Surfboards kopen in Frankrijk

Eindelijk surfen, en wachten op een bestelling

Geschreven door: Lars

Eén van de hoofddoelen, surfen, komt een stap dichterbij nadat we in Plouharnel onze eerste eigen surfboards kopen. Maar dat zit de rest niet in de weg. Zo worden we verliefd op het gebied rondom Quiberon en maken we kennis met internetleveringen in Frankrijk.

Quiberon, een unieke landtong

Wederom zo een uitstekend stukje land, het strektΠde oceaan in dus laten we er maar op rijden. Wat een verrassing! Langgerekte heidevelden, duinen en stranden zorgen voor een apart gevoel: "Wauw, wat is het hier gaaf. Ik ben een beetje verliefd denk ik."

Het stadje Quiberon is niet speciaal, waarschijnlijk is het in de zomermaanden een stuk levendiger, maar of je dat moet willen meemaken is de vraag. Nu ademt het natuur. De eerste kennismaking met de natuur volgt direct op de enige weg die van het vasteland de landtong opdraait. Daarna ebt het "Wauw-gevoel" weg, helemaal als we op de uitgekozen plek waar we overnachten aankomen. Een saaie parkeerplaats bij een klein sportcomplex.

De dag erop verandert alles weer als we op de fiets zitten. Er is niets anders te volgen dan de route langs de kust. Het voortdurend veranderende uitzicht versterkt ons eerste gevoel. De route stopt even in Quiberon, zoals gezegd niet zo speciaal, maar gaat snel langs de kust weer verder. Tot er plots een stukje op-en-top Franse logica opduikt. Bordjes staan verkeerd en duidelijke fietspaden veranderen in paadjes met begroeiing. En dat zijn geen aangelegde paadjes, maar paadjes waarvan je denkt, willen ze echt dat we hier met de fiets overheen gaan? Er volgt weer een bordje, ja hoor ook voor fietsers. Uiteindelijk komt alles goed, vinden we de camper terug en weten we het zeker: het is mooi hier!

Op zoek naar een surfshop

De fietstocht maakt ons, naast de getoonde schoonheid van het gebied, een tweede ding duidelijk; er kan hier gesurft worden. Surfscholen en surfshops zijn het bewijs. Het enige nadeel is dat die nu allemaal gesloten zijn. Navraag bij het Office du Tourisme helpt ons helaas niet verder en bijna geven we de moed op. Tot we bij toeval onderweg naar de supermarkt langs een surfshop rijden die wel open is.

Lees hieronder verder!
 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Kustlijn van noord-Frankrijk
  anemptytextlline
 • camper naar frankrijk
  Overnachten in Fécamp
  anemptytextlline
 • Oude bunker bij Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Boottocht Calanques
  anemptytextlline
 • Pont du Gard Frankrijk
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De camper aan de kant en naar binnen. De prijzen zijn uiteenlopend maar het advies komt al snel uit op het lokale merk: Surfactory. Alle verschillende maten lopen we na, en passen we in de camper. Na een tijdje is de keuze gemaakt, alleen jammer dat er geen boards meer op voorraad zijn. Hier komt het voordeel van een lokaal merk om de hoek kijken. De jongen die ons helpt, kan de volgende dag tijdens zijn pauze op en neer rijden om de door ons gewenste boards op te halen bij de fabriek. Hoe chill, surfboards binnen handbereik!

Internetleveringen in Frankrijk

Omdat we tot nu toe voor het opladen van onze laptops gebonden zijn aan of een café of een betaalde camperplek met stroom, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die is gevonden in een 12 volt oplader. Nadeel, de oplader moet via Amazon besteld worden. Nu komt het volgende punt van aandacht, waar laten we het pakketje bezorgen? Aangezien we beste vrienden zijn geworden in de surfshop vragen we of het mogelijk is om het hier te laten bezorgen.
Waar in Nederland een levering binnen 24 uur de normaalste zaak is, geldt dat in Frankrijk niet. De normale levertijd is tussen de 5 en 19 (!!!!) dagen. Een spoedbestelling wordt binnen 2 tot 3 dagen geleverd. Langer dan een week wachten is geen optie, dus de keuze is snel gemaakt. De oplader wordt opeens twee keer zo duur.

Eigen surfboards!

Waar het eerst even lastig is de fabriek te pakken te krijgen, komt het allemaal goed. Binnen twee dagen zijn we trotse eigenaars van onze eigen surfboards. Helaas is de weersverwachting voor komende dagen te slecht en besluiten we de omgeving wat beter te verkennen tot onze internetbestelling geleverd is. Alsof het zo heeft moeten zijn, op de dag van de levering klaart het op. We testen onze boards voor het eerst op één van de stranden van de door ons geliefde landtong. Het is nog even wennen, maar een goede koop is het zeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram