-
Droogte in de Australische outbackanemptytextlline
In principe kan je in Australië binnen no time lekker aan het kamperen zijn. Heb je eenmaal een volgetankte (huur)auto, dan rij je zo de eindeloze landschappen in. Maar ben je ook van plan onderweg te kamperen of in je auto te slapen? Zorg dan voor een basisuitrusting die het allemaal net even wat makkelijker maakt. Zo kun je een paar dagen langer op die mooie kampeerplek blijven staan, of is het niet zo erg als de tankstations toch wat langer op zich laten wachten dan gewacht. Voor dit blog hebben we een basisuitrusting samengesteld die je kunt onderverdelen in vier categorieën: om je in leven te houden, om het gezellig te houden, om te kunnen koken en om verder te komen.
Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar het gebeurt helaas ieder jaar weer: reizigers (of Australiërs) die onvoorbereid op reis gaan, en niet meer terugkomen. Bijvoorbeeld omdat ze maar een paar liter water bij zich hadden in de outback, waar het kwik in de zomer makkelijk de vijftig graden aantikt. Zelfs als je niet het droge binnenland intrekt, wordt aangeraden altijd zoveel mogelijk water mee te nemen, minimaal twintig liter per persoon. Je weet maar nooit of je nog ergens strandt, en op sommige plekken zou het best even kunnen duren voordat er iemand langskomt. Zelf hadden we voor twee personen twee waterjerrycans van 24 liter bij ons, die we bijvulden zodra we konden. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om een goede voorraad eten bij je te hebben. Denk aan droge etenswaren (pasta, rijst, bloem) en producten die lang houdbaar blijven (alles in blikken en potjes). Tot slot is het slim om, naast eventueel een old school papieren kaart, een offline navigatie-app op je telefoon te downloaden, zoals maps.me of Wikicamps.
Tip: download ook de app Fuelmap. Hierop kun je zien waar het eerstvolgende tankstation zich bevindt, en hoeveel de benzine of diesel je per liter zal kosten.