Over IJsland

Land van vuur en ijs

Cultuur

De IJslandse cultuur staat in nauw verband met de natuur. Met diepgewortelde tradities en gebruiken is de samenleving toch vooruitstrevend en modern. Met een voor ons onmogelijke taal klinkt alles magisch en mysterieus, zou dat te maken hebben met het onzichtbare volk? Kom erachter op de IJslandse cultuurpagina waar we je kennis laten maken met de gebruiken en etiquette.

Ontdek de cultuur

Klimaat

Het klimaat van IJsland kan als wispelturig en onvoorspelbaar worden omschreven. Doordat het een eiland is trekt de bewolking er snel overheen en verschijnt een regenbui of mist vanuit het niets. Het klimaat is, in tegenstelling tot de naam, mild. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn over het klimaat voordat jouw IJsland vakantie start.

Bepaal jouw beste reistijd

Geografie

IJsland het land van vuur en ijs. Vulkanen, gletsjers en warmwaterbronnen sieren het landschap. Maar door het lava en as groeien er op veel plekken bijna geen planten. Inheemse diersoorten zijn schaars en oeroude bossen zijn niet te vinden op IJsland. Wat hier de oorzaken van zijn lees je op de geografie, flora en fauna pagina.

Leer over de geografie

Geschiedenis

Vikingen, een koninkrijk en uiteindelijk onafhankelijkheid, de geschiedenis van IJsland is relatief jong. Het eiland is 20 miljoen jaar geleden vanuit de oceaan omhooggestuwd. Wie het eiland als eerste heeft ontdekt en hoe het zich heeft ontwikkeld hebben wij op de geschiedenis pagina voor je samengevat.

Hoe is IJsland ontstaan?

Bezienswaardigheden

Snuffel rond op de bezienswaardigheden pagina en stel jouw wish list alvast op. Want IJsland heeft wonderschone plekken die menig harten sneller laat kloppen. Leer de verschillende gezichten kennen van ontspannen in de lagoons en hot pools tot extreme mountainbike trails of meerdaagse huttentochten.

Creëer jouw IJsland wish list

Regio’s

Oke, officieel bestaat IJsland uit acht regio’s. Maar om het makkelijk te maken hebben wij er vier van gemaak: noord-, oost-, zuid- en west-IJsland. De meeste toeristische trekpleisters liggen in zuid-IJsland en ook Reykjavik is hier te vinden. Maar vergeet de andere regio’s niet want die hebben ook zoveel moois te bieden.

Naar welke regio ga jij op vakantie?