IJsland bezienswaardigheden

Een land bomvol unieke landschappen

IJsland is het dunst bevolkte land van Europa, dik 80% van het eiland is onbewoond. Het is ook lastig wonen met zoveel natuurgeweld op één plek. Het grootste deel van IJsland bestaat uit plateaus, (vulkanische)bergtoppen  en vruchtbaar laagland. Het zijn deze natuurwonderen die de bezienswaardigheden van IJsland vormen. Van de vele fjorden en gletsjers (Europa’s grootste; Vatnajökull) tot landschappen die gekenmerkt worden door watervallen, geisers, vulkanen, zwarte zandstranden en lavavelden die doen geloven dat je op een andere planeet zit.

De onderstaande kaart toont IJslandse bezienswaardigheden. De kaart blijft een work in progress en wordt aangevuld door andere reizigers.

Dots in: IJsland

De mooiste bezienswaardigheden op IJsland

IJsland kent een tal van schitterende bezienswaardigheden, de meeste bezoekers blijven rondom Reykjavík hangen. Dit heeft twee redenen, in dit deel wonen de meeste IJslanders en er zijn dus meer faciliteiten. Belangrijker nog is dat hier simpelweg veel van de mooiste bezienswaardigheden te vinden zijn. Lekker dicht op elkaar, zo is er met een paar dagen veel van IJslandse kenmerken te bewonderen. De geisers bijvoorbeeld, of de gletsjers en vulkanen maar ook de twee tektonische platen (Euraziatische plaat en de Noord-Amerikaanse plaat) waarop IJsland is gevormd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *