Rondreis IJsland

Een rondreis door IJsland kan gewoon niet mislukken

Zo een waanzinnig land als IJsland is het beste te ontdekken via een eigen IJsland rondreis. In je eigen tempo ga je op onderzoek uit en bezoek je IJslands mooiste watervallen, indrukwekkende geisers, imposante vulkanen en dompel je je onder in de lekkerste hot pots. Wij zien IJsland als een heftige buitenspeeltuin voor grote mensen. Op het moment dat de rondreis door IJsland start wordt je opgeslokt door de mysterieuze landschappen. Onze IJsland rondreis heeft vijf weken geduurd. Benieuwd naar die avonturen? Duik in ons IJsland blog en start jouw reisvirus!

De ultieme IJsland rondreis

Ben je van plan om naar IJsland te gaan? Tof! Maar hoe ga jij dit eiland verkennen? En welke reisperiode is voor jou geschikt? IJsland is best groot en de reisduur, om van A naar B te komen, is net even wat langer dan in Nederland. Eigen vervoer is dan ook ultiem om onafhankelijk te zijn en alle bezienswaardigheden van IJsland aan te doen. Nu zijn alle IJsland bezienswaardigheden misschien wat veel.. Daarom hebben een aantal reisorganisaties verschillende IJsland rondreizen samengesteld waar de hoogtepunten die jij niet mag missen in zijn toegevoegd.

Rondreis IJsland zelf in de hand

Wil jij niet afhankelijk zijn van een reisorganisatie en lekker je eigen pad kiezen? Dat kan! IJsland is zelfs te ontdekken via het openbaar vervoer, maar let wel op want veel busdiensten rijden alleen in het hoogseizoen. Ben je liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer, huur dan een auto of camper. Nu nog een vliegticket en ready to go!

Lees hieronder verder!
 • Geothermische activiteit Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Noorderlicht spotten in IJsland
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek de Fjadrárgljúfur canyon
  anemptytextlline
 • Heftige avondlucht boven Reykjavik
  anemptytextlline
 • Het water is heet bij Geothermal park Hverasvæðið
  anemptytextlline
 • Tektonische platen Thingvellir National Park
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de brug bij Jökulsárlón Glacier Lagoon
  anemptytextlline
 • Vanaf de ring road zie je de gletsjers liggen
  anemptytextlline
 • Garðar Scheepswrak
  anemptytextlline
 • Kirkjufell berg bij Grundarfjörður
  anemptytextlline
 • Spot Dasja bij de Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • Plantjes in Hvalnes Nature Reserve Beach
  anemptytextlline
 • Typische IJslandse schapen
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Opties genoeg om een IJsland rondreis samen te stellen. Maar eentje is misschien wel het tofste. Heb jij langer de tijd om door IJsland te reizen? Denk er dan eens over na om met je eigen auto of camper naar IJsland te gaan. De ferryovertocht is al een avontuur op zich en zo kom je ook langs de Faeröer Eilanden. Buitenkansje om deze desolate eilandengroep mee te pakken met jouw IJsland rondreis.

IJsland winterwonderland

Tuurlijk de ongerepte natuur van IJsland is in elk jaargetijde mooi. Maar in de winter is IJsland net nog even wat extremer. Heb jij dus zin om op een echt avontuur te gaan? Ontdek dan de winterse rondreizen door IJsland. Grote kans om het noorderlicht te spotten en geloof ons daar wordt je intens gelukkig door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram