Roadtrippen door Zuid-Portugal

Naar het eind van de wereld

Home » Europa » Portugal » Roadtrippen door Zuid-Portugal

door | 0 Reacties

Na een te gekke eerste kerstdag in de Algarve landt er tweede kerstdag bezoek in Lissabon. Een vriend van Dasja gaat een week met ons op pad. Reden genoeg om iets sneller door het Portugese landschap te gaan; roadtrippen! Nog dezelfde nacht rijden we terug naar de Algarve om vanaf daar de kust weer omhoog te volgen tot aan Lissabon.

De Algarve

Het bezoek landt op tweede kerstdag om 23:30 uur (Portugese tijd), hoewel de rit (een goeie 260 kilometer) vijf uur duurt rijden we direct terug naar Praia Marinha. We willen de spot graag delen. En daarna is het leuk om langs de kust naar Lissabon te hoppen. Om 03:30 uur arriveren we op de vertrouwde kliffen. De plek van de afgelopen vijf dagen is nog vrij, alsof we nooit zijn weggeweest.

Deze week met bezoek betekent voor ons een minivakantie. De wekker gaat uit en de laptops achter slot en grendel. De eerste dag verloopt rustig, er gaat een schitterende wandeling langs de kust (Seven Hanging Valley’s walk) die we nog een keer lopen. De zon van afgelopen week komt nog maar sporadisch door. De wind daarentegen is heftig aanwezig. De oceaan is getransformeerd en zwemmen naar de Algar de Benagil zit er helaas niet in. De luxe om op beter weer te wachten is er niet, de weg roept. Voordat we de weg op gaan wordt er een bezoekje gebracht aan een leegstaande villa. Een paar dagen geleden viel de villa op. Het was te druk om naar binnen te sneaken. Nu, maandagochtend 08:30 uur, is het ideale moment. De tuin is begroeid, in de zwembaden (twee inderdaad) staat een kleine poel met algen. De schuifdeuren staan open en van binnen is het huis totaal gestript. Het is moeilijk groot, maar totaal niet praktisch ingedeeld. Een echt pornohuis uit de films omschrijft de villa het beste. Toch blijft het wel een beetje ons droomhuis. Maar dat komt vooral door de locatie en het uitzicht op de kliffen en oceaan.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het einde van de wereld

De volgende stop wordt het einde van de wereld. Mooi hoe een zin dubbel te interpreteren is. Vroeger was de kennis van nu er nog niet en dacht men dat het meest zuidwestelijke punt van Portugal het einde van de wereld was. Nu lijkt dat nog steeds zo, de uitzichten zijn om van te smullen en de wind laat de golven met veel geweld op de kliffen klappen. Maar de wind maakt deze plek niet ideaal om te overnachten dus we rijden door. Twintig kilometer boven de punt vinden we een parkeerplaats langs een kleine rivier die uitmond in de oceaan. We zijn in het gezelschap van een ervaren visser en met een grijns op het gezicht laat Lars onze hengel zien. €24,- bij de Decathlon. Helaas zorgt de ervaring niet voor de grote vis die de pan in kan. Of ligt het aan het visgerei?

Alentejo

Met pijn in het hart wordt na drie dagen de kustlijn van de Algarve verlaten. Porto Covo in Alentejo is de nieuwe bestemming, met een ruige rotsachtige kustlijn die in de oceaan verdwijnt. Niet te vergelijken met de Algarve maar een mooi aanzicht is het zeker. Ook hier blijft het succes uit tijdens het vissen. Het is vakantie dus een plaatselijk cafeetje in. Vroeger is ons geleerd ga naar de plek waar het druk is dat is altijd goed. Jammer genoeg zit de enige snackbar waar het echt druk is helemaal vol. Het risico wordt genomen en we nemen plaats bij een snackbar met foto’s op het raam en een gebrekkig Engelse kaart. Wat bier betreft de ideale keuze, €1,- voor een flesje. Maar het broodplankje is om te huilen. Vieze paté, duurder dan het bier en een gek schapenkaasje. Reden genoeg om het in de camper goed te maken. Avond nummer twee van een feestmaal. Eten als een koning, dit is pas echt vakantie.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals