Met een camper door Portugal

Op het gemakje de mooiste plekken bezoeken en overnachten in alle rust

Home » Europa » Reizen in Portugal » Praktische informatie Portugal » Met een camper door Portugal

Portugal is een populaire bestemming onder camperaars, en dat is niet zonder reden. Het is goedkoop, de mensen zijn aardig, er is genoeg te doen en ohja, het is er meestal lekker weer. Portugal, en dan vooral de Algarve, is een ideale overwinterbestemming. Met een breed aanbod aan camperplaatsen is er voor iedereen een geschikt plekje te vinden. Om voor lange tijd te genieten van de zon of juist om te hoppen van plek naar plek. Op deze pagina gaan we in op tips om Portugal met de camper te verkennen en de verschillende camperplekken. De voor de hand liggende campings laten we hier links liggen, die zijn besproken op de kamperen in Portugal pagina.

Wild kamperen

Wat Portugal tot een ideaal camperland maakt is dat er vrijwel overal overnacht mag worden. Van gewone parkeerplaatsen tot plekjes tussen de bossen langs achteraf weggetjes. En het mooie is, die zijn er veel. Zowel langs de kust als de binnenlandse meren (ofwel Barragem in het Portugees). Dit is, op betaalde parkeerplaatsen na, allemaal gratis. Voorzieningen zijn er dan echter bijna nooit. Maar gelukkig is er nog een groot aanbod officiële camperplaatsen.

Let op: er zijn toch plekken waar niet overnacht mag worden met de camper. Bijvoorbeeld Nationale Parken. Het opmerkelijke is, het staat niet aangegeven en je moet dus zelf doorhebben dat je in een nationaal park bent. Zo zijn wij één keer (zonder boete) weggestuurd. De vuistregel is, dat als er een parkeerplaatsbord staat je er ook mag overnachten.

 • Cabedolo in de achtergrond <3
  anemptytextlline
 • De aftakeling is begonnen maar de mok hangt er nog
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • Alentejo staat in bloei
  anemptytextlline
 • Wachten tot de set komt
  anemptytextlline
 • Alentejo barts van de ooievaars
  anemptytextlline
 • Surfen in Noord-Portugal
  anemptytextlline
 • De kliffen vanaf Sagres
  anemptytextlline
 • Surfen bij Sagres
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Estrela NP is episch
  anemptytextlline
 • De iconische torens op de Torre
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Storm boven Alcobaça
  anemptytextlline
 • Cabo da Roca het meest westelijke punt van het Europese vasteland
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Camperplaatsen

Portugal kent camperplaatsen in alle vormen en soorten, van massale plekken waar wel een camper of 100 staat (je moet er van houden) tot plekjes waar niet meer dan vijf campers kunnen staan. De prijzen verschillen enorm, sommige dorpjes bieden gratis plekken aan, andere vragen een kleine vergoeding. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de commerciële plaatsen, beginnend van ongeveer ‰€5,- tot ‰€15,- per dag. Sommige bieden zelfs een reeks aan activiteiten en de mogelijkheid om voor een paar euro een auto te lenen om boodschappen te kunnen doen. Op andere camperplaatsen wordt er voornamelijk genoten van de natuur of de zon.

Tip: goed zoeken en af en toe op de gok een bordje volgen kan goed uitpakken. Zo hebben wij een paar keer op plekken gestaan waar alle voorzieningen gratis waren, of maar een (paar) euro kosten. En dat dan inclusief elektriciteit en een schitterend uitzicht.

Rijden en parkeren

Het wegdek in Portugal laat soms te wensen over, en dan zijn er meer kuilen dan dat er vlakken stukken zijn. Maar over het algemeen zijn de hoofdwegen goed begaanbaar. De tolwegen zijn wel van de kwaliteit die we gewend zijn, meer over tol- en autorijden is hier te lezen.

Het is niet aan te raden om zo maar elk dorp tot in het centrum binnen te rijden aangezien sommige straatjes wel erg smal worden, met balkons op een metertje of drie hoog. Parkeren is buiten het centrum vaak geen probleem en nog gratis ook. Zelfs in de grote steden is het geen probleem om een gratis plek op loopafstand van bezienswaardigheden te vinden al is het soms handiger om even de bus, tram of taxi te pakken. Ook die zijn in Portugal namelijk helemaal niet duur.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

2 Reacties

 1. Avatar

  graag een route beschrijving om naar portugal te reizen met de camper vanaf brussel

  Antwoord
  • Lars

   Die komt er binnenkort aan, niet specifiek van Brussel, maar zijn een paar leuke routes van en naar Portugal aan het uitwerken! Nog even geduld..

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *