De Bibbulmun Track

1000 kilometer hiken door zuidwest Australië

Geschreven door: Charlotte

Kijk je op de kaart van Australië, dan beslaat de route van de Bibbulmun Track slechts het kleine stukje linksonder op de kaart, beginnend onder Perth. Maar schijn bedriegt, want met 1003 kilometer is de Bibbulmun Track een van de langste wandelroutes van de wereld.  Het is de perfecte manier om een stukje relatief onontdekt Australië van heel dichtbij te leren kennen en je helemaal onder te dompelen in de prachtige natuur van het gebied.

Twee maanden of een paar dagen

De Bibbulmun Track heeft voor ieder wat wils: je kan korte delen van de route lopen tijdens je roadtrip door het zuidwesten of voor het hele (wandel)avontuur gaan. Over de volledige route doen wandelaars ongeveer zes tot acht weken, al is er ook iemand zo gek geweest hem in twee weken te lopen. De route wordt goed onderhouden en onderweg vind je ongeveer vijftig kampeerplaatsen en blokhutten waar wandelaars kunnen overnachten. Als je af en toe behoefte hebt aan wat meer luxe, overnacht dan in de dorpjes waar de route doorheen komt, zoals het gezellige Pemberton.

Tip: meer informatie nodig? De Bibbulmun Foundation is helemaal op de hoogte van de laatste omstandigheden van de route en kan je op maat advies geven over het lopen van (delen van) de track.

Tekst gaat hieronder verder!
 • australie klimaat en beste reis tijd
  Droogte in de Australische outback
  anemptytextlline
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
  anemptytextlline
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline