Van Lille tot Lens

De eerste dagen in Frankrijk

Geschreven door: Lars

Zo snel als we België‚ in kwamen, zo snel rijden we er ook weer uit. Al laten we het niet ver achter ons. De eerste Franse bestemming is Lille, we starten met een mini-stedentrip om het Franse gevoel direct op te pakken.

We gooien ons in het diepe, de navigatie staat op het centrum van Lille want een plek om te parkeren krijgen we zo snel niet gevonden. Dat wordt op de route naar het centrum vast wel aangegeven stellen we vast. Helaas klopt dit niet helemaal, of ja voldoende parkeergelegenheid voor voertuigen niet boven de drie meter. Laat onze camper nou net wat hoger zijn. Na enkele rondjes rijden besluiten we het stadscentrum uit te rijden, tot dat we een geschikte plek vinden. In de buitenwijk Fives zien we een bekende supermarkt met een ruime parkeerplaats, perfect. Fietsen eraf en de weg terug naar het centrum is snel gemaakt.

Mini-Stedentrip Lille

Lille is zeker een stedentrip waardig. Dit was door vrienden aan ons getipt en ze hebben helemaal gelijk, de stad ademt sfeer. Van kleine steegjes met antiekwinkeltjes tot straten vol met de leukste interieur- accessoires- en kledingwinkels. Naast al het shoppen is het gezellig eten op één van de vele terrasjes of gewoon op de markt aan de fontein of op de trappen van de Opera. Het shoppen is niet aan ons besteed, de camper zit al aan zijn max. als het gaat om laadvermogen. Toch heeft Lille ook voor ons een dagprogramma klaar staan.

Tien jaar geleden was Lille de cultuurhoofdstad van Europa, Dasja is hier toen geweest met school maar herinneringen lijken ver weggestopt. Dit tienjarig jubileum wordt nu gevierd met Lille 3000. Verspreid door het stadscentrum staan tentoonstellingen en odes aan steden, die zich opnieuw hebben uitgevonden, centraal. Dit dus naast wat Lille normaal al aan historie en cultuur te bieden heeft. Na de fietsen geparkeerd te hebben en een kort bezoek aan het Office du Toerisme stippelen we een plan uit. Eerst zwerven door de straatjes en het centrum ontdekken, daaropvolgend gaan we richting Bois de Boulogne ook wel het Citadel Park genoemd.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lille kent zijn charme en weet ons te verleiden. Bij elk hoekje dat we omgaan zien we een prachtig gebouw waar je eigenlijk binnen wilt kijken. Van Vieille Bourse met een schitterende binnenplaats waar een klein marktje de vetste oude kranten koppen verkoopt tot het oude postkantoor C.C.I. Zoals de echte toerist betaamt brengen we een bezoek aan Cathedrale Notre-Dame de la Treille. De vernieuwde voorgevel is van binnen nog indrukwekkender dan van buiten.

Eenmaal de fietsen teruggevonden zoeken we onze rust op in het Citadel Park. Na het zien van de citadel op de kaart is onze eerste gedachte dit moeten we echt zien maar helaas wist de dame bij het Office du Toerisme te vertellen dat de citadel niet open is. Dit door een oefening van het leger. Ze adviseert dat een fietstocht door het park meer dan de moeite waard is. En dat is het zeker. Even geen toeristen en een heerlijk groot park.

Louvre-Lens

Het plan om in de buurt van Lille te overnachten hebben we snel laten varen. Een camperplek blijkt niet zo snel gevonden dus komen we bij Lens uit. Naast dat de camperplek op 50 meter van de Mc Donalds zit, wat dus internet betekent, blijken uit de comments in de app dat het Louvre-Lens een bezoek waardig is. Op naar Lens dus!
Vlak voor de avond valt arriveren we op de grote parkeerplaats waar enkele plekken speciaal voor campers ingericht zijn. De parkeerplaats is perfect waterpas dus we zijn snel tevreden. We hebben op een onwijs groot huis na nog niet veel van Lens gezien, we zijn benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft.

De volgende dag begint met een bezoek aan het Louvre-Lens. Dit gloed nieuwe museum is met, de naam zegt het al, het Louvre opgezet. Kunstobjecten die in het depot van het Louvre stonden worden hier op een unieke manier tentoongesteld. Drie kunst-cultuur stromen (Islamitisch, middeleeuws West-Europees en Byzantijns) zijn door elkaar heen geplaatst op een tijdlijn die loopt van 2000 v.C. tot 1500 n.C. Naast dat de werken, uiteenlopend van beelden, schilderijen en aardewerk, een beeld geven van de verschillen binnen culturen toont het ook de ontwikkeling van kunst. Erg vet om te zien, en het mooiste: het museum is gratis toegankelijk! Neem zeker een audiogids mee (ook gratis) deze geeft nog meer informatie over de verschillende werken. Heel groot is het Louvre-Lens niet en binnen twee uur lopen we voldaan naar buiten. Op naar de kust, eindelijk.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *