De eerste kennismaking met Bretagne

Natuurverwonderingen en een historische stad

Geschreven door: Dasja

Normandië gaat geleidelijk over in Bretagne. De kliffen maken plaats voor rotsen en het getijde zorgt voor een mooi schouwspel. Maar eerst staat er een stedentrip naar Dinan op het programma. Een historische stad, idyllisch gelegen aan de rivier de Rance.

Dinan in ontwikkeling vanaf de 9e eeuw

De historie van Dinan is terug te leiden naar de 9e eeuw. Vanaf dat moment hebben verschillende stromingen binnen het Christendom, koningen en hertogen gebouwd aan de stad. Veel van die toevoegingen en verschillende bouwstijlen zijn terug te zien in de gebouwen maar vooral aan de stadsmuren. We laten de geschiedenis varen om simpelweg te genieten van de schoonheid van Dinan. Het is heerlijk om door het oude stadscentrum te lopen. Kijkend naar de huizen, die nog grotendeels uit hout bestaan, en kleine straatjes vliegt de tijd voorbij. Helemaal als je ook nog wordt verleidt door één van de vele winkeltjes of ateliers die Dinan rijk is.

We volgen de uitgestippelde route van het Office de Tourisme door het stadscentrum om er af en toe vanaf te wijken. Eigenwijs alsΠwe zijn. Naast de unieke straatjes maakt de kerk Saint-Sauveur indruk (in tegenstelling tot de grote kerk Saint-Malo). Met de uitstraling van een simpel dorpskerkje zet deze kerk je op het verkeerde been, de binnenkant zit vol met details maar toch ook eenvoud. Wat of hoe, geen idee. Maar de kerk pakt je.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline