De Bibbulmun Track

1000 kilometer hiken door zuidwest Australië

Geschreven door: Charlotte

Kijk je op de kaart van Australië, dan beslaat de route van de Bibbulmun Track slechts het kleine stukje linksonder op de kaart, beginnend onder Perth. Maar schijn bedriegt, want met 1003 kilometer is de Bibbulmun Track een van de langste wandelroutes van de wereld.  Het is de perfecte manier om een stukje relatief onontdekt Australië van heel dichtbij te leren kennen en je helemaal onder te dompelen in de prachtige natuur van het gebied.

Twee maanden of een paar dagen

De Bibbulmun Track heeft voor ieder wat wils: je kan korte delen van de route lopen tijdens je roadtrip door het zuidwesten of voor het hele (wandel)avontuur gaan. Over de volledige route doen wandelaars ongeveer zes tot acht weken, al is er ook iemand zo gek geweest hem in twee weken te lopen. De route wordt goed onderhouden en onderweg vind je ongeveer vijftig kampeerplaatsen en blokhutten waar wandelaars kunnen overnachten. Als je af en toe behoefte hebt aan wat meer luxe, overnacht dan in de dorpjes waar de route doorheen komt, zoals het gezellige Pemberton.

Tip: meer informatie nodig? De Bibbulmun Foundation is helemaal op de hoogte van de laatste omstandigheden van de route en kan je op maat advies geven over het lopen van (delen van) de track.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Picknicken in Melbourne
    anemptytextlline
  • Zorg dat je niet zonder brandstof komt te zitten
    anemptytextlline
  • De Wallaman Falls in Queensland
    anemptytextlline
  • Het boerenleven in Australië
    anemptytextlline
  • Kamperen bij de boer in de wei
    anemptytextlline
  • Opeens lopen er emoes op de weg
    anemptytextlline
  • Sydney CBD
    anemptytextlline
  • Australie reisroutes
    Typische campspot nationaal park
    anemptytextlline
  • australie klimaat en beste reis tijd
    Droogte in de Australische outback
    anemptytextlline
  • Eagle Bay vineyard in West-Australië
    anemptytextlline
  • Road trains in Australië
    anemptytextlline
  • Reisroutes Australie
    Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
    anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Eerbetoon aan Aboriginal-legendes

De route begint in Kalamunda, ten zuiden van Perth, en eindigt duizend kilometer later in Albany aan de kust. Meer informatie over de route vind je hier. Onderweg kom je door de mooiste nationale parken en natuur, maar ook door een aantal leuke dorpjes. Veel namen van deze plaatsjes eindigen op –up, namen die nog van de Aboriginals afstammen. Van Dwellingup tot Balingup: ze klinken allemaal even exotisch. Ook het icoon van de wandelroute, dat onderweg op felgele bordjes de route aangeeft, stamt af van de Aboriginals. Het is een wagyl, een slang die voorkomt in oude Aboriginal-legendes. Volgens deze oeroude verhalen zou de wagyl het hele gebied waar de Bibbulmun track doorheen loopt hebben gecreëerd. Ook de naam van de wandelroute zelf stamt af van de Aboriginals: de Bibbulman was de naam van een stam die in de regio rondom Perth woonde.

Highlights van de route

Eigenlijk is de hele route mooi, al zijn een paar delen van de route bekender dan andere. Zo kun je rondom Pemberton een aantal reusachtige karri-bomen beklimmen. Deze boomsoort hoort tot de hoogste ter wereld en sommige bomen werden door de bewoners vroeger gebruikt om bosbranden te lokaliseren. Een paar van deze watch towers kan je nog steeds beklimmen, waaronder de Gloucester Tree. Meer ten zuiden van de route kom je door D’Entrecasteaux National Park, waar je vanuit de ruige bossen opeens op witte stranden met heftige kliffen terecht komt. Aan het einde van de route, tussen Walpole en Albany in, kan je letterlijk over de boomtoppen lopen in de Valley of the Giants. Een andere absolute aanrader is West Cape Howe National Park, een prachtig nationaal park met picture perfect witte zandstranden. Een van onze favoriete kampeerplekjes, Shelly Beach, bevindt zich tevens in het park.

Tip: de Bibbulmun track is het best te bewandelen in de lente, voor de hete Australische zomer toeslaat.

Geschreven door:
Charlotte
is ijs- en reisverslaafd en wordt blij van lange treinreizen en eindeloze roadtrips. Het liefst door troosteloze gebieden als Siberië, de Australische outback of Kazachstan, al is ze zeker ook te porren voor witte stranden of drukke steden. In Nederland studeerde ze Spaans en Politicologie, werkte ze freelance voor verschillende startups en runde ze een kledingbedrijfje met twee vrienden die ze in Mongolië tegen het lijf liep en waarvoor ze samenwerkte met een familie in Vietnam. Inmiddels staat de teller op bijna zestig landen in vijf continenten en bracht ze 2,5 jaar in het buitenland door. Favoriete reisbestemmingen zijn Argentinië, Iran, Australië en de VS.

Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram