Kosten reizen door Portugal

Inzicht in de kosten die komen kijken tijdens een verblijf in Portugal

Rondreizen door Portugal kan op verschillende manieren en allemaal brengen ze andere kosten met zich mee. Zo zal je als je gaat backpacken in Portugal andere uitgaven hebben dan op een vakantie. Om voor iedereen een beeld te geven van de te maken kosten tijdens een reis in Portugal, maken we de kostenposten wat algemener. Zodat je zelf kunt kijken welke voor jou toepasselijk zijn. Over het algemeen is Portugal iets goedkoper dan Nederland, wij hebben door Portugal gereisd met een maandbudget van rond de €1.200,-. En dan hebben we niet eens heel zuinig hoeven doen. Ga je voor langere tijd naar Portugal? Dan kan het interessant zijn om je reisbudget bij te houden, zodat je een voorspelling kan maken van hoelang je nog kan reizen.

Kosten voorbereiding reis

Nog voordat je in Portugal bent zullen er kosten gemaakt moeten worden, namelijk om in Portugal te komen. Er zijn verschillende manieren om in Portugal te komen, en er vervolgens te reizen. We zetten de gemiddelde prijzen op een rijtje.

Vliegticket €70,- tot €300,-*
Treinticket €250,- tot €650,- o.b.v. Eurail Select Pass*
Brandstofkosten €0,60 tot €1,50 per tien kilometer*
Tolkosten auto €1,00 per tien kilometer*
Tolkosten camper €1,50 per tien kilometer*
Auto huren €15,- tot €75,- per dag (afhankelijk van type en huurperiode)
Camper huren €70,- tot €250,- per dag (afhankelijk van type en huurperiode)

* = schatting van gemiddelde kosten

Daarnaast is het slim om een reisverzekering af te sluiten, de prijs voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering ligt tussen de €3,- en €15,- per maand. Blijf je veel langer weg dan kan het interessant zijn om een lang op reisverzekering af te sluiten (tussen de €15,- en €40,- per maand). Prijzen verschillen en zijn afhankelijk van de reisduur en verzekeringsopties. Als er dingen spelen waardoor je misschien niet kunt gaan reizen is een annuleringsverzekering handig. Over het algemeen worden die afgesloten voor €30,- tot €45,- (eenmalige kosten). Lees je verder in over mogelijke reisverzekeringen of check direct het aanbod van JoHo.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De trap naar het Alcobaça klooster
  anemptytextlline
 • Onze wolf
  anemptytextlline
 • Een verscholen prive strand in de Algarve
  anemptytextlline
 • De platen van Baleal
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • camper huren portugal
  Wildkamperen in de Algarve
  anemptytextlline
 • Lief en schattig Obidos
  anemptytextlline
 • Vervallen treinloodsen
  anemptytextlline