De beste surfstranden aan de Australische oostkust

Surfen in Australië? Mis deze vijf pareltjes niet!

Geschreven door: Charlotte

Het is voor veel reizigers een droom: met een surfboard bovenop het dak van je zelf gekochte busje de oostkust van Australië af (maar huren kan natuurlijk ook). Australië staat bekend om haar surfcultuur, en aan de oostkust van the island continent is een fijn surfstrand inderdaad nooit ver weg. Eigenlijk is het onmogelijk om een top 5 te maken, maar we hebben voor dit blog een poging gewaagd. In willekeurige volgorde, hier komen ze.

Northern Beaches, Nieuw-Zuid-Wales

Northern Beaches zegt je wellicht niet zoveel, maar bij het horen van Manly Beach zal menig surferhart sneller gaan kloppen. Northern Beaches beslaat het gebied van Manly tot Palm Beach, een rijke voorstad ten noorden van Sydney die doet denken aan Saint Tropez. Je kunt in het gebied ook snorkelen, kajakken, zeilen en duiken, en door de vele surfscholen is het een goede plek voor zowel beginners als ervaren surfers. Surfliefhebbers kunnen hier weken blijven plakken en genieten van de golven van onder andere North Narrabeen, Whale Beach en Newport Beach.

Noosa Heads, Queensland

Noosa is een populaire bestemming in Queensland door het prachtige Noosa National Park, de vele bars en restaurants en de nabijheid van Fraser Island. Ook aan surfers heeft Noosa genoeg te bieden. Er zitten niet voor niets zoveel surfscholen, en de golven worden gezien als ideaal voor beginners. Surfers kunnen hier wel 200 meter meerollen op de lange golven, waardoor Noosa voor zowel ervaren als beginnende surfers een favoriete spot is.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Kamperen bij de boer in de wei
    anemptytextlline
  • Eagle Bay vineyard in West-Australië
    anemptytextlline
  • Opeens lopen er emoes op de weg
    anemptytextlline
  • Australie reisroutes
    Typische campspot nationaal park
    anemptytextlline
  • Reisroutes Australie
    Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
    anemptytextlline
  • De Wallaman Falls in Queensland
    anemptytextlline
  • Road trains in Australië
    anemptytextlline
  • Picknicken in Melbourne
    anemptytextlline
  • australie klimaat en beste reis tijd
    Droogte in de Australische outback
    anemptytextlline
  • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
    anemptytextlline
  • Het boerenleven in Australië
    anemptytextlline
  • Sydney CBD
    anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Byron Bay, Nieuw-Zuid-Wales

Byron Bay: beroemd en berucht, en voor zowel surfers als reizigers die liever op het droge blijven een goede bestemming. De prachtige stranden en de eindeloze stroom aan eetgelegenheden, barretjes en boetiekjes zorgen ervoor dat Byron Bay bijna elk type reiziger iets te bieden heeft. Voor surfliefhebbers is het dorpje een absolute must, al kan het er erg druk worden in het hoogseizoen en zal je de golven dus moeten delen. The Pass, aan het einde van Clarkes Beach, wordt gezien als een van de beste surfplekken in Australië.

Gold Coast, Queensland

Met voorsteden als Surfers Paradise verbaast het je waarschijnlijk niet dat Gold Coast een uitstekende bestemming is voor surfers. Burleigh Heads is beroemd onder Aussies, waar je de golven pakt met spectaculair uitzicht over de skyline van Gold Coast. Ook Duranbah en Snapper Rocks zal iedere surfliefhebber uit Australië kennen. Duranbah ligt alweer net in Nieuw-Zuid-Wales, en is daarmee het meest noordelijke strand van deze staat. Geniet hier van de combinatie van natuur en bruisende stad, een heerlijke combinatie in een gebied waar het bijna altijd lekker weer is.

Crescent Head, Nieuw-Zuid-Wales

Ook Crescent Head is zeer geliefd onder surfers. Het wereldberoemde surfparadijs ligt zo’n 440 kilometer ten noorden van Sydney in de buurt van Port Macquarie, tevens een goede plek om je surfboard tevoorschijn te halen. Killick Beach wordt gezien als een van de beste stranden van Australië, met een van de langste en most classic point breaks in the world. Een ideale plek voor longboarders dus. Andere fijne stranden zijn Goolawah Beach, Big Hill Beach en Racecouse Beach.

Geschreven door:
Charlotte
is ijs- en reisverslaafd en wordt blij van lange treinreizen en eindeloze roadtrips. Het liefst door troosteloze gebieden als Siberië, de Australische outback of Kazachstan, al is ze zeker ook te porren voor witte stranden of drukke steden. In Nederland studeerde ze Spaans en Politicologie, werkte ze freelance voor verschillende startups en runde ze een kledingbedrijfje met twee vrienden die ze in Mongolië tegen het lijf liep en waarvoor ze samenwerkte met een familie in Vietnam. Inmiddels staat de teller op bijna zestig landen in vijf continenten en bracht ze 2,5 jaar in het buitenland door. Favoriete reisbestemmingen zijn Argentinië, Iran, Australië en de VS.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram