Hoe je zoveel mogelijk uit WikiCamps haalt

Ontdek de mooiste plekjes down under

Geschreven door: Charlotte

Als je gaat kamperen in Australië, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat iemand je wijst op de app der apps op kampeergebied: WikiCamps. Deze blog is niet gesponsord (door ons enthousiasme zou je soms denken van wel), maar na de app meer dan een halfjaar intensief te hebben gebruikt zijn we vanzelf ambassadeurs geworden. In dit blog vertellen we je hoe wij de app gebruikten om de mooiste plekjes te vinden en comfortabeler te reizen.

Een eindeloze lijst van filters

WikiCamps is qua opzet heel simpel: als je de app opent zie je een kaart van Australië, die bezaaid is met icoontjes. Door bepaalde filters in te stellen, krijg je alleen de icoontjes te zien van plekken die voor jou relevant zijn. Deze filters maken WikiCamps zo fijn in gebruik. Voorbeelden van filters zijn: gratis of betaalde plekken, honden toegestaan of juist verboden, aanwezigheid van toiletten, douches, drinkwater, barbecue of kampeerkeuken en ga zo maar door. Het zijn er in totaal 74(!), genoeg dus om helemaal naar jouw wensen te filteren en zo alleen plekjes over te houden waar je op dat moment naar op zoek bent. Zo zochten wij vaak naar gratis kampeerplekken, of juist betaalde plekken met een douche en een wasmachine. Of we zochten helemaal nog geen kampeerplek, maar wel een plek waar we ons vuilnis konden weggooien of ons water konden bijvullen.

Travelling on a budget

De meest gebruikte filter onder lange termijn reizigers, zal waarschijnlijk de free filter zijn. Hiermee zoek je gratis plekjes in alle categorieën. Niet alleen kampeerplekken dus, je vind er ook plekken waar je gratis kunt douchen of gebruik kunt maken van de WiFi. Op sommige gratis kampeerplekken mag je maximaal 24, 48 of 72 uur blijven staan; ook dit staat aangegeven op WikiCamps.

Tip: heb je niet al teveel te besteden, maar wel behoefte aan bijvoorbeeld een douche? Je hebt ook de filter donation, dit zijn plekken waar je gevraagd wordt een donatie naar keuze achter te laten. Je vind er meestal wat meer luxe dan op een gratis kampeerplek.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Australie reisroutes
  Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline