Roadtrip langs de Seine

De bekendste rivier van Frankrijk volgen tot Rouen

Home » Europa » Frankrijk » Roadtrip langs de Seine

door | 0 Reacties

De dosis aan zee, kliffen en frisse lucht is opgebouwd en het is tijd om een stuk van het Franse binnenland te bezoeken. Roadtrip time! We volgen de Seine voor enkele Chateaus, kleine dorpjes en een bliksem stedentrip Rouen.

De Fransen lijken geen enorme fan van wegen vlak langs het water, dit zal vast zijn redenen hebben maar jammer is het af en toe wel. Helemaal als je ziet hoe gruwelijk de wegen zijn als ze wel langs het water gaan. Of het nu de kust is, of de Seine. De Seine loopt van achter Parijs. We zullen haar overigens niet heel ver volgen. Simpelweg omdat de kust niet te lang alleen gelaten kan worden. Voorbij Rouen stoppen we bij een klein dorpje; le Vaudreil aan een zijtak van de Seine. Het dorpje is rustig op de lokale Bar Tabak na en voor ons de ideale stop om te overnachten.

Chateau Martainville

Via een folder bij een Office du Toerisme zijn we achter het bestaan van een sprookjesachtig kasteel gekomen. Die niet misstaat in het Land van Ooit.

De gehoopte authentieke inrichting was er enigszins. Het kasteel is ingericht met meubels die ons meeneemt door de verschillende eeuwen heen. Wel jammer want na drie slaapkamers vragen we ons toch af waar de ruimte oorspronkelijk voor werd gebruikt. En na tien kasten te hebben gezien is dat voldoende voor een dag. Maar eerlijk is eerlijk, de prijs kwaliteit verhouding is goed net als de informatievoorziening! Waarvoor je dit kasteel echt zou moeten zien is het aanblik vanuit de tuin. De tuin is in oorspronkelijke staat hersteld en versterkt het sprookjesachtige karakter.

 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de drie maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk maar ontdek het echte Frankrijk aan de hand van onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd en kom niet voor verrassingen te staan.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Rouen en Vieux-Port

We vervolgen onze roadtrip naar de volgende stop: Rouen. We zijn er nog niet helemaal over uit of we weer toe zijn aan een stad en of Rouen de moeite waard is. Bij het passeren van de stad zijn we snel overtuigd. Dit moeten we echt zien, kijk die kathedraal! Snel parkeren we de camper en we worden niet teleurgesteld. Rouen is een ideale stedentrip stad! Er is voor ieder wat wils, van enorme kathedralen tot leuke achteraf weggetjes met kleine boetiekjes, antiekwinkeltjes en alles wat je van een stad verwacht. Hier loop je met gemak een paar dagen rond zonder je te vervelen. De Seine loopt niet door het centrum maar er vlak langs, enkele parkjes bieden ultieme chill plekken.

Wij nemen niet de tijd om Rouen tot op het bot te leren kennen en houden het bij een bliksembezoek. De Seine voert ons via het industriegebied van Rouen, de laatste grote commerciële haven aan de Seine, naar rustigere gebieden tot we stoppen bij Vieux-Port. De route is het aanraden waard, het landschap golft met af en toe schitterende uitzichtpunten.

Vieux-Port blijkt, althans dat zeggen ze zelf op de informatiebordjes, een populaire bestemming te zijn om zijn authentieke vakwerk huizen. Mooi zijn ze zeker, maar volgens ons staan ze ook op andere plaatsen in Frankrijk. Desalniettemin is het een leuk dorpje langs de Seine, waar we een eenzaam plekje vinden om de nacht door te brengen. Heerlijk die rust. De volgende ochtend volgen we de Seine nog enkele kilometers om er uiteindelijk afstand van te doen, we steken een stukje af op zoek naar de stranden van Normandië.

Zelf reizen in Frankrijk?

Ben je enthousiast geworden over Frankrijk en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals