Bezienswaardigheden in Portugal

Van epische stranden tot unieke steden en archeologische opgravingen

Home » Europa » Reizen in Portugal » Over Portugal » Bezienswaardigheden in Portugal

Portugal kent een rijke historie, en dat is duidelijk terug te zien in de bezienswaardigheden. Naast de unieke hoogtepunten gevormd door moedernatuur kun je dagen vullen met het bezichtigen van bezienswaardigheden die door de eeuwen heen gemaakt zijn door de mens. Zo hebben de Romeinen onder andere imposante aquaducten achtergelaten, maar er zijn ook hele dorpen terug gevonden. Conimbriga bijvoorbeeld met unieke mozaïekvloeren.

Naast de Romeinen hebben ook de Moren hebben hun sporen achtergelaten. Enkele van de mooiste bezienswaardigheden zijn Moorse kastelen, vaak schitterend gelegen in het Portugese landschap. Om nog niet te spreken over de paleizen die Sintra sieren. Vooral het Pena Palace is een bezoek meer dan waard. Het mooie van dit paleis, op nog geen 40 kilometer van Lissabon, is dat moedernatuur hier samen met de mens tot een uniek hoogtepunt is gekomen. Alleen het omliggende park rondom het paleis is al de moeite waard.

Bekijk hieronder al onze bezienswaardigheden in Portugal. Zelf een toevoeging? Laat ze achter in de reacties!

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Uitzicht langs het Pena Palace
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Pitoresk straatje in Elvas
  anemptytextlline
 • Pitoresk Lindoso samengevat
  anemptytextlline
 • Het is druk in Baleal:Peniche
  anemptytextlline
 • Dit is waarom Peneda-Geres zo mooi is
  anemptytextlline
 • Studentenstad Coimbra
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Alentejo staat in bloei
  anemptytextlline
 • Deze wegen schreeuwen ROADTRIP
  anemptytextlline
 • De kerk van Coimbra
  anemptytextlline
 • Sagres het einde van de wereld?
  anemptytextlline
 • Kom je er nog uit vriend?
  anemptytextlline
 • Mertola van een afstand
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal

Portugal vooral bekend door de Algarve maar ook zeer populair onder stedentrippers. Lissabon en Porto zijn perfecte steden vol met bezienswaardigheden die zich prima in een (lang)weekend laten verkennen. Hoewel dit schitterende steden zijn, en de Algarve een mooie streek is, worden ze overspoelt met toeristen. Wil je liever in alle rust genieten van de mooiste bezienswaardigheden van Portugal, ga dan verder het binnenland in en laat je verrassen door de schoonheid en rust.

Natuurlijke bezienswaardigheden

Maar Portugal is toch vooral het land waar water voor unieke bezienswaardigheden zorgt. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de kustlijn bij de Algarve, maar ook het zoetwater in het binnenland liegt er niet om. Het letterlijke hoogtepunt van Portugal is de berg Torre, die net niet boven de 2.000 meter uitkomt. De uitzichten vanaf hier zijn waanzinnig. Dit is nog maar een kleine greep uit de bezienswaardigheden die Portugal rijk is. Zo hebben we het nog niet eens over het meest westelijke punt van het Europese vasteland gehad. Om het overzichtelijk te houden toont de bovenstaande kaart een heel aantal Portugese bezienswaardigheden. De kaart blijft een work in progress. Snuffel rond en creëer alvast jouw wish list voor Portugal.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *