Reizen in beeld: Algarve binnenland

Stukje kust - Glooiende groene heuvels - kleine Portugese bewoners

Een nieuwe editie van Reizen in beeld. Wederom uit Portugal. Het is hier zo mooi dat het lastig is om de beslissing te maken om verder te trekken. Er is genoeg te zien en te doen. Zoals onderstaande foto’s duidelijk maken. De tien dagen na de eerste editie zijn voorbij gevlogen.

Praia Marinha

Nadat een vriend op het vliegtuig is gezet, bevinden we ons snel weer terug aan Praia Marinha. Er valt nog meer te ontdekken tussen de buien en harde wind door. Maar gelukkig er zitten ook zonnige dagen tussen.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ameixial

De reis gaat verder richting het binnenland van Portugal, met Ameixial als tijdelijke standplaats. Tegenover de camper staat een oude dieselpomp, met een wel heel ontspannen nieuwe bewoner. Iets verderop lopen we de zon tegemoet om ons later te verbazen over de vitaliteit van de oude vrouwtjes die de kleine dorpjes bewonen.

Mina de Sao Domingos

Het binnenland is simpelweg schitterend en de tocht gaat verder naar een ontspannen stadje met een verlaten mijn waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tijdens een wandeling van veertien kilometer komen we naast gruwelijke uitzichten een verlaten complex tegen. Met een gedeelte van de huisraad nog aanwezig. Maar ook sinaasappel- en citroenbomen vol met zoete en zure vruchten.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Larsis onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram