Kamperen in IJsland

Op waanzinnige plekken kamperen in IJsland

Kamperen in IJsland is een goede manier om IJsland te ervaren. Of het nu met een camper, tentje of 4x4 truck is. Maak jou IJsland vakantie onvergetelijk en breng zoveel mogelijk tijd door in de bizar mooie natuur. Ook is het een goede manier om de kosten een beetje te drukken. Want kamperen in IJsland is een stuk goedkoper dan overnachten in hostels of hotels.

Wildkamperen IJsland

Ja ook wij zijn van die mensen die het liefste wildkamperen. De mooiste plekjes opzoeken en daar helemaal alleen opgaan in en met de natuur. Er is nogal wat verwarring over wildkamperen in IJsland. Veel mensen denken dat het overal kan en mag in IJsland. Helaas is dat niet waar. Om het simpel te maken, ga ervan uit dat wildkamperen in IJsland verboden is. Officieel gezien zijn er uitzonderingen voor mensen die kamperen in een tent. Wij kozen ervoor om de regels te respecteren en hebben maar twee keer wild gestaan, op een parkeerplaats omdat er niets anders in de buurt was (en oké het was er ook gruwelijk mooi!). Gelukkig zijn er voldoende campings op IJsland die vaak ook schitterend gelegen zijn.

Uitzonderingen met tent: "Camping with no more than three tents is allowed on uncultivated ground for a single night, unless the landowner has posted a notice to the contrary. However, campers should always use designated campsites where they do exist. Do not camp close to farms without permission. If a group of more than three tents is involved, these campers must seek permission from the landowner before setting up camp outside marked campsite areas."

(bron: ust.is. Extra opmerking: campers zijn in dit geval kampeerders met een tent)

Campings IJsland

Zoals net even kort aangestipt, er zijn dus veel verschillende (200) campings te vinden in IJsland. Doordat de IJslanders ook zelf fervente kampeerders zijn kom je niks te kort. Campings in IJsland zijn er in verschillende soorten en maten te vinden. Het maken van een reservering is niet nodig en dat is fijn zo kan je jouw IJsland rondreis makkelijk aanpassen. Eenmaal op een camping vind je elektriciteit mogelijkheden, (drink)water, toiletten en douche mogelijkheden. Het toffe is dat er vaak geen vaste plaatsen zijn en je op de camping een eigen plekje mag zoeken. Hierdoor staan campers, auto's en tentjes kriskras door elkaar.

Opmerking: Verwacht geen luxueuze grote campings zoals in Frankrijk of Spanje. Campings in IJsland zijn basic maar voorzien in alle behoeften die je nodig hebt. Voor ons gaf het zelfs meer doordat de omringende natuur vaak betoverend is.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Onderste stukje van de Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • west ijsland hoogtepunten
  Random kustlijn in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Grasland in IJsland
  anemptytextlline
 • Offroad rijden in IJsland
  anemptytextlline
 • Onderweg naar het water van Silfra
  anemptytextlline
 • Stjórnarfoss waterval IJsland