Praktische informatie voor Portugal

Informatie waarmee je een Portugal vakantie of rondreis voorbereidt

Surfen in Portugal

Portugal is een waar surf-walhalla. Voor de beginnende surfer of de pro, Portugal kent voor elk niveau goede spots. Niet gek dat dit een van de top surf bestemmingen in binnen Europa!

Naar welke surfspot ga jij?

Portugal tips & tricks

Speciaal voor jou hebben we een aantal tips & tricks over Portugal opgesteld. De belangrijkste dingen om te weten zeg maar.. Handig om je snel een beetje voor te bereiden op een vakantie of reis naar Portugal.

Check de tips & Tricks

Kosten reizen door Portugal

Heel fijn, Portugal is over het algemeen een stukje goedkoper dan Nederland. En daarom hoeft een Portugal vakantie of rondreis ook niet extreem duur te zijn. We geven je graag een inzicht in de kosten en in de uitgaven die wij gedaan hebben tijdens onze rondreis door Portugal.

Lees meer over de kosten

Autorijden in Portugal

Er zijn een aantal puntjes waar je van op de hoogte moet zijn voordat gaat autorijden in Portugal. Zo zijn er verschillende tolsystemen en nemen de Portugezen het niet zo nauw met de regels. Voorkom verrassingen en lees je vast in.

Autorijden in Portugal

Openbaar vervoer

Portugal kent een uitstekend openbaar vervoersysteem. Vooral met de trein kan je je makkelijk en snel door het land verplaatsen. Maar ook kleine dorpjes zijn te bereiken. En ook hier merk je het prijs verschil, helemaal als je er een beetje moeite voor doet.

Ontdek alles over het OV

Camper of auto huren tips

Ben je van plan om een auto of camper te huren in Portugal? Goed plan! Want het is een fijne manier om het land mee te ontdekken. We geven je graag wat meer inzicht en tips over het (zo goedkoop mogelijk) huren van een auto of camper.

Camper of auto huren tips

Met een camper door Portugal

Net als ons met een camper door Portugal trekken? Op de mooiste plekken overnachten en de ultieme vrijheid ervaren, dat doe je met een camper. Op onze ‘met een camper door Portugal’ pagina lees je alles over het camperen in Portugal.

Alles over rondreizen met een camper

Overnachten in Portugal

Natuurlijk moet er tijdens een Portugal vakantie of rondreis ook ergens geslapen worden. Voor elk budget is een geschikte locatie te vinden. En Portugal voorziet in uitstekende accommodaties. We vertellen je er graag meer over op onze overnachten pagina.

Vind jouw ideale accommodatie

Kamperen in Portugal

Geen behoefte aan een hotel, en wil jij lekker gaan kamperen? Portugal is een uitstekend land om op prachtige locaties een tentje op te zetten. Zo zijn er verschillende opties als kleinschalige campings tot glampings waar alles voor je klaar staat.

Lees meer over kamperen in Portugal