Roadtrippen door Zuid-Portugal

Naar het eind van de wereld

Geschreven door: Dasja

Na een te gekke eerste kerstdag in de Algarve landt er tweede kerstdag bezoek in Lissabon. Een vriend van Dasja gaat een week met ons op pad. Reden genoeg om iets sneller door het Portugese landschap te gaan; roadtrippen! Nog dezelfde nacht rijden we terug naar de Algarve om vanaf daar de kust weer omhoog te volgen tot aan Lissabon.

De Algarve

Het bezoek landt op tweede kerstdag om 23:30 uur (Portugese tijd), hoewel de rit (een goeie 260 kilometer) vijf uur duurt rijden we direct terug naar Praia Marinha. We willen de spot graag delen. En daarna is het leuk om langs de kust naar Lissabon te hoppen. Om 03:30 uur arriveren we op de vertrouwde kliffen. De plek van de afgelopen vijf dagen is nog vrij, alsof we nooit zijn weggeweest.

Deze week met bezoek betekent voor ons een minivakantie. De wekker gaat uit en de laptops achter slot en grendel. De eerste dag verloopt rustig, er gaat een schitterende wandeling langs de kust (Seven Hanging Valley's walk) die we nog een keer lopen. De zon van afgelopen week komt nog maar sporadisch door. De wind daarentegen is heftig aanwezig. De oceaan is getransformeerd en zwemmen naar de Algar de Benagil zit er helaas niet in. De luxe om op beter weer te wachten is er niet, de weg roept. Voordat we de weg op gaan wordt er een bezoekje gebracht aan een leegstaande villa. Een paar dagen geleden viel de villa op. Het was te druk om naar binnen te sneaken. Nu, maandagochtend 08:30 uur, is het ideale moment. De tuin is begroeid, in de zwembaden (twee inderdaad) staat een kleine poel met algen. De schuifdeuren staan open en van binnen is het huis totaal gestript. Het is moeilijk groot, maar totaal niet praktisch ingedeeld. Een echt pornohuis uit de films omschrijft de villa het beste. Toch blijft het wel een beetje ons droomhuis. Maar dat komt vooral door de locatie en het uitzicht op de kliffen en oceaan.

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Het einde van de wereld

De volgende stop wordt het einde van de wereld. Mooi hoe een zin dubbel te interpreteren is. Vroeger was de kennis van nu er nog niet en dacht men dat het meest zuidwestelijke punt van Portugal het einde van de wereld was. Nu lijkt dat nog steeds zo, de uitzichten zijn om van te smullen en de wind laat de golven met veel geweld op de kliffen klappen. Maar de wind maakt deze plek niet ideaal om te overnachten dus we rijden door. Twintig kilometer boven de punt vinden we een parkeerplaats langs een kleine rivier die uitmond in de oceaan. We zijn in het gezelschap van een ervaren visser en met een grijns op het gezicht laat Lars onze hengel zien. €24,- bij de Decathlon. Helaas zorgt de ervaring niet voor de grote vis die de pan in kan. Of ligt het aan het visgerei?

Alentejo

Met pijn in het hart wordt na drie dagen de kustlijn van de Algarve verlaten. Porto Covo in Alentejo is de nieuwe bestemming, met een ruige rotsachtige kustlijn die in de oceaan verdwijnt. Niet te vergelijken met de Algarve maar een mooi aanzicht is het zeker. Ook hier blijft het succes uit tijdens het vissen. Het is vakantie dus een plaatselijk cafeetje in. Vroeger is ons geleerd ga naar de plek waar het druk is dat is altijd goed. Jammer genoeg zit de enige snackbar waar het echt druk is helemaal vol. Het risico wordt genomen en we nemen plaats bij een snackbar met foto's op het raam en een gebrekkig Engelse kaart. Wat bier betreft de ideale keuze, €1,- voor een flesje. Maar het broodplankje is om te huilen. Vieze paté, duurder dan het bier en een gek schapenkaasje. Reden genoeg om het in de camper goed te maken. Avond nummer twee van een feestmaal. Eten als een koning, dit is pas echt vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram