Hoe je zoveel mogelijk uit WikiCamps haalt
Ontdek de mooiste plekjes down under met onze favoriete Australische app
Als je gaat kamperen in Australië, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat iemand je wijst op de app der apps op kampeergebied: WikiCamps. Deze blog is niet gesponsord (door ons enthousiasme zou je soms denken van wel), maar na de app meer dan een halfjaar intensief te hebben gebruikt zijn we vanzelf ambassadeurs geworden. In dit blog vertellen we je hoe wij de app gebruikten om de mooiste plekjes te vinden en comfortabeler te reizen.
Een eindeloze lijst van filters
WikiCamps is qua opzet heel simpel: als je de app opent zie je een kaart van Australië, die bezaaid is met icoontjes. Door bepaalde filters in te stellen, krijg je alleen de icoontjes te zien van plekken die voor jou relevant zijn. Deze filters maken WikiCamps zo fijn in gebruik. Voorbeelden van filters zijn: gratis of betaalde plekken, honden toegestaan of juist verboden, aanwezigheid van toiletten, douches, drinkwater, barbecue of kampeerkeuken en ga zo maar door. Het zijn er in totaal 74(!), genoeg dus om helemaal naar jouw wensen te filteren en zo alleen plekjes over te houden waar je op dat moment naar op zoek bent. Zo zochten wij vaak naar gratis kampeerplekken, of juist betaalde plekken met een douche en een wasmachine. Of we zochten helemaal nog geen kampeerplek, maar wel een plek waar we ons vuilnis konden weggooien of ons water konden bijvullen.
Travelling on a budget
De meest gebruikte filter onder lange termijn reizigers, zal waarschijnlijk de free filter zijn. Hiermee zoek je gratis plekjes in alle categorieën. Niet alleen kampeerplekken dus, je vind er ook plekken waar je gratis kunt douchen of gebruik kunt maken van de WiFi. Op sommige gratis kampeerplekken mag je maximaal 24, 48 of 72 uur blijven staan; ook dit staat aangegeven op WikiCamps.
Tip: heb je niet al teveel te besteden, maar wel behoefte aan bijvoorbeeld een douche? Je hebt ook de filter donation, dit zijn plekken waar je gevraagd wordt een donatie naar keuze achter te laten. Je vind er meestal wat meer luxe dan op een gratis kampeerplek.
Wij Reizen in Australië
Charlotte & Yoeri hebben zeven maanden door Australië getrokken, in een dikke 4WD auto met rooftop tent. Tijdens de rondreis hebben ze gewerkt op farms in de outback en in roadhouses. Ideale ervaringsdeskundige dus voor jouw Australië reisvoorbereiding.
Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Tips voor bijzondere plekjes
Door de type filters die zijn toegekend aan een locatie, krijg je vaak al een beeld van de kampeerplek. Je kan in WikiCamps reviews lezen en foto’s bekijken die andere kampeerders hebben gepost. Daarnaast kun je de plekken als reiziger met maximaal vijf sterren beoordelen, hier rolt een gemiddelde rating uit die ook al veel zegt over de plek. Voor de echt mooie plekken filter je op kampeerplekken in national parks of state forests. Je kunt ook filteren op points of interest, hiermee vind je bijvoorbeeld uitzichtpunten in nationale parken of bezienswaardigheden in dorpjes en steden. Andere filters die kunnen helpen zijn nice scenery, wildlife en walking tracks. Je hebt zelfs een filter voor nudistencampings, mocht je even toe zijn aan iets anders.
Tip: een supermooi plekje gevonden dat je graag zou willen delen met andere reizigers? Iedereen kan plekken toevoegen op WikiCamps, ook jij dus.
Safety first
WikiCamps heeft ons ook geholpen om veiliger te reizen. Je kunt er bijvoorbeeld controleren of het water op je kampeerplek drinkbaar is. Er is een icoontje voor drinking water, maar ook een voor non drinking water. Als die erbij staat, weet je dus zeker dat je het water niet moet proberen. Soms moesten we onze telefoons echt opladen, en filterden we dus op plekken met oplaadpunten. Je kunt ook zien of een kampeerplek alleen met een 4×4 te bereiken is, of je er bereik hebt met je mobiele telefoon en of je er wel of niet kunt worden wakker gemaakt door krokodillen.
Tip: WikiCamps werkt ook offline en werkt tevens als GPS, ook als je je ver buiten het bereik van een telefoonpaal bevind.
Zelf reizen in Australië?
Ben je enthousiast geworden over Australië en ben je al begonnen je backpack in te pakken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse rondreizen aan of kunnen je helpen bij jouw backpack trip. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

0 reacties