Backpacken in IJsland

Met je rugzak (zo goedkoop mogelijk) naar IJsland

IJsland is, zonder twijfel, één van de meest unieke landen van Europa. Vergeet de subtropische backpackbestemmingen, ga naar IJsland! De natuur en ruige landschappen zijn nooit ver weg, of eigenlijk sta je er altijd middenin. En dan wordt het nog mooier als je beseft dat er om de hoek waarschijnlijk een lijpe waterval, een actieve vulkaan of een lekkere hotpool te vinden is. Ja IJsland is ideaal om je onder te dompelen in unieke natuur zonder gestoord te worden. Hiervoor moet je dan wel off the beaten track want IJsland wordt steeds populairder. Massatoerisme wordt steeds normaler en alhoewel dit het makkelijker maakt om te backpacken in IJsland, maakt het de ervaring niet direct beter. Gelukkig zijn er opties genoeg, pak je rugzak alvast in en ga backpacken in IJsland!

Waarom je moet gaan backpacken in IJsland

IJsland heeft naast een magische uitstraling een unieke aantrekkingskracht op avonturiers en backpackers. Toegegeven het zijn niet zoveel backpackers als dat er jaarlijks naar Thailand vertrekken maar dat is juist de reden om naar IJsland te gaan. En het mooiste is nog dat vliegtickets helemaal niet (meer) zo duur zijn! Voor gemiddeld €200,- vlieg je al op en neer. En als je geluk hebt, of flexibel bent, voor nog minder..

Naast ongekende en onaangetaste landschappen gevuld met lijpe natuurwonderen vind je in IJsland altijd wel een backpacker of avonturier met een goed verhaal. Of het nu iemand is die op de fiets over het eiland gaat, mensen die hun eigen 4x4 of camper hebben meegebracht of mensen met een andere ludieke manier van reizen. En als je even geen zin hebt in sterke verhalen dan ga je de natuur in en kom je soms dagenlang niemand tegen. Let wel goed op als je in IJsland gaat backpacken, want het weer is verraderlijk en goede kleding is essentieel!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Uitdagende weg naar Rauðasandur (rode strand)
  anemptytextlline
 • Avondluchten vervelen nooit in IJsland
  anemptytextlline
 • Bovenste gedeelte van de Dynjandi waterval in IJsland
  anemptytextlline
 • Vliegtuigwrak Sólheimansandur zuid-IJsland
  anemptytextlline
 • goedkoop auto huren tips
  4x4 auto huren in IJsland
  anemptytextlline
 • Mos dat groeit op lava
  anemptytextlline
 • Op de tektonische platen in IJsland
  anemptytextlline
 • Dit haaienvlees blijft enkele maanden drogen
  anemptytextlline
 • Must see Jökulsárlón Glacier Lagoon
  anemptytextlline