De mooiste wijnregio’s van Australië

Voor fijnproevers en levensgenieters

Geschreven door: Charlotte

Australië staat niet per se bekend als wijnland, ondanks dat wijnen uit down under steeds populairder worden bij het grote publiek. Geheel terecht, want de Australische wijnen zijn heerlijk en de wijnregio’s stuk voor stuk prachtig. Bezoek op een roadtrip dan ook zeker een paar wijngaarden, waar je meestal gratis of tegen een kleine betaling wijn kan proeven of een rondleiding krijgt over de wijngaard. Geniet van de Australische gastvrijheid en laat je verrassen door de vele druivensoorten.

Western Australia

Wijn-, kaas- en bierliefhebbers trekken in West-Australië massaal richting Margaret River. De ligging is perfect: op een paar uurtjes rijden vanuit Perth, en je komt er bijna vanzelf langs als je koers richting het oosten zet. Omdat de regio zo dicht langs de kust ligt, vind je er schitterende wijngaarden terwijl je tegelijkertijd uitzicht kunt hebben op diepblauwe oceaan. Proef heerlijke cabernet, sauvignon en chardonnay, en bezoek ook zeker een van de kaasboerderijen of lokale micro beer breweries.

Tip: bezoek je Margaret River, sla dan zeker de prachtige omgeving langs de kust niet over. Aanraders zijn Cape Leeuwin, Cape Naturaliste, Eagle Bay en Redgate Beach. De regio staat tevens bekend om de goede surfgolven en de mogelijkheid om walvissen te spotten.

South Australia

Zuid-Australië kent vele wijnregio’s: meer dan de helft van alle Australische wijn komt hier vandaan. Doordat zich in dit gebied veel Duitsers gevestigd hebben, vind je er ook Riesling en is de bouwstijl van sommige huizen onmiskenbaar van Duitse afkomst. De bekendste regio is waarschijnlijk Barossa Valley, gevolgd door McLaren Vale, de Adelaide Hills, Clare Valley en Coonawarra. Ze liggen allemaal vrij dichtbij elkaar, dus je kunt hier weken touren en elke keer weer stoppen op een andere, prachtige wijnboerderij voor een (gratis) proeverij.

Lees hieronder verder!
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip: je kunt ook je geld verdienen door te werken op een van de vele wijngaarden in Australië. Er zijn zelfs bureaus waar je je kunt inschrijven voor werk die enkel met wijnboeren samenwerken.

Victoria

Vlakbij Melbourne vind je Yarra Valley, waar je op minder dan een uur rijden van de grote stad middenin de wijngaarden staat. Victoria is een echte wijnstaat: er zijn meer dan 600 wijnhuizen. In tegenstelling tot Zuid-Australië, wordt er echter niet in massa-hoeveelheden geproduceerd, waardoor Victoria qua volume minder produceert dan haar buurstaat. Probeer Shiraz, Merlot en Pinot noir door heel Victoria en geniet van de intimiteit van de kleine wijngaarden.

Tip: festival- én wijnliefhebber? Bezoek dan het Victoria International Wine Festival. Iets meer high class dan Lowlands, maar gezien het feit dat je hier honderden wijnen mag proeven hoeft dat niet te betekenen dat het minder gezellig wordt. Meer informatie vind je hier.

New South Wales

In het dichtbevolkte Nieuw-Zuid-Wales wordt lang niet zoveel wijn geproduceerd als dat er gedronken wordt. Ondanks dat is het de tweede staat van Australië in wijnproductie. De allereerste wijnranken van Australië zouden in 1791 in Nieuw-Zuid-Wales geplant zijn; vandaag de dag is dezelfde plek veranderd in downtown Sydney. Bekende wijnregio’s waar de druiven wel nog volop groeien zijn Hunter Valley vlakbij Sydney, Cowra, New England, Canberra District en Mudgee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram