Surfboards kopen in Frankrijk

Eindelijk surfen, en wachten op een bestelling

Home » Europa » Frankrijk » Surfboards kopen in Frankrijk

door | 0 Reacties

Eén van de hoofddoelen, surfen, komt een stap dichterbij nadat we in Plouharnel onze eerste eigen surfboards kopen. Maar dat zit de rest niet in de weg. Zo worden we verliefd op het gebied rondom Quiberon en maken we kennis met internetleveringen in Frankrijk.

Quiberon, een unieke landtong

Wederom zo een uitstekend stukje land, het strektŒ de oceaan in dus laten we er maar op rijden. Wat een verrassing! Langgerekte heidevelden, duinen en stranden zorgen voor een apart gevoel: “Wauw, wat is het hier gaaf. Ik ben een beetje verliefd denk ik.

Het stadje Quiberon is niet speciaal, waarschijnlijk is het in de zomermaanden een stuk levendiger maar of je dat moetŒ willen meemaken is de vraag. Nu ademt het natuur. De eerste kennismaking met de natuur volgt direct op de enige weg die van het vasteland de landtong opdraait. Daarna ebt het “Wauw-gevoel” weg, helemaal als we op de uitgekozen plek waar we overnachten aankomen. Een saaie parkeerplaats bij een klein sportcomplex.

De dag erop verandert alles weer als we op de fiets zitten. Er is niets anders te volgen dan de route langs de kust. Het voortdurend veranderende uitzicht versterkt ons eerste gevoel. De route stopt even in Quiberon, zoals gezegd niet zo speciaal, maar gaatΠsnel langs de kust weer verder. Tot er plots een stukje op en top Franse logica opduikt. Bordjes staan verkeerd en duidelijke fietspaden veranderen in paadjes met begroeiing. En dat zijn geen aangelegde paadjes, maar paadjes waarvan je denkt, willen ze echt dat we hier met de fiets overheen gaan? Er volgt weer een bordje, ja hoor ook voor fietsers. Uiteindelijk komt alles goed, vinden we de camper terug en weten we het zeker: het is mooi hier!

Op zoek naar een surfshop

De fietstocht maakt ons, naast de getoondeΠschoonheid van het gebied, een tweede ding duidelijk; er kan hier gesurft worden. Surfscholen en surfshops zijn het bewijs. Het enige nadeel is dat die nu allemaal gesloten zijn. Navraag bij het Office du Tourisme helpt ons helaas niet verder en bijnaΠgeven we de moed op. Tot we bij toeval onderweg naar de supermarkt langs een surfshop rijden die wel open is.

 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Kustlijn van noord-Frankrijk
  anemptytextlline
 • Overnachten in Fécamp
  anemptytextlline
 • Oude bunker bij Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Boottocht Calanques
  anemptytextlline
 • Pont du Gard Frankrijk
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de drie maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk maar ontdek het echte Frankrijk aan de hand van onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd en kom niet voor verrassingen te staan.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De camper aan de kant en naar binnen. De prijzen zijn uiteenlopend maar het advies komt al snel uit op het lokale merk: Surfactory. Alle verschillende maten lopen we na, en passen we in de camper. Na een tijdje is de keuzeΠgemaakt, alleen jammer dat er geen boards meer op voorraad zijn. Hier komt het voordeel van een lokaal merk om de hoek kijken. De jongen die ons helpt, kan de volgende dag tijdens zijn pauze op en neer rijden om de door ons gewenste boards op te halen bij de fabriek. Hoe chill, surfboards binnen handbereik!

Internetleveringen in Frankrijk

Omdat we tot nu toe voor het opladen van onze laptops gebonden zijn aan of een café of een betaalde camperplekŒ met stroom, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die is gevonden in een 12 volt oplader. Nadeel, de oplader moet via Amazon besteld worden. Nu komt het volgende punt van aandacht, waar laten we het pakketje bezorgen? Aangezien we beste vrienden zijn geworden in de surfshop vragen we of het mogelijk is om het hier te laten bezorgen. Waar in Nederland een levering binnen 24 uur de normaalste zaak is, geldt dat in Frankrijk niet. De normale levertijd is tussen de 5 en 19 (!!!!) dagen. Een spoedbestelling wordt binnen 2 tot 3 dagen geleverd. Langer dan een week wachten is geen optie, dus de keuze is snel gemaakt. De oplader wordt opeens twee keer zo duur.

Eigen surfboards!

Waar het eerst even lastig is de fabriek te pakken te krijgen, komt het allemaal goed. Binnen twee dagen zijn we trotse eigenaars van onze eigen surfboards. Helaas is de weersverwachting voor komende dagen te slecht enŒ besluiten we de omgeving wat beter te verkennen tot onze internetbestelling geleverd is. Alsof het zo heeft moeten zijn, op de dag van de levering klaart het op. We testen onze boards voor het eerst op één van de stranden van de door ons geliefde landtong. Het is nog even wennen, maar een goede koop is het zeker!

Zelf reizen in Frankrijk?

Ben je enthousiast geworden over Frankrijk en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis