albandeira. Mocht je met hoogwater op het strand aankomen, treur dan niet. Ook zonder strand zicht op de Arco is Praia de Albandeira een fijne plek met een lekker uitzicht.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline