Roadtrippen door Zuid-Portugal

Naar het eind van de wereld

Geschreven door: Dasja

Na een te gekke eerste kerstdag in de Algarve landt er tweede kerstdag bezoek in Lissabon. Een vriend van Dasja gaat een week met ons op pad. Reden genoeg om iets sneller door het Portugese landschap te gaan; roadtrippen! Nog dezelfde nacht rijden we terug naar de Algarve om vanaf daar de kust weer omhoog te volgen tot aan Lissabon.

De Algarve

Het bezoek landt op tweede kerstdag om 23:30 uur (Portugese tijd), hoewel de rit (een goeie 260 kilometer) vijf uur duurt rijden we direct terug naar Praia Marinha. We willen de spot graag delen. En daarna is het leuk om langs de kust naar Lissabon te hoppen. Om 03:30 uur arriveren we op de vertrouwde kliffen. De plek van de afgelopen vijf dagen is nog vrij, alsof we nooit zijn weggeweest.

Deze week met bezoek betekent voor ons een minivakantie. De wekker gaat uit en de laptops achter slot en grendel. De eerste dag verloopt rustig, er gaat een schitterende wandeling langs de kust (Seven Hanging Valley's walk) die we nog een keer lopen. De zon van afgelopen week komt nog maar sporadisch door. De wind daarentegen is heftig aanwezig. De oceaan is getransformeerd en zwemmen naar de Algar de Benagil zit er helaas niet in. De luxe om op beter weer te wachten is er niet, de weg roept. Voordat we de weg op gaan wordt er een bezoekje gebracht aan een leegstaande villa. Een paar dagen geleden viel de villa op. Het was te druk om naar binnen te sneaken. Nu, maandagochtend 08:30 uur, is het ideale moment. De tuin is begroeid, in de zwembaden (twee inderdaad) staat een kleine poel met algen. De schuifdeuren staan open en van binnen is het huis totaal gestript. Het is moeilijk groot, maar totaal niet praktisch ingedeeld. Een echt pornohuis uit de films omschrijft de villa het beste. Toch blijft het wel een beetje ons droomhuis. Maar dat komt vooral door de locatie en het uitzicht op de kliffen en oceaan.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline