Praktische informatie Portugal

Informatie waarmee je een Portugal vakantie of rondreis voorbereidt

Handige informatie voor jouw Portugal rondreis vind je hier. Bij het voorbereiden van een reis komen er altijd veel dingen op je pad waar je misschien van tevoren helemaal niet bij hebt stilgestaan. Daarom hebben wij uit onze eigen ervaringen deze pagina opgesteld. Sommige informatie is gewoon erg handig om vooraf al te weten.

Sneeuw in Portugal
Tips Portugal

Portugal tips & tricks

Speciaal voor jou hebben we een aantal tips & tricks over Portugal opgesteld. De belangrijkste dingen om te weten zeg maar.. Handig om je snel een beetje voor te bereiden op een vakantie of reis naar Portugal. En inderdaad het kan soms sneeuwen op het hoogste punt van Portugal 😉

Verschillende tips & tricks
Autorijden in Portugal

Autorijden in Portugal

Er zijn een aantal puntjes waar je van op de hoogte moet zijn voordat je gaat autorijden in Portugal. Zo zijn er verschillende tolsystemen en nemen de Portugezen het niet zo nauw met de regels. Voorkom verrassingen en lees je alvast in.

Meer info over autorijden
Overlanding Portugal
kosten reis Portugal

Kosten reizen in Portugal

Heel fijn, Portugal is over het algemeen een stukje goedkoper dan Nederland. En daarom hoeft een Portugal vakantie of rondreis ook niet extreem duur te zijn. We geven je graag een inzicht in de kosten en uitgaven die wij gedaan hebben tijdens onze rondreis door Portugal.

De kosten voor een Portugal reis
Surfen Portugal

Surfen in Portugal

Portugal is een waar surf-walhalla. Voor de beginnende surfer of de pro, Portugal kent voor elk niveau goede spots. Niet gek dat dit een van de top surfbestemmingen is binnen Europa!

Naar welke surfspots ga jij?
surfvakantie Portugal
Openbaar vervoer in Portugal
Portugal openbaar vervoer info

Openbaar vervoer

Portugal kent een uitstekend openbaar vervoersysteem. Vooral met de trein kun je je makkelijk en snel door het land verplaatsen. Maar ook kleine dorpjes zijn te bereiken. En hier merk je het prijsverschil, helemaal als je er een beetje moeite voor doet.

Meer over het OV in Portugal
Overnachten Portugal

Overnachten in Portugal

Natuurlijk moet er tijdens een Portugal vakantie of rondreis ook ergens geslapen worden. Voor elk budget is een geschikte locatie te vinden. En Portugal voorziet in uitstekende accommodaties. We vertellen je er graag meer over op onze overnachten pagina.

Meer over accommodaties
Bed & breakfast Portugal
camper huren portugal

Camper of auto huren tips

Ben je van plan om een auto of camper te huren in Portugal? Goed plan! Want het is een fijne manier om het land mee te ontdekken. We geven je graag meer inzicht en tips over het (zo goedkoop mogelijk) huren van een auto of camper.

Check de tips
Kamperen Portugal

Kamperen in Portugal

Geen behoefte aan een hotel, en wil jij lekker gaan kamperen? Portugal is een uitstekend land om op prachtige locaties een tentje op te zetten. Zo zijn er verschillende opties zoals kleinschalige campings tot glampings waar alles voor je klaar staat.

Hoe ga jij kamperen?
Wildkamperen in Portugal. Mag dat?
Camperen in Portugal
Camper Portugal

Met een camper door Portugal

Net zoals wij met een camper door Portugal trekken? Op de mooiste plekken overnachten en de ultieme vrijheid ervaren, dat doe je met een camper. Op onze ‘met een camper door Portugal’ pagina lees je alles over het camperen in Portugal.

Alles over rondreizen met een camper
© 2022 Reizen in