West-IJsland

Mystieke vulkanen en het land van de sagas

West-IJsland heeft de meeste geologische diversiteit van IJsland. Het is, op de highlands na, de dunst bevolkte regio van het land. Hier zijn sluimerende vulkanen, majestueuze watervallen en een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden. Dit is bijvoorbeeld het territorium van de poolvos. West-IJsland staat te boek als best bewaarde geheim. Maar het ligt niet ver van Reykjavik vandaan, zo zijn wandelingen in Akranes en Hvalfjörður, de hoogste berg (Akrafjall) en de hoogste waterval (Glymur) al met een uur rijden bereikt. Relatief ongerepte wildernis, het is dan ook een must-see voor de echte ontdekkingsreizigers onder ons. Maar West-IJsland kent ook andere krachten, de mystieke vulkaan Snæfellsjökull Glacier is een van de zeven belangrijkste energiecentra op aarde.

Veel sagas spelen zich af in West-IJsland, hierdoor staat deze regio bekend als Sagaland. Hier vind je veel oude helden terug. Het mooie is dat een groot deel, vooral de west-fjorden, nog veel lijkt op hoe het was in de sagatijden. Het is de ideale plek om vogels te spotten (Látrabjarg huisvest bijna de helft van de wereldwijde populatie van sommige vogelsoorten) en hier heb je de grootste kans om een poolvos in het wild te zien. Voor de mensen die graag de uiterste opzoeken is een bezoek aan Látrabjarg een must. Dit is het meest westelijke punt van Europa.

Lees hieronder verder!
 • Lang was Glymur de hoogste waterval van IJsland
  anemptytextlline
 • Daar ligt het Snaefellsjoekull National Park
  anemptytextlline
 • Best een flinke jongen die Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • Eerste Noorderlicht ervaring in IJsland
  anemptytextlline
 • Garðar Scheepswrak
  anemptytextlline
 • Dit haaienvlees blijft enkele maanden drogen
  anemptytextlline
 • Grazende schapen in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • ijsland klimaat
  IJslandse bewolking in de Westfjorden
  anemptytextlline
 • Kamperen bij de Dynjandi waterval in IJsland
  anemptytextlline
 • Nu mag Lars mee met de IJslandse vissersschepen
  anemptytextlline
 • In de Rauðfeldsgjá Gorge
  anemptytextlline
 • Onderste stukje van de Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • Kirkjufell berg bij Grundarfjörður
  anemptytextlline
 • west ijsland hoogtepunten
  Random kustlijn in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • kamperen in ijsland
  Op de camping in IJsland
  anemptytextlline
 • Aangespoeld drijfhout, de kust ligt er vol mee
  anemptytextlline
 • Scheepswrak in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Spot Dasja bij de Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • Typische IJslandse schapen
  anemptytextlline
 • Uitdagende weg naar Rauðasandur (rode strand)
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van West-IJsland

Snæfellsjökull National Park - kent prachtige landschappen en natuur. Dit is het enige nationale park van IJsland dat ook een deel van de zee bestrijkt. Daarnaast heeft het een van de zeven belangrijkste energiecentra op aarde.

Látrabjarg (vogelrots) - ligt aan de westkant van de west-fjorden. Deze rots is naast het meest westelijke punt van Europa een belangrijke plek voor vogels. Van sommige soorten zit bijna de helft van de wereldwijde populatie hier.

Dynjandi - bestaat uit een reeks van watervallen met een gezamenlijke lengte van 100 meter.

Grundarfjörður - is een klein vissersdorp die vooral door de in de buurt gelegen berg Kirkjufell bekend is geworden. Sommige mensen zeggen dat als je deze berg niet hebt gezien je niet in IJsland bent geweest. Tegenwoordig is de visserij niet de enige inkomstenbron, Grundarfjörður is de plek om op walvissafari te gaan.

Arnarstapi - wordt gebruikt als de startlocatie voor zeevissers en wandelaars die de basaltformaties van dichtbij willen bekijken. Een populaire wandelroute volgt de kust over een oud paardenpad naar Hellnar.

Glymur - werd tot voor kort gezien als de hoogste waterval van IJsland. Met zijn 196 meter behoort hij uiteraard nog steeds tot het rijtje hoogste watervallen. Maar sinds 2007 is er een nieuwe waterval (in Zuid-IJsland) die er met de titel van door is gegaan. Glymur is niet heel bekend, waarschijnlijk omdat hij alleen te voet te bereiken is en deels wegvalt in de aarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram