Kosten reizen door Portugal

Inzicht in de kosten die komen kijken tijdens een verblijf in Portugal

Rondreizen door Portugal kan op verschillende manieren en allemaal brengen ze andere kosten met zich mee. Zo zal je als je gaat backpacken in Portugal andere uitgaven hebben dan op een vakantie. Om voor iedereen een beeld te geven van te maken kosten tijdens een reis in Portugal maken we de kostenposten wat algemener, zodat je zelf kunt kijken welke voor jou toepasselijk zijn. Over het algemeen is Portugal iets goedkoper dan Nederland, wij hebben 2,5 maand door Portugal gereisd met een maandbudget van rond de €1.200,-. En dan hebben we niet eens heel zuinig hoeven doen. Ga je voor langere tijd naar Portugal? Dan kan het interessant zijn om je reisbudget bij te houden, zodat je een voorspelling kan maken van hoelang je nog kan reizen.

Kosten voorbereiding reis

Nog voordat je in Portugal bent zullen er kosten gemaakt moeten worden, namelijk om in Portugal te komen. Er zijn verschillende manieren om in Portugal te komen, en er vervolgens te reizen. We zetten de gemiddelde prijzen op een rijtje.

Vliegticket €70,- tot €300,-*
Treinticket €250,- tot €650,- o.b.v. Eurail Select Pass*
Brandstofkosten €0,60 tot €1,50 per tien kilometer*
Tolkosten auto €1,00 per tien kilometer*
Tolkosten camper €1,50 per tien kilometer*
Auto huren €15,- tot €75,- per dag (afhankelijk van type en huurperiode)
Camper huren €70,- tot €250,- per dag (afhankelijk van type en huurperiode)

* = schatting van gemiddelde kosten

Daarnaast is het slim om een reisverzekering af te sluiten, de prijs voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering ligt tussen de €3,- en €15,- per maand. Blijf je veel langer weg dan kan het interessant zijn om een lang op reisverzekering af te sluiten (tussen de €15,- en €40,- per maand). Prijzen verschillen en zijn afhankelijk van de reisduur en verzekeringsopties. Als er dingen spelen waardoor je misschien niet kunt gaan reizen is een annuleringsverzekering handig. Over het algemeen worden die afgesloten voor €30,- tot €45,- (eenmalige kosten).

VRAAG DIRECT EEN VRIJBLIJVEND PERSOONLIJK VERZEKERINGSADVIES AAN

Kosten van verblijf

Als alle voorbereidingskosten zijn gemaakt kunnen we verder met voor sommigen de grootste kostenpost, het verblijf in Portugal. Om te besparen op overnachtingskosten loont goed zoeken en op tijd boeken. En uiteraard speelt het seizoen hierin een grote rol. Door het hele land zijn goede hotels en hostels te vinden. Over het algemeen kosten hostels per nacht tussen de €10,- tot €40,- en €30,- tot €120,- voor hotels en B&B’s. Maar het overnachten kan eventueel nog goedkoper, met bijvoorbeeld een tentje of camper op een camping kan er flink bespaart worden. Voor een tent ligt de prijs tussen de €5,- en €25,- per nacht en voor een camper is dat €10,- tot €40,-. Maar wildkamperen (dus gratis) wordt, op sommige plekken, ook geaccepteerd.

Eten, drinken & extra’s

Wat eten en drinken betreft is Portugal goedkoper dan Nederland, maar het is lastig om ook minder uit te geven aangezien er veel lekkers in de winkels ligt. Of omdat je voor hetzelfde geld meer/lekkerder kunt inkopen. Wanneer je zelf boodschappen doet in Portugal kan je voor ongeveer €2,- tot €6,- een maaltijd op tafel zetten. Uiteten is uiteraard iets duurder, maar veel scheelt het niet. Wij zijn restaurants tegengekomen waar je voor €6,- uitgebreid aan het tafelen bent. De prijs voor een biertje ligt rond de €0,60 in het binnenland, in steden al snel rond de €2,50.

De echte kosten van het reizen zijn die van de activiteiten. Met een beperkt budget is het slim om te kijken welke activiteiten je absoluut niet wilt missen. Een paar van die activiteiten kunnen zijn:

Surfles €25,- voor anderhalf tot twee uur
Paardrijden €30,- voor drie uur
Kanoën €50,- per dag
Museum/kasteel bezoek €6,-
Boottrips €20,- voor een uur

Let op, deze prijzen zijn globaal en kunnen op locatie verschillen.

Ons reisbudget

Met Ninja (onze hond) en de camper reizen wij door Europa. Hier proberen wij een vooropgesteld budget voor aan te houden van €1.200,- per maand. Helaas lukt het niet elke maand om hierbinnen te blijven maar over het algemeen gaat het goed. Deze €1.200,- zijn als volgt opgedeeld:

Eten & Drinken €200,-
Activiteiten €150,-
Brandstof €400,-
Overnachtingen €100,-
Overige €100,-
Vaste kosten €250,-

Met een camper rondreizen zorgt ervoor dat we de kosten laag houden, zo zijn er periodes dat we bijna geen overnachtingskosten hebben. Maar onverwachte kosten zoals bijvoorbeeld reparaties aan de camper zorgen ervoor dat we dan toch aan het maandelijkse budget zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *