De beste surfstranden aan de Australische oostkust

Surfen in Australië? Mis deze vijf pareltjes niet!

Geschreven door: Charlotte

Het is voor veel reizigers een droom: met een surfboard bovenop het dak van je zelf gekochte busje de oostkust van Australië af (maar huren kan natuurlijk ook). Australië staat bekend om haar surfcultuur, en aan de oostkust van the island continent is een fijn surfstrand inderdaad nooit ver weg. Eigenlijk is het onmogelijk om een top 5 te maken, maar we hebben voor dit blog een poging gewaagd. In willekeurige volgorde, hier komen ze.

Northern Beaches, Nieuw-Zuid-Wales

Northern Beaches zegt je wellicht niet zoveel, maar bij het horen van Manly Beach zal menig surferhart sneller gaan kloppen. Northern Beaches beslaat het gebied van Manly tot Palm Beach, een rijke voorstad ten noorden van Sydney die doet denken aan Saint Tropez. Je kunt in het gebied ook snorkelen, kajakken, zeilen en duiken, en door de vele surfscholen is het een goede plek voor zowel beginners als ervaren surfers. Surfliefhebbers kunnen hier weken blijven plakken en genieten van de golven van onder andere North Narrabeen, Whale Beach en Newport Beach.

Noosa Heads, Queensland

Noosa is een populaire bestemming in Queensland door het prachtige Noosa National Park, de vele bars en restaurants en de nabijheid van Fraser Island. Ook aan surfers heeft Noosa genoeg te bieden. Er zitten niet voor niets zoveel surfscholen, en de golven worden gezien als ideaal voor beginners. Surfers kunnen hier wel 200 meter meerollen op de lange golven, waardoor Noosa voor zowel ervaren als beginnende surfers een favoriete spot is.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de boer in de wei
  anemptytextlline
 • Australie reisroutes
  Typische campspot nationaal park
  anemptytextlline
 • Opeens lopen er emoes op de weg
  anemptytextlline
 • De Wallaman Falls in Queensland
  anemptytextlline