Reisroute voor kort bezoek aan IJsland

Van een paar dagen tot 2 weken over IJsland reizen

Tijd is helaas een luxe die niet iedereen zich kan permitteren. Maar ook in een korte periode is er genoeg te zien en doen in IJsland. Gebruik deze reisroute vanaf een paar dagen tot twee weken. De route is goed uit te breiden met de Golden Circle maar bespaar je de energie om over de ringroad te knallen. Dat is het niet waard als je minder dan twee weken in IJsland te besteden hebt. Geniet van het moois dat niet aan de ringroad ligt, zoals de schiereilanden Snæfellsnes en Reykjanes. Heb je nog iets meer tijd dan zijn de hoogtepunten van Zuid-IJsland een aanrader. Voor het gemak nemen we in deze korte reisroute alle drie de opties mee, uiteraard is het naar eigen inzicht indelen van de route mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen alleen Zuid-IJsland te bezoeken, Snæfellsnes of Reykjanes.

Reykjanes peninsula

Kom je met het vliegtuig aan, dan start je IJsland avontuur altijd op de Reykjanes peninsula. Veel mensen laten hem direct weer achter zich. Zonde, er is genoeg te ontdekken! Iedereen kent de Blue Lagoon, maar er zit meer verstopt. Zo is de kust weg 425 een heerlijke weg en vind je hier zelfs een geothermisch gebied (Krisuvik) vol met bubbelend modder en warmwaterbronnen. Ja rondrijden op Reykjanes geeft een goed beeld van wat je in de rest van IJsland kan vinden. Een aanrader is ook de Arnarker cave. Of het technisch gezien de Reykjanes peninsula nog is weten we niet zeker, maar de moeite waard is het wel!

Zuid-IJsland

Reykjanes loopt over in Zuid-IJsland, en daarom zijn beide zo mooi met elkaar te verbinden tot een fijne reisroute. Zuid-IJsland is het drukst bezochte deel van IJsland en dat is niet gek als je ziet hoeveel hoogtepunten zich hier op korte afstand van elkaar bevinden. Zo vind je hier een paar van de meest fotogenieke watervallen van IJsland; Seljalandsfoss, Gljufrabui, Skógafoss en Gluggafoss. Maar ook wat warmwaterbronnen zit je hier goed. Loop de 45 minuten durende wandeling Reykjadalur hiking trail. Dit is één van de fijnste hot pots in IJsland. Maar ook het warmwater zwembad Seljavellir is geniaal. Zelf vonden wij de wandeling naar het vliegtuig wrak van Sólheimasandur niet heel speciaal, neem dan de tijd om een wandeling te maken in het Skaftafell National Park of helemaal door te rijden naar de Jökulsárlón glacial lagoon één van onze hoogtepunten! Hier ervaar je het pure IJsland; enorme gletsjers.

Snæfellsnes peninsula

Heb je nog tijd over, of wil je wat anders zien dan het bovenstaande? Overweeg dan de Snæfellsnes peninsula te verkennen. Deze ligt op ongeveer een dag rijden van Reykjanes en is minder druk bezocht dan Zuid-IJsland. Het letterlijke hoogtepunt is de Snæfellsjökull vulkaan die wordt gesierd door een imposante gletsjer. Maar ook als je niet naar de top rijdt zal het gebied rondom deze vulkaan je verbazen. Alles lijdt terug naar de laatste uitbarsting, een enorm lavaveld zorgt voor een surrealistisch gezicht. Helemaal als je wordt getrakteerd op een noorderlicht show. Eén van onze hoogtepunten was de verrassing van de Raudfeldar Canyon, een genot voor avonturiers zoals je hier kunt lezen. Een andere must see is het Bjarnarhöfn Shark Museum voor nog geen €6,- krijg je een enthousiaste presentatie over één van IJslands gekste delicatesse, gefermenteerde haai. En je krijgt hem nog te proeven ook!

De door ons geselecteerde top negen IJsland reizen

Of bekijk het complete reisaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *