Surfboards kopen in Frankrijk

Eindelijk surfen, en wachten op een bestelling

Geschreven door: Lars

Eén van de hoofddoelen, surfen, komt een stap dichterbij nadat we in Plouharnel onze eerste eigen surfboards kopen. Maar dat zit de rest niet in de weg. Zo worden we verliefd op het gebied rondom Quiberon en maken we kennis met internetleveringen in Frankrijk.

Quiberon, een unieke landtong

Wederom zo een uitstekend stukje land, het strektΠde oceaan in dus laten we er maar op rijden. Wat een verrassing! Langgerekte heidevelden, duinen en stranden zorgen voor een apart gevoel: "Wauw, wat is het hier gaaf. Ik ben een beetje verliefd denk ik."

Het stadje Quiberon is niet speciaal, waarschijnlijk is het in de zomermaanden een stuk levendiger, maar of je dat moet willen meemaken is de vraag. Nu ademt het natuur. De eerste kennismaking met de natuur volgt direct op de enige weg die van het vasteland de landtong opdraait. Daarna ebt het "Wauw-gevoel" weg, helemaal als we op de uitgekozen plek waar we overnachten aankomen. Een saaie parkeerplaats bij een klein sportcomplex.

De dag erop verandert alles weer als we op de fiets zitten. Er is niets anders te volgen dan de route langs de kust. Het voortdurend veranderende uitzicht versterkt ons eerste gevoel. De route stopt even in Quiberon, zoals gezegd niet zo speciaal, maar gaat snel langs de kust weer verder. Tot er plots een stukje op-en-top Franse logica opduikt. Bordjes staan verkeerd en duidelijke fietspaden veranderen in paadjes met begroeiing. En dat zijn geen aangelegde paadjes, maar paadjes waarvan je denkt, willen ze echt dat we hier met de fiets overheen gaan? Er volgt weer een bordje, ja hoor ook voor fietsers. Uiteindelijk komt alles goed, vinden we de camper terug en weten we het zeker: het is mooi hier!

Op zoek naar een surfshop

De fietstocht maakt ons, naast de getoonde schoonheid van het gebied, een tweede ding duidelijk; er kan hier gesurft worden. Surfscholen en surfshops zijn het bewijs. Het enige nadeel is dat die nu allemaal gesloten zijn. Navraag bij het Office du Tourisme helpt ons helaas niet verder en bijna geven we de moed op. Tot we bij toeval onderweg naar de supermarkt langs een surfshop rijden die wel open is.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline