Melbourne of Sydney?

De eeuwigdurende strijd tussen de twee grootste steden van Australië

Geschreven door: Charlotte

Ajax versus Feyenoord. Nederland versus Duitsland. Sydney versus Melbourne. Een strijd die al lang gaande is. De hoofdstad van Australië? Het zou logisch zijn als dat Sydney of Melbourne was geweest, maar het werd het onbekende Canberra. De reden voor het stichten van deze hoofdstad was omdat zelfs de Aussies de strijd niet uit durfden te vechten. Ook onder reizigers is het een dilemma: is Sydney of Melbourne favoriet? Veel mensen lijken een duidelijke voorkeur voor een van de twee te hebben. Wij vergelijken ze voor je op een aantal categorieën.

Leefbaarheid

Melbourne is maar liefst zeven jaar op rij verkozen tot meest leefbare stad op aarde. De stad doet het vooral goed op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. Als je door het relaxte Melbourne loopt begrijp je waarom de stad zo hoog scoort. Naast dat het er veilig en schoon is, lijken de Australiërs hier allemaal van het leven te genieten. Niet gek, met de enorme hoeveelheid leuke horeca en fijne stadswijken. Sydney mag overigens ook niet klagen; de stad stond vorig jaar wereldwijd op de vijfde plek.

Stranden

Tja. Hier kunnen we niet omheen: Sydney heeft Bondi en Manly, en staat dus automatisch op één. Deze wereldberoemde stranden zijn iconisch voor Australië en maken Sydney een superfijne stad om in te wonen. Na je werk nog even een golfje pakken kan hier prima. Melbourne ligt ook aan het water, en heeft in de hippe wijken St. Kilda en Elwood prima zandstranden. Maar om te kunnen surfen moet je toch echt de stad uit, en de stranden zelf tippen bij lange na niet aan die van Sydney.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Het boerenleven in Australië
  anemptytextlline