Met een camper door Portugal

Op het gemakje de mooiste plekken bezoeken en overnachten in alle rust

Home » Europa » Reizen in Portugal » Praktische informatie Portugal » Met een camper door Portugal

Portugal is een populaire bestemming onder camperaars en dat is niet zonder reden. Het is goed betaalbaar, de mensen zijn aardig, er is genoeg te doen en het is er meestal lekker weer. Portugal, en dan vooral het zuiden, is een ideale overwinterbestemming. Met een breed aanbod aan camperplaatsen en betaalbare campings is er voor iedereen een geschikt plekje te vinden. Om voor lange tijd te genieten van de zon of juist te hoppen van plek naar plek. Wat Portugal tot een ideaal camperland maakt, is dat voorzieningen om water te vullen of wc’s te legen nooit ver weg zijn en er lopen erg mooie routes kriskras door het land. Van kustwegen, glooiende landwegen tot kronkelige bergweggetjes in nationale parken.

Let op: Per januari 2021 is de regelgeving voor wildkamperen met de camper aangepast. Hierdoor is het niet meer toegestaan om zomaar ergens te overnachten met de camper. Je dient dus naar een aangewezen camper parkeerplaats of camping te gaan om de nacht door te brengen. Meer over deze regelgeving lees je hier.

 • Cabedolo in de achtergrond <3
  anemptytextlline
 • De aftakeling is begonnen maar de mok hangt er nog
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • Alentejo staat in bloei
  anemptytextlline
 • Wachten tot de set komt
  anemptytextlline
 • Alentejo barts van de ooievaars
  anemptytextlline
 • Surfen in Noord-Portugal
  anemptytextlline
 • De kliffen vanaf Sagres
  anemptytextlline
 • Surfen bij Sagres
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Estrela NP is episch
  anemptytextlline
 • De iconische torens op de Torre
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Storm boven Alcobaça
  anemptytextlline
 • Cabo da Roca het meest westelijke punt van het Europese vasteland
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Camperplaatsen

Portugal kent camperplaatsen in alle vormen en soorten, van massale plekken waar wel een camper of 100 staat (je moet ervan houden) tot plekjes waar niet meer dan vijf campers kunnen staan. De prijzen verschillen enorm, sommige dorpjes bieden gratis plekken aan, andere vragen een kleine vergoeding. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de commerciële plaatsen, vanaf ongeveer €5,- tot €15,- per dag. Sommige camperplaatsen bieden zelfs een reeks aan activiteiten en de mogelijkheid om voor een paar euro een auto te lenen om boodschappen te doen. Op andere camperplaatsen wordt er voornamelijk genoten van de natuur of de zon.

Sanizuilen zijn op veel plekken te vinden. Vaak bij een Intermarche (supermarkt), maar ook midden in dorpjes. Water kom je eigenlijk overal tegen. Vaak staan bij picknickplekken ook watertappunten. Wij maken regelmatig gebruik van apps zoals Campercontact en Park4night om (gratis) overnachtingsplekken te vinden. In deze apps kun je ook filteren op voorzieningen zoals lozen, water vullen, wasmachines etc. In Portugal overnachten wij voor een groot deel van de tijd gratis. Maar met de nieuwe regelgeving kan hier verandering in komen.

Tip: Goed zoeken en af en toe op de gok een bordje volgen kan goed uitpakken. Zo hebben wij een paar keer op plekken gestaan waar alle voorzieningen gratis waren of maar een (paar) euro kosten. En dat dan inclusief elektriciteit en een schitterend uitzicht.

Rijden en parkeren

Het wegdek in Portugal laat soms te wensen over. Af en toe rij je door meer kuilen dan over vlakke stukken, maar over het algemeen zijn de hoofdwegen goed begaanbaar. De tolwegen zijn wel van de kwaliteit die we gewend zijn, meer over tol- en autorijden is te lezen op onze autorijden pagina. Het is niet aan te raden om zomaar elk dorp tot in het centrum binnen te rijden aangezien sommige straatjes wel erg smal worden, met balkons op een metertje of drie hoog. Parkeren is buiten het centrum vaak geen probleem en nog gratis ook. Zelfs in de grote steden is het geen probleem om een gratis plek op loopafstand van bezienswaardigheden te vinden al is het soms handiger om even de bus, tram of taxi te pakken.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

5 Reacties

 1. Wilma

  Volgend jaar april gaan we een camper terugbrengen van faro naar noord holland, dus een leuke route en tips kunnen we zeker gebruiken.

  Antwoord
 2. De Bruyne Lucien

  graag een route beschrijving om naar portugal te reizen met de camper vanaf brussel

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *