Via de Franse tolwegen terug naar Nederland

Snel het land doorkruisen kan maar op één manier, via de tolwegen

Geschreven door: Dasja

Tijdelijk gaan we terug naar Nederland voor een paar grote klussen, aan het werk dus. De planning om rustig aan vanuit Zuid-Frankrijk naar boven te trekken mislukt. Na de meters die gemaakt zijn vanuit Marseille begint het te kriebelen om meteen door te rijden naar Nederland. Het voelt alsof we onze terugreis expres aan het uitstellen zijn, terwijl dat niet nodig is. Daarnaast speelt mee dat de Franse wegen na bijna drie maanden ons beginnen te ergeren. Rotonde. Dorpje. Stoplicht. Afremmen. Optrekken. Het kost allemaal vreselijk veel tijd en voelt aan als kruipen. Ook al hebben we een week, 1200 kilometer kruipen is geen leuk vooruitzicht. Daarom gaan we gassen over de Franse tolwegen.

Vertrek vanuit Marseille

Het is in de middag als we Marseille achter ons laten, de eerste rit gaat tot de voet van de Mont Ventoux. De plannen om helemaal tot aan Nederland te rijden zijn er nog niet. Aan een klein meertje genieten we in de avondzon van een heerlijk uitzicht op deze iconische berg. Na de regio de volgende ochtend verkend te hebben, begeven we ons weer richting de tolweg. Eerst met een duidelijk doel (Vienne) maar onderweg wordt dit aan de kant geschoven, we rijden door tot we geen zin meer hebben. Uiteindelijk stoppen we om 00:00 uur op een parkeerplaats naast de snelweg net voorbij Lyon op nog een 50 kilometer van Dijon. Hier overnachten we om de volgende ochtend vroeg achter het stuur te kruipen.

Tip: Tolkaartjes hebben een geldigheidsduur van 24 tot 48 uur. Hou hier rekening mee met het overnachten langs een tolweg.

Lees hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Betalen en snel thuis

Ook nu nemen we de tolweg tot Nancy, waarna we gratis verder rijden tot aan Nederland. Vanaf Marseille tot Nancy zijn de totale tolkosten net geen €100,-. Dit heeft te maken met de hoogte van onze camper, iets hoger dan drie meter. Of dit bedrag vergelijkbaar is met de (extra) kosten die we hebben als we geen tol rijden is (nog) niet duidelijk. Wel leggen we meer kilometers af op een tank en er wordt veel tijd bespaard. Om deze voordelen in harde euro's uit te drukken is niet te doen. Het doorrijden op de tolwegen heeft veel rotondes en ergernissen weggenomen. Nederland is bereikt, tijd voor Ninja om familie en vrienden te leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram