De eerste kennismaking met Bretagne

Natuurverwonderingen en een historische stad

Geschreven door: Dasja

Normandië gaat geleidelijk over in Bretagne. De kliffen maken plaats voor rotsen en het getijde zorgt voor een mooi schouwspel. Maar eerst staat er een stedentrip naar Dinan op het programma. Een historische stad, idyllisch gelegen aan de rivier de Rance.

Dinan in ontwikkeling vanaf de 9e eeuw

De historie van Dinan is terug te leiden naar de 9e eeuw. Vanaf dat moment hebben verschillende stromingen binnen het Christendom, koningen en hertogen gebouwd aan de stad. Veel van die toevoegingen en verschillende bouwstijlen zijn terug te zien in de gebouwen maar vooral aan de stadsmuren. We laten de geschiedenis varen om simpelweg te genieten van de schoonheid van Dinan. Het is heerlijk om door het oude stadscentrum te lopen. Kijkend naar de huizen, die nog grotendeels uit hout bestaan, en kleine straatjes vliegt de tijd voorbij. Helemaal als je ook nog wordt verleidt door één van de vele winkeltjes of ateliers die Dinan rijk is.

We volgen de uitgestippelde route van het Office de Tourisme door het stadscentrum om er af en toe vanaf te wijken. Eigenwijs alsΠwe zijn. Naast de unieke straatjes maakt de kerk Saint-Sauveur indruk (in tegenstelling tot de grote kerk Saint-Malo). Met de uitstraling van een simpel dorpskerkje zet deze kerk je op het verkeerde been, de binnenkant zit vol met details maar toch ook eenvoud. Wat of hoe, geen idee. Maar de kerk pakt je.

Lees hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline
 • Wandeling naar Cap Fréhel
  anemptytextlline
 • Omgeving van Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Wildkamperen op de Fransen kliffen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Port-de-Dinan langs de Rance

Wij zijn Dinan binnengereden langs de Rance, en kwamen toen door Port-de-Dinan. Een pittoresk dorpje waarvan de haven niet te missen is. Op het gemak moet dit nog eens bekeken worden. Om ook meer van de rivier te zien, besluiten we de fiets te pakken en zien we wel waar we stranden. Port-de-Dinan is sfeervol. We ontdekken dat één van de leukste straatjes van Dinan hier uitkomt. Of andersom. Groot is Port-de-Dinan niet dus binnen een half uurtje voert de Rance ons door de bossen in de richting van de kust. De invloed van de zee wordt steeds duidelijker zichtbaar. Het is hier aangenaam en rustgevend. Als we aankomen bij een haven tien kilometer van Port-de-Dinan vandaan stopt het pad, een beter teken dat zegt 'dit is ver genoeg', is er niet.

De kust van Bretagne

Na Dinan keren we terug naar de kust, via Dinard begint een zoektocht naar de ultieme overnachtingsplaats met het beste uitzicht. Dinard is, om het makkelijk te zeggen, een typische strandplaats. Voor ons op dit moment niet interessant. De zonsondergang vanaf Point du Décolle maakt het bezoek toch de moeite waard. Helaas nog geen epische overnachtingsplek zoals we ons ten doel hebben gesteld. Het lukt met een beetje geluk uiteindelijk toch, na eerst een keer teleurgesteld te zijn. Door het volgen van een andere camper komen we te staan bij St. Cast le Guildo. De maan komt waanzinnig mooi opzetten en door het weerkaatste licht weten we genoeg. Dit is de plek! De volgende ochtend verandert het landschap compleet, er doemt een oesterplantage op die wordt bewerkt met tractors en jawel, rijdende bootjes. We zullen snel leren, dit is Bretagne op en top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram