Van Lille tot Lens

De eerste dagen in Frankrijk

Geschreven door: Lars

Zo snel als we België‚ in kwamen, zo snel rijden we er ook weer uit. Al laten we het niet ver achter ons. De eerste Franse bestemming is Lille, we starten met een mini-stedentrip om het Franse gevoel direct op te pakken.

We gooien ons in het diepe, de navigatie staat op het centrum van Lille want een plek om te parkeren krijgen we zo snel niet gevonden. Dat wordt op de route naar het centrum vast wel aangegeven stellen we vast. Helaas klopt dit niet helemaal, of ja voldoende parkeergelegenheid voor voertuigen niet boven de drie meter. Laat onze camper nou net wat hoger zijn. Na enkele rondjes rijden besluiten we het stadscentrum uit te rijden, tot dat we een geschikte plek vinden. In de buitenwijk Fives zien we een bekende supermarkt met een ruime parkeerplaats, perfect. Fietsen eraf en de weg terug naar het centrum is snel gemaakt.

Mini-Stedentrip Lille

Lille is zeker een stedentrip waardig. Dit was door vrienden aan ons getipt en ze hebben helemaal gelijk, de stad ademt sfeer. Van kleine steegjes met antiekwinkeltjes tot straten vol met de leukste interieur- accessoires- en kledingwinkels. Naast al het shoppen is het gezellig eten op één van de vele terrasjes of gewoon op de markt aan de fontein of op de trappen van de Opera. Het shoppen is niet aan ons besteed, de camper zit al aan zijn max. als het gaat om laadvermogen. Toch heeft Lille ook voor ons een dagprogramma klaar staan.

Tien jaar geleden was Lille de cultuurhoofdstad van Europa, Dasja is hier toen geweest met school maar herinneringen lijken ver weggestopt. Dit tienjarig jubileum wordt nu gevierd met Lille 3000. Verspreid door het stadscentrum staan tentoonstellingen en odes aan steden, die zich opnieuw hebben uitgevonden, centraal. Dit dus naast wat Lille normaal al aan historie en cultuur te bieden heeft. Na de fietsen geparkeerd te hebben en een kort bezoek aan het Office du Toerisme stippelen we een plan uit. Eerst zwerven door de straatjes en het centrum ontdekken, daaropvolgend gaan we richting Bois de Boulogne ook wel het Citadel Park genoemd.

Lees hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lille kent zijn charme en weet ons te verleiden. Bij elk hoekje dat we omgaan zien we een prachtig gebouw waar je eigenlijk binnen wilt kijken. Van Vieille Bourse met een schitterende binnenplaats waar een klein marktje de vetste oude kranten koppen verkoopt tot het oude postkantoor C.C.I. Zoals de echte toerist betaamt brengen we een bezoek aan Cathedrale Notre-Dame de la Treille. De vernieuwde voorgevel is van binnen nog indrukwekkender dan van buiten.

Eenmaal de fietsen teruggevonden zoeken we onze rust op in het Citadel Park. Na het zien van de citadel op de kaart is onze eerste gedachte dit moeten we echt zien maar helaas wist de dame bij het Office du Toerisme te vertellen dat de citadel niet open is. Dit door een oefening van het leger. Ze adviseert dat een fietstocht door het park meer dan de moeite waard is. En dat is het zeker. Even geen toeristen en een heerlijk groot park.

Louvre-Lens

Het plan om in de buurt van Lille te overnachten hebben we snel laten varen. Een camperplek blijkt niet zo snel gevonden dus komen we bij Lens uit. Naast dat de camperplek op 50 meter van de Mc Donalds zit, wat dus internet betekent, blijken uit de comments in de app dat het Louvre-Lens een bezoek waardig is. Op naar Lens dus!
Vlak voor de avond valt arriveren we op de grote parkeerplaats waar enkele plekken speciaal voor campers ingericht zijn. De parkeerplaats is perfect waterpas dus we zijn snel tevreden. We hebben op een onwijs groot huis na nog niet veel van Lens gezien, we zijn benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft.

De volgende dag begint met een bezoek aan het Louvre-Lens. Dit gloed nieuwe museum is met, de naam zegt het al, het Louvre opgezet. Kunstobjecten die in het depot van het Louvre stonden worden hier op een unieke manier tentoongesteld. Drie kunst-cultuur stromen (Islamitisch, middeleeuws West-Europees en Byzantijns) zijn door elkaar heen geplaatst op een tijdlijn die loopt van 2000 v.C. tot 1500 n.C. Naast dat de werken, uiteenlopend van beelden, schilderijen en aardewerk, een beeld geven van de verschillen binnen culturen toont het ook de ontwikkeling van kunst. Erg vet om te zien, en het mooiste: het museum is gratis toegankelijk! Neem zeker een audiogids mee (ook gratis) deze geeft nog meer informatie over de verschillende werken. Heel groot is het Louvre-Lens niet en binnen twee uur lopen we voldaan naar buiten. Op naar de kust, eindelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram