De mooiste wijnregio’s van Australië

Voor fijnproevers en levensgenieters

Geschreven door: Charlotte

Australië staat niet per se bekend als wijnland, ondanks dat wijnen uit down under steeds populairder worden bij het grote publiek. Geheel terecht, want de Australische wijnen zijn heerlijk en de wijnregio’s stuk voor stuk prachtig. Bezoek op een roadtrip dan ook zeker een paar wijngaarden, waar je meestal gratis of tegen een kleine betaling wijn kan proeven of een rondleiding krijgt over de wijngaard. Geniet van de Australische gastvrijheid en laat je verrassen door de vele druivensoorten.

Western Australia

Wijn-, kaas- en bierliefhebbers trekken in West-Australië massaal richting Margaret River. De ligging is perfect: op een paar uurtjes rijden vanuit Perth, en je komt er bijna vanzelf langs als je koers richting het oosten zet. Omdat de regio zo dicht langs de kust ligt, vind je er schitterende wijngaarden terwijl je tegelijkertijd uitzicht kunt hebben op diepblauwe oceaan. Proef heerlijke cabernet, sauvignon en chardonnay, en bezoek ook zeker een van de kaasboerderijen of lokale micro beer breweries.

Tip: bezoek je Margaret River, sla dan zeker de prachtige omgeving langs de kust niet over. Aanraders zijn Cape Leeuwin, Cape Naturaliste, Eagle Bay en Redgate Beach. De regio staat tevens bekend om de goede surfgolven en de mogelijkheid om walvissen te spotten.

South Australia

Zuid-Australië kent vele wijnregio’s: meer dan de helft van alle Australische wijn komt hier vandaan. Doordat zich in dit gebied veel Duitsers gevestigd hebben, vind je er ook Riesling en is de bouwstijl van sommige huizen onmiskenbaar van Duitse afkomst. De bekendste regio is waarschijnlijk Barossa Valley, gevolgd door McLaren Vale, de Adelaide Hills, Clare Valley en Coonawarra. Ze liggen allemaal vrij dichtbij elkaar, dus je kunt hier weken touren en elke keer weer stoppen op een andere, prachtige wijnboerderij voor een (gratis) proeverij.

Tekst gaat hieronder verder!
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline