Over IJsland

Een overzicht van wat je moet weten over het Land van Vuur en IJs

Weet je nog niet zeker of IJsland jouw volgende bestemming wordt? Dan helpen we je graag een handje. Want IJsland is een land dat je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. De landschappen zijn puur en rauw. De elementen zijn in your face, maar met de hot pools is er altijd een plekje om je daarvoor te verschuilen. Of het nu de zomer of winter is die je aantrekt, IJsland gaat je niet teleurstellen.

Alles over IJsland
IJsland bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Snuffel rond op de bezienswaardigheden pagina en stel jouw wishlist alvast op. Want IJsland heeft wonderschone plekken die menig harten sneller laat kloppen. Leer de verschillende gezichten kennen van ontspannen in de lagoons en hot pools tot extreme mountainbike trails of meerdaagse huttentochten.

Creëer jouw IJsland wishlist
Over IJsland klimaat

Klimaat

Het klimaat van IJsland kan als wispelturig en onvoorspelbaar worden omschreven. Doordat het een eiland is trekt de bewolking er snel overheen en verschijnt een regenbui of mist vanuit het niets. Het klimaat is, in tegenstelling tot de naam, mild. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn over het klimaat voordat jouw IJsland vakantie start.

Voor welk weertype kies jij?
Tips over IJsland
Alles over de IJslandse cultuur

Cultuur

De IJslandse cultuur staat in nauw verband met de natuur. Met diepgewortelde tradities en gebruiken is de samenleving toch vooruitstrevend en modern. Met een voor ons onmogelijke taal klinkt alles magisch en mysterieus, zou dat te maken hebben met het onzichtbare volk? Kom erachter op de IJslandse cultuur pagina waar we je kennis laten maken met de gebruiken en etiquette.

Ontdek de cultuur
Geschiedenis van IJsland

Geschiedenis

Vikingen, een koninkrijk en uiteindelijk onafhankelijkheid, de geschiedenis van IJsland is relatief jong. Het eiland is 20 miljoen jaar geleden vanuit de oceaan omhooggestuwd. Wie het eiland als eerste heeft ontdekt en hoe het zich heeft ontwikkeld hebben wij op de geschiedenis pagina voor je samengevat.

Zo is IJsland ontstaan
Ontstaan van IJsland
info over IJsland
Alles over IJsland geografie

Geografie

IJsland het land van vuur en ijs. Vulkanen, gletsjers en warmwaterbronnen sieren het landschap. Maar door het lava en as groeien er op veel plekken bijna geen planten. Inheemse diersoorten zijn schaars en oeroude bossen zijn niet te vinden op IJsland. Wat hier de oorzaken van zijn lees je op de geografie, flora en fauna pagina.

Meer info over de georgrafie
Over IJsland regio's

Regio's

Oké, officieel bestaat IJsland uit acht regio’s. Maar om het makkelijk te maken hebben wij er vier van gemaak: Noord-, Oost-, Zuid- en West-IJsland. De meeste toeristische trekpleisters liggen in Zuid-IJsland en ook Reykjavik is hier te vinden. Maar bezoek ook zeker de andere regio’s want die hebben zoveel moois te bieden.

Welke regio ga jij ontdekken?
Tips over IJsland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest