Hoe gevaarlijk is Australië?

Van slangen tot krokodillen, is Australië The deadliest country on earth?

Geschreven door: Charlotte

Australië wordt weleens het dodelijkste land op aarde genoemd. Slangen, krokodillen, haaien en afgelegen woestijnen: geen wonder dat sommige mensen het een beetje benauwd krijgen bij het idee van een vakantie down under. Tijdens onze 7,5 maand in Australië hebben we inderdaad de nodige exotische dieren en insecten gezien, waaronder de giftige red back spider en een paar dodelijke slangen. Maar de backpackers vallen heus niet bij bosjes neer. Hieronder zetten wij de grootste gevaren voor je op een rijtje – en leggen we je meteen uit dat je je eigenlijk niet zoveel zorgen hoeft te maken.

Crocodile Dundee

In Australië zorgt zelfs nationaal knuffelicoon de kangoeroe voor gevaar: ’s nachts gaan deze dieren massaal de weg op, en blijven dan stokstijf stilstaan doordat ze verblinden in het licht van je koplampen. Om die reden zal je vaak het advies krijgen overdag te rijden, en de schemering en het donker te vermijden. Maar er zijn natuurlijk veel engere dieren dan de aaibare Skippy. Zelf waren we vooral bang voor krokodillen, die wel zeven (!) meter lang kunnen worden. Ze bevinden zich vooral in het noorden, ook wel Crocodile Country, waar je nooit zonder navraag het water in moet gaan of überhaupt in de buurt van het water moet komen. Meer informatie vind je hier.

Tip: een krokodil zien zonder er door opgegeten te worden? In het gebied rondom Darwin boek je een crocodile cruise, boottochtjes waar je gegarandeerd krokodillen kunt spotten.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline