Van Lille tot Lens

De eerste dagen in Frankrijk

Geschreven door: Lars

Zo snel als we België‚ in kwamen, zo snel rijden we er ook weer uit. Al laten we het niet ver achter ons. De eerste Franse bestemming is Lille, we starten met een mini-stedentrip om het Franse gevoel direct op te pakken.

We gooien ons in het diepe, de navigatie staat op het centrum van Lille want een plek om te parkeren krijgen we zo snel niet gevonden. Dat wordt op de route naar het centrum vast wel aangegeven stellen we vast. Helaas klopt dit niet helemaal, of ja voldoende parkeergelegenheid voor voertuigen niet boven de drie meter. Laat onze camper nou net wat hoger zijn. Na enkele rondjes rijden besluiten we het stadscentrum uit te rijden, tot dat we een geschikte plek vinden. In de buitenwijk Fives zien we een bekende supermarkt met een ruime parkeerplaats, perfect. Fietsen eraf en de weg terug naar het centrum is snel gemaakt.

Mini-Stedentrip Lille

Lille is zeker een stedentrip waardig. Dit was door vrienden aan ons getipt en ze hebben helemaal gelijk, de stad ademt sfeer. Van kleine steegjes met antiekwinkeltjes tot straten vol met de leukste interieur- accessoires- en kledingwinkels. Naast al het shoppen is het gezellig eten op één van de vele terrasjes of gewoon op de markt aan de fontein of op de trappen van de Opera. Het shoppen is niet aan ons besteed, de camper zit al aan zijn max. als het gaat om laadvermogen. Toch heeft Lille ook voor ons een dagprogramma klaar staan.

Tien jaar geleden was Lille de cultuurhoofdstad van Europa, Dasja is hier toen geweest met school maar herinneringen lijken ver weggestopt. Dit tienjarig jubileum wordt nu gevierd met Lille 3000. Verspreid door het stadscentrum staan tentoonstellingen en odes aan steden, die zich opnieuw hebben uitgevonden, centraal. Dit dus naast wat Lille normaal al aan historie en cultuur te bieden heeft. Na de fietsen geparkeerd te hebben en een kort bezoek aan het Office du Toerisme stippelen we een plan uit. Eerst zwerven door de straatjes en het centrum ontdekken, daaropvolgend gaan we richting Bois de Boulogne ook wel het Citadel Park genoemd.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline