Vliegen naar Portugal

Portugal kent drie vliegvelden, je landt dus altijd in de buurt van jouw bestemming

Vliegen naar Portugal is de meest logische optie voor de meeste onder ons. Portugal kent drie internationale vliegvelden waarop ook vanuit Nederland wordt gevlogen. Porto in Noord-Portugal, Lissabon in Vale do Tejo en Faro in de Algarve. Afhankelijk van je bestemming vallen er bijna altijd twee vliegvelden af, behalve als je ergens tussen Porto en Lissabon of Lissabon en Faro moet zijn. Gemiddeld vlieg je in tweeënhalf uur naar Portugal, Faro duurt iets langer en in Porto ben je er iets eerder.

Tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen

Aangezien het maar een korte vlucht is kan het vliegen met een budgetmaatschappij erg interessant zijn. Deze vliegen op alle vliegvelden, je moet alleen wel opletten of ze dat ook doen op jouw gewenste datum. Soms vliegen ze in het laagseizoen namelijk niet of minder vaak.

Tip: Ga je rondreizen in Portugal dan is het slim om te kijken of het goedkoper is om te landen op een ander vliegveld vanaf waar je vertrekt. Soms zijn terug vluchten namelijk goedkoper dan vluchten naar Portugal.

Mochten er nog maar weinig stoelen beschikbaar zijn, en is de prijs van de vliegtickets daardoor weer omhoog gegaan, dan kan het interessant zijn om te kijken of je geld bespaart (en of je het dat waard vindt wat tijd betreft) om te vliegen op een van de andere vliegvelden en met het openbaar vervoer te gaan naar de stad van bestemming. Vanaf €20,- ga je bijvoorbeeld al met de trein van Porto naar Lissabon.

Vind jouw ideale vliegticket

Skyscanner is anders dan andere vergelijkers, ze vergelijken naast de maatschappijen namelijk ook de andere vergelijkers. Zo vind je dus gegarandeerd de goedkoopste vliegtickets. Maar ze helpen je ook actief de goedkoopste vlucht te vinden, door goedkopere data te tonen. Het is de eerste vergelijker die de gebruiker ook daadwerkelijk centraal stelt. Dit is de reden dat wij Skyscanner aanbevelen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De oude tempel van Evora
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • Het Pena Palace mag je niet missen
  anemptytextlline
 • De vuurtoren op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • portugal cultuur
  Monument voor ontdekkingsreizigers in Lissabon
  anemptytextlline
 • De typische kustlkijn van de Algarve